EL MITE DE NARCÍS I ECO

Narcís era un jove molt bell. En només néixer, l'endeví Tirèsias li va dir que podria morir si es veu en un mirall. Per tant, la seva mare, va intentar evitar tots els miralls on es pogués veure reflectit. Eco era una nimfa del bosc, xerraire i alegre. Tenia llargues converses amb Hera i la feia distreure mentre que Zeus, home d'Hera, anava amb altres noies. Un cop Hera ho va descobrir, es va enfadar molt i va condemnar Eco, deixant-la sense paraules. Només tenia la capacitat de repetir les últimes paraules de les altres persones. 

Eco, de tan avergonyida que estava, va decidir abandonar el bosc i anar a habitar a una cova al costat d'un riu. Un dia, es va trobar amb Narcís i es va enamorar d'ell i el va començar a perseguir cada vegada que el veia.

Un cop, Eco va trepitjar una branca i Narcís es va adonar de la seva presència. Narcís li va preguntar per què el perseguia, però ella no podia respondre més que les últimes paraules que Narcís li deia. Amb l'ajuda de les nimfes del bosc, Eco va aconseguir declarar-se i ell només es va burlar dels seus sentiments. Eco es va deprimir i es va quedar a la cova consumint-se a poc a poc.

Nèmesi, va veure-ho tot i va decidir castigar Narcís. Va començar a tenir molta set en Narcís i va apropar-se al riu que Eco freqüentava a veure aigua. Allà, en Narcís va veure el seu reflex i es va enamorar d'ell mateix. Va caure al riu, es va ofegar i així va ser com va morir. 

Del seu cos va néixer una flor anomenada "narcís", i d'aquí prové el nom de la planta.

Narcís i Eco, Nicolás Pousin

Manal Boukilou
1r Batx

Comentaris

Laura Font ha dit…
Aquest mite em sembla molt interessant, si que n'havia sentit a parlar però no em tanta profunditat. M'agrada molt la figura d'eco en aquesta història em sembla molt interessant tota la seva figura i com intervé ens ells diferents mites grecs.
Lucas Torres ha dit…
Molt curiós l'entrada. Es molt interessant que relacionen en nom de Eco amb el fenomen on crides amunt d'una muntanya i se sent la ultima paraula des de lluny.
Edurne Ruiz ha dit…
Un mite molt interessant, no n'havia sentit mai a parlar. Em sembla curiós que als dos protagonistes no déus, els hagin castigat uns déus. També em sembla cruel que Narcís es burlés d'Eco.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant, en aquest mite s pot veure com Narcís cau en la bellesa superficial, i aquests bellesa el porta al seu pitjor infern, la mort. Però Eco és tot el contrari sense poder-se comunicar la seva bellesa no està en l'exterior.
Irene Altés ha dit…
Un mite molt interessant! Segons com el coneixia jo, Eco era molt xafardera i li agradava molt explicar secrets. Un dia, es va assabentar de que Zeus enganyava a Hera, i va córrer a explicar-ho a les altres nimfes, però Hera ho va escoltar i es va enfadar molt. I va ser per això que la va castigar sense poder parlar, només repetint l'última paraula que escoltava.
Marc Gómez ha dit…
Bona entrada! Mai havia sentit a parlar d'aquest mite, nomes de la part de la mort de Narcís. Una curiositat que si que sé que té referència amb aquet mite és que un dels motius pel que van anomenar narcís a aquesta flor que coneixem avui en dia és perquè si ens hi fixem la flor de narcís mira una mica cap avall, com si estigues mirant-se a si mateixa, igual que va fer narcís en veure el seu reflex abans de morir.
kawtar el mouden ha dit…
Una entrada molt ben feta, m'ha agradat molt la informació que has aportat, esta molt ben explicat tot. Mai he arribat a sentir a parlar sobre aquest mite. Una entrada bastant interessant!!
Justie Anaman ha dit…
Una entrada interessant. Puc entendre per què en Narcís es va frustrar amb Eco, tots ens enfadem quan els nostres amics o algú repeteix tot el que diem per molestar-nos. És semblant a la situació amb Eco. Entenc que no és culpa seva que repetís tot i no hi havia manera possible que li ho digués perquè ho entengués. Així que ell tenia una bona raó per deixar-la. D'altra banda, penso que podria reaccionat d'una manera diferent i no interpretar les paraules de l'Eco com una burla.
Angie Soto ha dit…
N'havia sentit alguna vegada alguna cosa sobre aquest mite, però no com aquí, aquí està tot molt ben explicat. M'ha agradat com ho has redactat i la informació em sembla la justa. Molt bona feina.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES