POSIDÓ

Posidó, del nom llatí Neptú, és el déu dels mars, oceans i terratrèmols. Tal com és qui provoca tempestes i naufragis, també és qui protegeix els navegants. Els seus pares són Cronos (Saturn) qui se'l va empassar només néixer, però més tard va ser rescatat per Zeus, és un dels primers déus. És germà de Zeus i Hades. Es va casar amb Amfitrite tot i que va acabar sent una de les moltes esposes del déu del mar, Posidó és va enamorar quan va veure a Amfitrite ballar a l'illa de Naxos, el fruit d'aquest amor va ser el ciclop Polifem.

Polifem

Va estar lligat amb Medusa amb qui va tenir a Pegàs, el cavall alat. La seva característica principal és el trident i el carro estibat per uns animals que són mig cavall mig serps envoltat de peixos, dofins, Nerdies i tot d'éssers marins.

El retorn de Neptú, J.S Copley

Un dels mites d'aquest déu és el mite de l'enfrontament d'Atena i Posidó. El conflicte va començar perquè els dos déus volien el domini d'Atenes. La ciutat s'anava fent cada vegada més gran i poderosa i necessitaven una patrona o un patró, Atena i Posidó van ficar-hi els ulls a sobre de seguida per ser-ne els protectors de la ciutat. El ciutadans van demanar a ambdós déus que els fessin una demostració de poder; Posidó va començar, va fer una font amb un cop de trident, tothom estava meravellat fins que van adonar-se que l'aigua de la font era salada i per tant no els servia de res. Atenea va ser més llesta i va ensenyar-los el secret del cultiu de la olivera. El poble va elegir a Atena i des de llavors va ser la deessa protectora, d'aquí el nom d'Atenes.

Estàtua d'Atena

Laura Rovira

1r Batx

Comentaris

Laia Bardolet ha dit…
Bona entrada! M'agradaria afegir que a Posidó li va tocar ser déu de l'oceà va ser perquè prèviament havien fet un sorteig juntament amb Zeus i Hades, a Zeus li va tocar el cel, a Hades el món subterranis i finalment a Posidó li va tocar el mar o oceà.
Laura Font ha dit…
Posidó és un dels grans déus de la cultura clàssica, de fet és un dels més conegut juntament amb el seu germans Zeus i Hades. De fet aquest surt amb moltes històries diferents sent bé un dels protagonistes o com antagonista. Una cosa que m'agradaria saber és les representacions que trobem d'ell actualment, ja que ser molt poques coses, només se que apareix a la saga de pel·lícules i llibres de Percy Jackson.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES