ELS COSMÈTICS DE LES ROMANES
Cosmètics Romans
Hi ha trucs que possiblement ara ens semblen molts curiosos com per exemple l'ús del coloret vegetal, que consistia ,segons explica l'experta de l'investigació Josefina Pérez-Arantegui, que es podia obtenir de dues maneres diferents. En especial el coloret vermell que estava format per dos elements, com són elferro de gran puresa barregat amb guix. I una altra manera d'obtenir aquest to vermell del coloret era utilitzant el sulfur de mercuri.
Ferro de Gran Puresa
Guix
Sulfur de Mercuri
Ara bé per tal d'obtenir els matisos rosats s'utilitzaven colorants orgànics, concretament per obtenir aquest colorant rosat l'extreien de l'arrel d'una planta saragossana anomenada Rubia Tinctorum per després aconseguir una espècie de laca en pols que després es barrejaven amb oli d'oliva .
Pel que fa a l'ombra d'ulls verds, s'aconseguia a partir de dos minerals la celadonita i la glauconita .
Els estudis que s'han emprat per estudiar els cosmètics que utilitzaven les romanes és a través de l'arqueometria que és una disciplina científica que utilitza mètodes físics i químics pels estudis arquològics. També s'ha fet ús de les últimes innovacions científiques en aquesta disciplina que és l'ús de Rajos X, radiacions infrarojes, tècniques microscòpiques.
Actualment podem trobar una exposició dels comètics més emprats per les dones romanes de l'època al Museu de Saragossa. Segur que haurà de ser molt interessant i molt curiós veure aquests cosmètics i saber com es feien.
Judith Vázquez
1r Batx
Comentaris
Molt bona feina!
si mireu aquest video del yootube, ho tindreu mes clar: http://www.youtube.com/watch?v=utdeCvlNppM
Les dones romanes també eren presumides, com moltes de nosaltres, i van marcar l'origen del món dels cosmètics.
Bona feina!
Andrea Blázquez 2n d'ESO
Bé, ja sé que han tingut un paper importantíssim en la història, però això és massa! No se m'hauria acudit mai.
Maria Guallar Comas
2n ESO B