LA DIVERSITAT SEXUAL A L'ANTIGA GRÈCIA

La diversitat i llibertat sexual han sigut sempre temes tabú de la societat, que, a part de ser castigats a molts indrets del món, son mal vistos per la societat. L'heteronormativitat és un fet a la nostra societat, ja que, ningú ha de "sortir de l'armari" per dir que és heterosexual. Però, les coses a l'antiga Grècia eren igual?

Tot i que, gairebé tothom tenia relacions heterosexuals, les relacions homosexuals eren un fet, normalment, però, les relacions homosexuals eren entre estudiants i professors. Es considerava com a "Amor Pur" les relacions entre l'home adult, dominant, i l'adolescent, dominat. Així doncs, la pederàstia era una cosa normalitzada, i no només això sinó que es considerava la branca més pura de l'amor. 

Sense Títol, Autor Desconegut


Les relacions lèsbiques, tot hi ser més acceptades que, per exemple, a l'edat mitjana, eren molt menys acceptades que les relacions entre homes. Les relacions pederastes entre dones eren una cosa mitjanament acceptada, tot i que molts no en trobaven el sentit, ja que, creien en les relacions homosexuals entre estudiants i professors, i  les dones no eren professores, no es té constància d'exemples notables d'aquest tipus de relacions, ja que eren molt menys comunes, i no tan acceptades com les relacions pederàstiques entre homes.

El Rapte de Gánimedes, Peter Paul Rubens

Per acabar, cal dir que les relacions homosexuals entre gent de la mateixa edat existien, però no eren especialment ben vistes per la societat de l'època, eren atribuïdes a amors joves, gent que no sap el que fa, o inclús problemes de desenvolupament mental, però realment existien, i no eren perseguides, només criticades per la major part de la població. Les dones de l'època, també sortien perdent, ja que les relacions lèsbiques amb dones de la mateixa edat eren menys acceptades que les gais, cosa que accentua encara més el masclisme de la societat  grega. També s'ha de tenir en compte que, no es te constància de persones transsexuals, o amb una identitat de gènere no binària.

Per acabar, recomano veure aquest vídeo per extreure informació més detallada del tema.


Arnau Giner
4t ESO

Comentaris

Laia Bardolet ha dit…
Una entrada molt interessant! M'ha sorprès que la pederàstia estigues tan normalitzada, i tenir relacions homosexuals tot i no ser gaire freqüent no estava mal vist, en canvi avui en dia hi ha grans discriminacions per aquest fet. Per altra banda com has comentat hi havia masclisme, això em du a pensar amb la societat actual, després de tant i tants i tants anys, no hem sigut capaços d'avançar gens? Hem pogut crear un món immens en quant tecnologies i avenços, però ens descuidem al més important, i l'evolució del pensament? Això també és necessari que avanci.
Gina Rodrigo ha dit…
Bona entrada i molt interessant! És increïble com una cosa tant natural estigues ben vista l'edat antiga i ara encara es vegi com una cosa estranya i en aquest aspecte hi hagi hagut un retrosses de la societat. Per sort ara la pederàstia ja no és vista amb normalitat!
Laura Font ha dit…
Reflexió molt necessària i interessant, la sexualitat de les persones és una cosa que sempre ens ha impactat i que sempre ha generat conflicte, i no és un concepte que prové de la nostre època, porta existint des de fa ja molt temps. Em sembla curiós que estigués tant normalitzat les relacions entre professor i alumne i aquest rol de poder tant gran que sempre ha existit, ara una relació d'aquesta mena no estaria tant excaptada com a les hores, això ens demostra que la societat en general tenen un esperit històric.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES