8 de desembre del 2010

TROBEN UNA PISCINA ROMANA AL MIG DE JERUSALEM

Arqueòlegs israelians han descobert una casa de banys romana, de fa 1.800 anys, probablement utilitzada pels soldats de la desena legió que van prendre Jerusalem al segle II a. de C.


Les restes arqueològiques, que daten d'entre els segles II i III a. de C., parlen sobre la denominada Aelia Capitolina, la ciutat fundada en l'època romana després de la destrucció de Jerusalem, i van ser trobats al barri jueu de la vella ciutadella emmurallada quan s'excavava per construir un modern «Mikbe» (bany ritual jueu).

Durant l'excavació s’han trobat diverses banyeres enguixades dins d'una piscina, en el lateral de la qual hi ha una canonada per omplir-la amb aigua. En el fons de la piscina hi ha un paviment de mosaic blanc i els taulells tenen estampats amb símbols de la Desena Legió romana.


Mireia Vidal
2n batx

15 comentaris:

Andrea Padilla ha dit...

Què iteressant! M'agrdaria saber quin era el concepte que tenien els romans sobre les piscines, si s'acostava al nostre, com per exemple una activitat esportiva o de lleure, o si tenien una altra concepció.
Moltes gràcies Mireia.

Unknown ha dit...

Molt curiosa l'entrada, no crec que fos una piscina, segurament seria el que tenim aquí a la Garriga, unes termes, i si és una piscina és molt curiós de veritat, fa mes de 25 segles ja existien! Molt curiós!

Andrea B. ha dit...

Molt interessant aquesta notícia! Està molt bé que hagin trobat aquests banys, i les banyeres. I com no, s'ha trobat un paviment d'un mosaic, molt típic.

Gràcies per la notícia.

Andrea Blázquez 2n d'ESO

Joan S ha dit...

Sembla mentida que despres de 1800 anys encara es conservin banys romans.

Andreu Queralt ha dit...

És molt interesant això, em pregunto si deuen ser com les ruïnes de la garriga?

Paula Gumà ha dit...

Sembla impossible que després de tants anys puguin trobar reunes, aquests arqueòlegs d'avui dia...
És molt interessant!!

Paula Gumà

Maria Guallar ha dit...

És curiós. Tantes coses que anem trobant, i totes penjades a aquest blog!
Una piscina! Molt antiga, pel que veig...

Maria Guallar Comas
2n ESO B

marta b ha dit...

Aquesta entrada és sorprenent no em penssava que encara es poguessin trobar restes de piscines romanes.

Carla Espinosa ha dit...

L'entrada és molt interesant!
Ja que no és troba cada dia una piscina romana de fa 1800 anys.

Mireia Cutura ha dit...

No estic segura de que fós una piscina, però no seria dolent, perquè d'aquesta manera podem conèixer més coses sobre els romans.
Bona feina!

Àngel Enrich ha dit...

Sembla qu ja hagin descobert totes les runes de les ciutats, però tot i així segueixent trobant runes

abigail ha dit...

Sembla increible, cada cop que volem fer reformes trobem restes romanes, ells volien fer una mena de banys i troben restes romanes. En el nostre pobles es fan reformes de les places i trobem restes.
Respecte a la desena legió romana, era una unitat militar bàsica de la roma antiga, entre ells hi havia 4800 soldats de cavalleria. I cada legió tenia un nom i un numro, dels quals s'han identificat 50.

Jony ha dit...

Es molt curiós la troballa d'aquestes piscines o banys, no estaria de més saber la funció per la qual els romans la utilitzaven.
Això si es interessant saber que els soldats, a més de lluitar per conquerir nous territoris també es divertien o descansaven en les seves banyeres xDD
Bona feina!

Anònim ha dit...

Aquesta entrada m'ha fet reflexioar sobre el terme "piscina" i si epls romans significava els matiex que per nosaltres , tinc ganes de saver-ho !

Yasmina Ketami ha dit...

A Jerusalem també hi han restees romanes! Ondia no ho sabía.
Molt interesant :)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts