M'agrada molt la versió del mite que héu fet, realment sembla que aquest mite sigui més original del que és. Aquest mite ha estat i està molt utilitzat en el món de la música, de fet el nom del mite és el nom d'una òpera que està basada en "Orfeu i Eurídice" Una altra evidència de que el món clàssic abarca tots els aspectes de la nostra cultura.
Gràcies per compartir aquestes versions dels mites.
Pobre Ofreu aixó li ha passat per a ser impacient. He llegit que els orfeons tipus "l'Orfeó Català" tenen aquest nom per aquest personatje. Aixó a que es degut a lo de la lira i la música?? I perquè mo alguna cosa referent a Apol·lo que era el deu de la música??
Després d'haver-li passat això a Orfeu amb sembla que es quedara sol tota le seva vida. La veritat es què el video està molt ben fet, barreja la veritat amb l'humor.
Pobre Orfeu però això li passa per a pressipitar-se en les seves accions i no fer cas dels advertiments!! La curiositatel va matar o més ven dit la seva curiositat va matar a la seva estimada pobre Eurídice no era culpa seva!!
Esta molt be la historia. L'orfeu esta aixi per averse precipitat i no haver confiat amb la paraula de Prorespina i com diu la dita "el que avisa no es traidor". Una cosa alguns objectes del video es mouen per el escenari.
Anònim ha dit…
EStà molt bé el video i molt ben representat. Encara que crec que el final es massa trist :( un peto!
Està molt bé el video i representa el mita real per`més divertit i amb menys d'un minut. He llegit en una pàgina web que el déu Apol·lo li havia regalat una lira al seu fill Urfeu i que va apendra-la a tocar i era el millor dels cantants. També he llegit que va decidir no estar amb cap dona més i un cop en va rebutjar a unes i el van matar. Apol·lo les va castigar convertin-les am roures.
Nois m'agrada molt aquesta versió del mite. És una manera d'apendre's una història, però amb diversió, que diuen que com millor s'aprèn és amb diversió eeeeehhh!! JEJE ;)
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deures, i tot graciés a q
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat
Comentaris
M'agrada molt la versió del mite que héu fet, realment sembla que aquest mite sigui més original del que és.
Aquest mite ha estat i està molt utilitzat en el món de la música, de fet el nom del mite és el nom d'una òpera que està basada en "Orfeu i Eurídice"
Una altra evidència de que el món clàssic abarca tots els aspectes de la nostra cultura.
Gràcies per compartir aquestes versions dels mites.
És una obra de teatre de tres parts no? ho he vist en una página web.
He llegit que els orfeons tipus "l'Orfeó Català" tenen aquest nom per aquest personatje. Aixó a que es degut a lo de la lira i la música?? I perquè mo alguna cosa referent a Apol·lo que era el deu de la música??
Bona feina!!!
Felicitats i molt bona feina!!
Molt bona feina nois!
La curiositatel va matar o més ven dit la seva curiositat va matar a la seva estimada pobre Eurídice no era culpa seva!!
está molt be felicitats!!
PER EL FET DE SER ANIMAT, NO ES FA GENS PESAT.
POBRE ORFEU, HA ESTAT UN FINAL MOLT TRIST.
Encara que crec que el final es massa trist :(
un peto!
Bona feina!