Les pluges torrencials que hi ha hagut a Israel, han donat al descobert una estàtua de l'època romana. És una estàtua que sorprèn perquè li falta el cap i una mà, és de marbre blanc i diuen que és la deessa Afrodita (deessa de l'amor). Aquesta va caure des d'una altura de 10 metres en ensorrar-se un penya-segat. El que em sorprèn és que l'estàtua , tot i haver caigut, estigui en perfectes condicions.
Deessa Afrodita
Aquestes pluges a Israel han provocat molts danys en aquests últims mesos i sobretot en zones arqueològiques, però cal dir que també han donat lloc al descobriment de nous tresors, com el descobriment de l'estàtua de la deesa Afrodita. És una estàtua d'una dona vestida amb un toga i unes sandàlies, aquesta va estar soterrada durant anys fins que fa un parell de dies va ser descoberta en un penya-segat d'una ciutat anomenada Ashkelon, situada a 73 km al sud-est de Jerusalem.
Segons expliquen els historiadors aquesta estàtua te entre 1650 i 1800 anys d'antiguitat i mesura 1,2 metres, és una escultura molt curiosa perquè li falta el cap.
Estàtua trobada a Israel
L'arqueòleg Yigal Israeli, que treballa en el departament d'Autoritat d'Antiguitats d'Israel a Ashkelon afirma que l'estàtua es trobava a l'entrada principal d'una antiga casa de banys romans, a més a més diu que juntament amb l'estàtua es van trobar seccions de sòl de mosaics de colors, però aquests desgraciadament van ser destrossats per els danys que havien provocat les pluges. Yigal Israel també afirma que l'estàtua va caure des d'una altura de 10 metres però això no va ser el motiu perquè perdés el cap, sinó que fins i tot declara que en l'època romana ja li faltava.
El que més m'ha sorprès és que qui ha descobert aquesta estàtua va ser un vianant, que va avisar les autoritats.
Aquí us deixo alguns vídeos sobre les pluges torrencials que va patir Israel i un altre vídeo que parla sobre l'estàtua que ha estat descoberta:
Cliqueu aquí per veure el vídeo de la notícia sobre el descobriment de l'estàtua romana a Israel.
Ostres! aquesta es l'antrada que jo anava a fer. El que em va passar es que no sabia on havia passat aquest fet. Ho vaig escoltar a les noticies, i pel que és veu encara no saben de qui es exactament, però per unes intuicions van dir que era de la deesa Afrodia. Trobo que és molt interessant aquesta entrada, ja que ens possem al corrent de les noticies d'actualitat. Tot i que el més curiós és que va apareixer a la vora del mar.
Vaja quina casualitat que s'hagi torbat una estatua com aquesta després d'unes plujes tant desestrosses. Trobo molt curios això de que s'hagi tobat sense cap i que fins i tot podia ser que ja no tingués cap a la seva época. Una altra cosa curiosa és que sigui tant antiga i es trobi en tan bones condicions. Bona feina Judit!
És curiós que l'estàtua estigui en perfectes condicions, tot i que li falti el cap, després de caure des de 10 metres. Tambés és impresionant veure que hi ha restes romanes fins hi tot a Israel, cosa que ens indica que l'imperi romà a part de ser molt poderós també era molt extens.
Quin fet més curiós!!! mai havia sentit que es trobessin unes estatutes a causa de una pluja i menys que fossin tant antigues. Ara que n'han trobat dues qui sap si hi poden haver més i per altres parts del món. Alomillor aquí a Catalunya també hi ha pero como no hi ha hagut cap fet que ho hagi pugut demostrar de moment no ho sabem. Espero que algun dia estrbin algunes en la nostra terra. I a mi també em sembla mol peculiar la estatu sense cap i que la primera estigui en tan bon estat despres de caure des de una altura molt elevada i del temps que ha passat. Cona entrada!!
Caram! que bé que s'hagin trobat aquestaa estàtua i amb bones condicions després de totes les plujes que han agut. Cada dia es troben més monuments de l'època romana, és impressionant.
Sempre es troben coses noves, i m'agrada molt conèixe-ho! És interessant i cuirosa la forma en que l'han trobada, perquè ha sigut vora del mar. Interessant entrada.
molt interessant!! qui li hagues dit a l'escultor romà que la seva estatua sobreviuria milers d'anys en perfectes condicions(excepte pel cap) i que la gen del "futur" escriuria sobre la seva obra a un blog d'internet!!!
Jajajajajaja vaya personatge Max, però tens tota la raó sincerament! Una pena que se li caigués el cap.. però bé, està en perfectes condicions tot i l'ensurt!
M'agrada molt aquets descobriments tan recens i actuals, sobretot les explicacions de la seva història, em semblen molt curiosa, i en aquest cas sobretot la caiguda i veure que esta en perfectes condicions, molt bona entrada!
La història d'aquesta escultura es molt interessant i tant important es la labor que fan els nostres arqueòlegs i especialistes per saber de quina època es l'obra, que es el que li ha pogut passar al llarg dels anys, els materials... Realment aquesta entrada es molt interessant i molt constructiva.
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deures, i tot graciés a q
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat
Comentaris
aquesta es l'antrada que jo anava a fer. El que em va passar es que no sabia on havia passat aquest fet. Ho vaig escoltar a les noticies, i pel que és veu encara no saben de qui es exactament, però per unes intuicions van dir que era de la deesa Afrodia.
Trobo que és molt interessant aquesta entrada, ja que ens possem al corrent de les noticies d'actualitat. Tot i que el més curiós és que va apareixer a la vora del mar.
Bona entrada Judith :)
Tambés és impresionant veure que hi ha restes romanes fins hi tot a Israel, cosa que ens indica que l'imperi romà a part de ser molt poderós també era molt extens.
Bona entrada!
Cona entrada!!
Bona entrada!
És interessant i cuirosa la forma en que l'han trobada, perquè ha sigut vora del mar.
Interessant entrada.
Realment aquesta entrada es molt interessant i molt constructiva.
Molt bé