10 de febrer del 2011

ARETES DE ESPARTA

Fa poc que han tret un llibre, es titula: Aretes de Esparta.


Imatge de la portada del llibre

Aquest llibre tacta sobre la história d'Esparta, precisament en el any 432 a.C.
La protagonista és una dona gran, que es diu Aretes. Aquest explicarà la seva vida, i farà referència a la forma de viure, de pensar dels espartans. Però també explicarà diferents batalles com la dels perses que van ser expulsats de Grècia.

Pel que fa Esparta, pertenyia a l'antiga Grècia, concretament situada a la península de Poloponès a la vora del riu Eurotes.

Aquesta ciutat tenia un exèrcit immens, i va ser molt important després de la batalla de les Termòpiles. Tot i que va ser derrotat per l'exèrcit d'hoplites.



Imatge dels Espartans més el mapa

I si voleu llegir el primer capítol d'aquest llibre, cliqueu aquí.

Pel que fa a l'autor, Lluís Prats, no només ha escrit aquest llibre, sino que també va escriure'n un que es titula: Veni, Vidi, Vici. un títol amb locució llatina que va fer servir el general i cònsul romà, Juli Cèsar, que vol dir : he vingut, he vist i he vençut.


Podeu mirar aquesta presentació per saber més sobre Esparta:


Abigail Chang
1r Batx

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Que interessant! El llibre deu estar súper ben fet!

Aina ha dit...

És molt interessant. El llibre deu ser molt entretingut. El que m'agrada molt del powerpoint són les frases celebres, demostren el valor que en teoria devien de tenir. Bona feina Abi!

naual.T ha dit...

El llibre deu ser molt interessant, perquè si la dona explica des del seu punt de vista tots els fets que transcorren en aquella època i la manera de pensar d'aquets, els esperants, per tot el qui l interessi li resultarà de fran valor aquest llibre ja que l'ajudarà a entendre-ho, bona entrada abi juntament amb el prezzi ha resultat bastant interessant i força entretingut!

Miquel Pou ha dit...

El llibre ha de ser molt interessant, perque explica els fets des del seu punt de vista,de l'entrada m'ha agradat molt el power point. Per cert l'entrada molt treballada.

Anònim ha dit...

Aquest llibre sembla molt interessant. Crec que me’l compraré.

Alba Bueno ha dit...

Opino que el llibre deu ser bastant interesant. Aquest resum està molt ben explicat, i fa que la històpra s'entengui millor.
El mapa també fa que et situis una mica en el lloc on estava Esparta.
La presentació també està molt bé.

Sofia Pineda ha dit...

Sembla bastant interessant aquest llibre, crec que ajudaria a entendre més la història durant aqueslls anys.
Està molt bé!

María Jiménez ha dit...

Per la meva part, aquest treball està molt bé fet, molt bé redactat i amb fotos.
La veritat es que a mi no m'agrada molt legir, però he trobat aquesta petita trama del llibre molt interesant. Bon treball!

Joan Oliva ha dit...

El llibre sobre Aretes de Esparta ha de ser molt interessant no només pel contingut sinó també per el que mostra la caratula de la portada m'hagués agradat veure el power point perquè a mi no em funcionava i l'he hagut de veure d'un company, només m'he pogut fixar que hi havia molta lletra. També m'ha semblat molt bé que posessis per poder veure el primer capítol. Entrada interessant i ben estructurada.

Carles Boluda ha dit...

El llibre sembla molt inetressant. Es molt bona entrada. A mi el que em va embientar en la epoca dels espartans va ser la pelicula 300. Vaig trobar nolt interessant les estrategies que feien en batalla. Com ja diuen d'avegades val mes una imatge que mil paraules.

Núria Garzón ha dit...

L'entrada i la informació que ens dona esta molt ben explicada i es molt concreta. El Powerpoint esta molt bé encara que costa llegir la segona plana. La pagina que fa referència a les frases celebres es molt interessant i amb poques línies ens diu que pensaven els guerrers.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts