EL DÉU DEL SOL AJUDA ELS TROIANS

Apol·lo era al déu del Sol, de la bellesa, de la música i de la poesia en la mitologia grega i desprès de la mitologia romana. És fill de Zeus i Leto i era germà bessó d'Artemis (la deessa de la cacera).

Rea Sílvia era la germana d'Apol·lo.

Apol·lo va tenir 16 relacions amoroses, de les quals 8 deesses, van tenir un fill.


Estàtua romana d'Apol·lo


La guerra de Troia

Durant la Guerra de Troia Apol·lo disparava fletxes infectades am la pesta en al campament grec. Quan Diomedes va ferir a Enees Apol·lo el va rescata. Primer la mare de Apol·lo l'intenta rescata però Diomedes també la va feri i llavors Apol·lo ajuda a Paris a mata a Aquiles guiant la fletxa d'arc fins al taló d'ell.

Els grecs, el final van construir un cavall de fusta molt gran, hi per fer entra aquest cavall de fusta van tenir que destruir la muralla.A dintre del cavall de fusta estaven: Odisseu, Leonteu, Meneleu, Diomedes, Neoptòlem i disset més.

Aquest cavall va ser construit per Epeius. Els grecs els i van dir que aquest cavall era com dir la pau. Els troians van durar tres dies i tres nits per saqueija i van matar tots els homes, nens (nadons), i les dones i les nenes van ser esclavitzades.

Cavall de fusta de Troia


Pol Sulé

1r Batx

Comentaris

Joan Oliva ha dit…
Llegint aquesta entrada s'aprenen 3 o 4 coses sobre el deu del sol que es apol·lo, el que no sabia es qu eva rescarar a Enees.
Unknown ha dit…
Realment interessant, aquesta història fascina.
Alba Bueno ha dit…
Jo coneixia bastant la història del cavall de troia, però el que no sabia són totes les característiques que se li atribueixen a Apol·lo.
Laura Juncà ha dit…
Tot i que ja sabia alguna cosa he après bastant amb aquesta entrada. Com per exemple, sabia que hi havia agut la gerra de Troia, però no sabia el perquè.
Eduard de Ferrater ha dit…
Està molt bé i gràcies aixó he pogut saber més coses sobre el caball de troia.
Marc Castañeda ha dit…
Jo tenia una mica la idea de com era la Guerra de Troia pero no m'imaginava totes aquestes característiques per aqui al mig. No sabia que Apol·lo ajudés a Enees i el cavall de Troia està molt ben fet per ser aquella època.
Sofia Pineda ha dit…
Sabia que hi havia hagut la guerra de Troia però no sabia ben bé del que consistia. Ara ja sé el perquè d'aquesta guerra.
Maria Carreras ha dit…
Gràcies aquesta entrada he pogut saber el perquè de la Guerra de Troia. A més he aprés altres coses sobre el déu del Sol.
Sandra García ha dit…
Havia escoltat alguna cosa sobre el cavall de Troia pero no en sabia gaira bé la historia i tampoc en sabia de que venia aquesta historia peró al llegir aquesta entrada m'ha quedat tot més clar.
Mireia Cutura ha dit…
Cada dia em queda més clar com va anar exactament la guerra de Troia.
Tots els eprsonatges que hi apareixen són molt interessants!
I a més tots els déus grecs i romans són increíbles!
abigail ha dit…
la veritat és que avegades penso que és imposible que els deus hagin influit, i altres cops penso de veritat els deus podien adoptar la forma humana?
és molt sorprenent, en el video clip diuen que és molt facinant aquesta història, i és pregunten si en realitat va existir.
Andrea Padilla ha dit…
Moltes gràcies per la informació Pol!
La veritat és que m'ha agradat molt veure aquesta entrada perquè el meu tercer cognom és Apolo :)
Núria Garzón ha dit…
Aquesta informació esta molt bé i no savia que Apolo va tenir tantes relacions.
Miquel Pou ha dit…
No s'havia que Apol·lo EL DEU DEL SOL aguès tingut tantes relacions,jo tabe n'havia sentit a parlar de la guerra de troia pero aquesta entrada hem completa l'informació que nessesitava.
gràcies.
Unknown ha dit…
Aquesta entrda dona molt bona informacio sobre troia i la deu del sol.
Carles Boluda ha dit…
D'el caball de troia en sabia moltes histories i carecteristiques el que no sabia era tot aixo de apollo.
Llúcia Gómez ha dit…
Jo savia alguna cosa sobre la informació que donen en aquesta entrada però el que no savía és totes aquestes característiques que expliqueu sobre apol·lo

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES