EL NAIXEMENT DE VENUS

Els orígens d'aquesta deessa no són gaire clars, però segons la llegenda més coneguda, Venus va néixer de l'escuma del mar quan Saturn va tallar els genitals del seu pare Urà i els va llançar el mar.

El naixement d'aquesta deessa ha estat interpretat per força pintors, però l'obra més coneguda és El naixament de Venus de Sandro Botticelli.


El naixament de Venus, Sandro Botticelli



composició del quadre


Botticelli immortalitza el moment de l'arribada d'aquesta deessa a l'illa de Xipre, consagrada al seu culte, empesa pel Zèfir i per la brisa Aura, que estan entrellaçats en una bona abraçada. Venus apareix en el centre de la composició dins d'una gran petxina.

Els seus llargs cabells rossos cobreixen les seves parts més íntimes mentre que amb el braç dret intenta tapar-se el pit. A l'altre costat hi ha un altre de les Hores, les deesses de les estacions. És la Primavera, porta la capa adornada amb motius florals i llença roses a Venus
.


Edu3.cat










Us sonen aquests personatges? creieu que representen bé el mite?






Nadine Alexandri
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
Botticelli va fer una gran representació de tan important deessa com Venus. És un quadre subtil.
abigail ha dit…
Cuantes vegades he sentit aquest mite, i la veritat és que és prou interessant.
trobo que el video està molt bé, ja que s'enten clarament aquest mite.
A part també le vist moltes vegades en alguns dibuixos animats fent de quadre també, o com la serie dels simpson.
A part tal i com dibuixen a aquest deesa és veu pura i pel que també és veu es dificil de dibuixar-la, ja que les proporcions del quadre són molt diferents que les dels altres pintors. a part fa una referencia a la naturalesa, que és veu com si estigues passant en aquell moment això.

Bona entrada!
Maria Carreras ha dit…
Poca cosa tinc a dir perquè avui acabo de fer la presentació de Venus. Però he vist que està molt ben explicat.
Alba Bueno ha dit…
Quina coincidència, aquesta tarda justament hem fet uan exposició d'uns quants déus de la mitologia grega i romana, i al nostre prezi ha sortit aquest quadre de Botticelli.
També hem parlat sobre el mite de naixement que representa aquest quadre.
Marc Castañeda ha dit…
El que no sabia era com va ser fet el quadre, estava molt ben organitzat.
Laura Juncà ha dit…
Coneixia el mite i el quadro, ja que avui he fet una presentació oral on hi sortia, però no que Botticelli, el pinto, fos el primer en pintar un quadro mitològic i el primer en fer un nu del renaixement.
Mireia Cutura ha dit…
Trobo que és un quadre que quan coneixes el que volia representar Boticelli. El fet que ens representi el vent al costat de la brisa Aura i la rebuda que li fa la primavera.
El primer que intenta representar el quadre, està bastant ben fet.
Però l'altre, no tant, perquè els que acompanyen a Venus són dos àngels i no el vent, l'Aura i la que l'espera hauria de ser la primavera.
Però en general trobo que està molt bé que als dibuixos animats s'hi representin obrews d'art tant importants, d'aquesta manera començem abans a coneixer més cultura.
Núria Garzón ha dit…
A mi aquests personatges em semblen que estan ben representats amb els dibuixos, fan una copia divertida de l'obra original.
Tenen molt humor.
Els Powerpoints estan molt bé però no s'acaba de llegir bé la lletra.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES