17 d’octubre del 2009

PANDORA, LA JOIA

Pandora és una marca de joies d'Espanya i de l'estranger.





Segons la mitologia grega, Pandora va ser la primera dona i va ser creada pels déus per castigar els homes. Els déus l'havien dotat de virtuts. Es va casar amb Epimeteu, germà de Prometeu. Pandora va obrir una caixa, que li havia donat Zeus, i que contenia tots els mals, que llavors es van escampar per tot el món. L'únic que va quedar dins la caixa va ser l'esperança.



EL mite diu que Zeus, per castigar a Prometeu, li va dir a Hefest que fabriqués a la primera dona. Quan va acabar de fer-la, Zeus li va posar de nom Pandora i tots els déus li van donar virtuts. Zeus li va donar una capsa per a Prometeu dient-li que hi havia tresors.


Prometeu, que no es refiava de Zeus, li va dir al seu germà Epimeteu que guardés la clau de la capsa, però quan Epimeteu va veure Pandora s'enamorà d'ella i al cap d'un temps es van casar. Pandora era molt curiosa i quan Epimeteu dormia li va agafar la clau i va obrir la caixa. De dins la caixa van sortir tots els mals que hi ha avui al món. Quan Pandora es va adonar del que havia fet, va tancar la capsa però l'únic que va quedar dins va ser l'esperança. Per això es diu que l'esperança es l'últim que perd l'home.


Quina relació veieu entre el nom del producte i el mite?


Mireia Vidal

1r batx

25 comentaris:

Judith ha dit...

Hola

La meva opinió sobre aquesta pulsera (per cert molt maca) i el seu mite crec que és el següent:

Quan Zeus va castigar a Prometeu va dir a Hefest que fabriquès una dona,que tots els deus li van posar el nom de Pandora.
Més tard Zeus li va donar la capsa a Proeteu i li va dir que hi havia tresors com que Prometeu no es fiava tal com ens explica el mite li va donar la clau al seu germà Epimeteu perquè se la guardès.
Epimeteu es va enamorar de Pandora i es van casar. Quan Epimeteu dormia com que Pandora era tan curiosa va agafar la clau i va obrir la capsa.
Jo crec que aquesta pulsera es diu Pandora perquè ella mateixa va obrir la capsa que segons Zeus estava plena de tresors, crec que aquest es origen del nom de la pulsera

Gràcies per la informació
Mireia

abigail ha dit...

molt bona informació!
aquesta pulsera magrada molt :)

i crec que segons el mite, pandora bé degut a que zeus li va donar aquesta capsa suposo que era com una mena de confiança que li volia donar.
Però va fracasar i per aixó crec que aquesta pulsera porta aquest nom.

graciess miree:)

Paueet ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Crec que té relació amb el que diu Zeus de la capsa obté tresors. Les peçes d'aquesta pulsera són petites joies molt maques i brillants que podrien estar realcionades per el tresor que diu.

Unknown ha dit...

Crec que té relació amb el que diu Zeus de la capsa obté tresors. Les peçes d'aquesta pulsera són petites joies molt maques i brillants que podrien estar realcionades per el tresor que diu.

Ivan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
. . . ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Andrea Padilla ha dit...

Hola!:)
Com la Mireia diu Pandora era una noia que va obrir la caixa on es trobaven tots els mals i dins només va quedar l'esperança. Però el que no entenc és la relació entre la pulsera i el mite.

Un petó

Jony ha dit...

Gràcies Mireia
crec que la relació entre la marca i el mite es que tant la pulsera com la capsa que va obrir Pandora estava plena de tresors

Maria ha dit...

Jo pel que he entès el nom de pandora de la pulserva ve del suposat tresor que hi havia dins la capsa. Tot i així després no m'encaixa amb que aquestes portin mala sort.

Elena ha dit...

Hola!
Crec que el nom Pandora prové d'una caixa que quan va ser oberta, van sortir tots els mals i l'única cosa que va quedar, va ser l'esperança. Aquesta crec que és la relació que hi ha, que representa esperança.

Jessicaa ha dit...

La polsera es molt xula:)

Els homes li van donar moltes virtuts,i Zeus va confiar en ella i li va donar a ella una capsa amb tresors per que li dones a Prometeu,ella al tindre tanta intriga de sapiguer quins tresor havia,un dia mentre ell dormia li va agafar la clau i va obrir la capsa on tots el mals hi van sortir i dins nomes va quedar l'esperança.

Gràcies Mire!

Albert ha dit...

Bona informació.
Però jo crec que la relació entre la marca i el mite (apart de que la marca te el mateix nom que la protagonista de la història), jo crec que els creadors d'aquesta marca no van tindre en compte la història que hi havia darrere, sino que van veura que aquest nom encaixava i quedava bé i podria tenir éxit.

Aquesta és la meva opinió, i alumillo m'equivocu.


Salut!

. . . ha dit...

Jo tinc una pulsera Pandora, però no savia de la seva relació amb la mitologia ni d'on provenia el nom.
Jo penso que, com diu el mite, la caixa en un principi se suposava que contenia tresors i joies preciosses i per aixó li han posat el nom a aquesta marca, ja que realment les peçes de Pandora son molt maques, a la part que valuoses pel seu elevat preu, així que es podrien considerar petits tresors.
Realment es molt interessant i útil la informació que has aportat per enriquir-nos culturalment, gràcies Mireia!:)

Ivan ha dit...

Crec, que porta el nom de Pandora apart de per tindre un bon nom de marca, perquè Pandora representaria un obsequi o moltes qualitats.

claudia ha dit...

HOla!
Crec que segons el mite té relació amb Zeus. també està relacionat amb la caixa quli va dónar ja que d'aquesta caixa van sortir tots els mals i a dintre va quedar l'esperança.

eva ha dit...

La pulsera pot estar relacionada amb el tresor que diu el mite. I aqueste pulseres volen transmetre esperança.

Elena ha dit...

Penso que el nom Pandora prové d'una caixa que quan va ser obertaper per la Pandora, van sortir tots els mals i l'única cosa que va quedar, va ser l'esperança.
I com va ser Pandora qui va obrir la capsa que segons zeus hi havia tresors i per aixó li van posar pandora aquesta pulsera tan bonica.

Adrián Prado ha dit...

Perque Pandora, va ser creada per Hefest, pero per una ordre de Zeus. Això ho va fer per castigar a Prometeu,i a més li va donar una capsa que estava plena de tots els mals, però Epimeteu el seu germà, es va enamorar de Pandora, i Pandora un dia va obrir la caps ai va escampar tots els mals, menys l'esperança que va quedar tancada.
Per això la pulsera es tan bonica, perque Pandora era perfecta, a més suposo que la pulsera significa l' esperança.

Adrià Prado

beeRtaa ha dit...

Soposu que es per el tema de la capsa, sobre el tresor, encara que també crec que es per el que queda ultim a la capsa, ho relacionen amb l'esperança, les noies ho tenim i els homen no tan.. $ hahaha!
nose nose.. dic aquests exemples pero certament no ho se del cert.

Јυδιт* ha dit...

Jo crec que la relació que hi ha entre la pulsera Pandora i el mite és que tots dos guarden o són un gran tresor. En el mite era una caixa on no hauria d'haver obert ja que hi havia un "tresor", mals i la esperança. I la pulsera són joies en una pulsera i és com un tresor, i més encara ho és amb lo que costa cada joia de la pulsera ¬¬ xD no totes són cares però hi ha cada joia que tela marinera el preu que té jejej

Molt bona la informació Mireia =)

PD; és veritat això de que un no s'en va a dormir sense apendre res nou, perquè sabia de les pulseres pandoras que té moltes joies, però de les altres no, i l'ho fort esque jo entic una de les altres xD no sabia que portava una pulsera tan valuosa jejej, ja ho era perquè m'ho havia regalat una amiga i ara ho serà més perquè és una pulsera pandora xDD

Adeeu!

Laura ha dit...

Crec que la relació que hi ha entre el mite i la pulsera es :
que com diu el mite Pandora era una dona preciosa i perfecte, llavors, els creador de la pulsera Pandora li va posar pandora perquè la pulsera és bonica.

Laia ha dit...

La relació entre el nom de la pulsera i la primera dona creada, segons la mitologia grega crec que està en el fet de la caixa: Pandora obra una caixa d'on surten tots els mals menys l'esperança, i les petites pedres que s'utilitzen per anar formant la pulsera serien com tots aquells mals que es guardaven dins de la caixa.

oriol ha dit...

El que jo crec que té relació és amb la caixa. Ja que es on s'hi troben els "tresors".

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts