LES CIUTATS DE LA RUTA DE LA PLATA PROMOUEN UN ITINERARI GASTRÒNOMIC DE L'ANTIGA ROMA

Les ciutats de la Ruta de la Plata és a dir, una antiga via de comunicació romana que recorre des del sud al nord-oest d'Hispània, concretament des de Mèrida (Badajoz) fins a Astorga (Castella i Lleó). Aquestes ciutats fins el mes de setembre podrem gaudir i encuriosir-nos sobre quins eren els menjars típics dels romans. És una iniciativa que es va dur a terme amb la col·laboració dels luxosos hotels Paradors.


El menú dels nostres avantpassats romans frega els 25 euros, encara que ho trobo una mica car, però crec que és una oferta i una oportunitat única.



Parador de Tortosa


Placa dels "Hotels Paradores"

Els xefs que han organitzat aquest menú romà, no han introduit ni un sol gram de sal, però substituïen la sal per un líquid, el "Garum" que és un líquid amb aromes salats, aquests han volgut mantenir i conservar la manera de com preparaven el menjar els romans.




Salsa Garum

Judit Vàzquez
1r Batx

Comentaris

Alba Bueno ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alba Bueno ha dit…
Trobo que és una idea innovadora i molt original!!
Maria Carreras ha dit…
Penso que aquesta idea està molt bé a mi m'agradaria veure-ho.
Joan Oliva ha dit…
Molt bona la idea, estaria be veure-ho
Unknown ha dit…
Caram! M'agradaria anar a fer-hi un mos! Descrius els menjars la mar d'apetitosos!
Laura Juncà ha dit…
Crec que és molt curiós això de que hi hagi una ruta en que els hotels facin menja roma tal i com el feien aquests. També he notat curiós lo de Salsa Garum per substituir la sal.
Eduard de Ferrater ha dit…
Crec que està molt bé aquesta idea i també això de fer menús dels romans.
Marc Castañeda ha dit…
Crec que és una molt bona idea i m'ha cridat l'atenció el nom que del que substitueix la sal anomenat Salsa Garum.
Sofia Pineda ha dit…
M'ha agradat la idea de fer menús romànics per Espanya. És curiós això de la Salsa Garum,substituïnt la sal!!
Mireia Cutura ha dit…
Crec que és molt interessant que vulguin recuperar els aliments que tenien els romans i els diversos àpata, ja que d'aquesta manera en tenim més coneixements. I el fet de que no utlitzin la sal i en canvi facin servir aquest líquid ("Garum") m'agrada!
Però com has dit Judith, és una mica car!
abigail ha dit…
Em sembla bé que la gent vulgi recuperar els aliments que feien servir els romans, això em fa recorda la pizza romana, o quan vaig fer un menjar romà..sincerament és molt divertit la cuina, i més si el resultat és bó.
molt bé Judith! :)
Andrea Padilla ha dit…
És molt interessant, i segur que molt curiós alhora de tastar aquests plats sense sal.
Irene Sánchez ha dit…
Quina idea més interessant i curiosa no?
Núria Garzón ha dit…
Es una idea innovadora i és molt interessant i que té una base cultural mentre gaudeixes del menjar romà. Crec que seria interessant que es fessin més activitats com aquesta.
Miquel Pou ha dit…
Caram! un restaurant Romà a Espanya, això de canviar la sal per la salsa Garum m'agrada bastant.
Unknown ha dit…
Es una idea fantastica
Llúcia Gómez ha dit…
Trovo que és una molt bona idea que s'els hi hagi acudit fer una runta gastrònomica sobre que menjaven els romans!
Unknown ha dit…
Penso que tornar a tastar els aliments dels nostres avantpassats és molt original i únic! Una manera d'introduir-te una mica més en aquest món.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES