15 de desembre del 2020

ARES

 ARES: EL DÉU DE LA GUERRA

Ares, una de les 12 Divinitats Olímpiques en la mitologia grega, és el déu de la guerra i, per tant, es caracteritza per la seva actitud violenta i la força bruta. Va ser identificat per els romans amb Mart.

                                                                Ares: el déu de la guerra

Aquest déu és fill de Zeus i Hera, tot i que després del seu naixement, molts van dir que Hera el va concebre posteriorment  d'haver tocat una determinada flor. Aquest rumor també el podem associar amb la llegenda del naixement d'Hefest.

Encara que Ares tingui aquest caràcter tant fort i sigui tant violent, en molts dels enfrontaments que va participar, va ser derrotat. Fins i tot per la seva germana Atena i Heracles, també fill de Zeus. En tots els seus conflictes, Ares anava acompanyat amb els dos fills (Deimos i Fobos) que va tenir amb Afrodita, la deessa de l'amor.

Ares i Afrodita, la deesa de l'amor

Els déus sempre havien desconfiat d'Ares, ja que no era gaire respectuós i mai anava en un sol bàndol, sempre variava segons el què creia que era més necessari i beneficiós per ell. En la guerra de Troia, Ares va prometre a Hera i Atena que lluitaria en el lloc on també lluitava Aquil·les, però, després, Apol·lo i Afrodita el van insistir perquè lluités amb ells al bàndol dels troians, i finalment el van convèncer. Més tard, en la batalla, Diomedes, va tenir un conflicte amb Ares on, gràcies a Atena, l'heroi dels aqueus en va sortir victoriós. Després d'aquesta derrota, el déu de la guerra es va veure obligat a anunciar la retirada als Troians i a tornar a l'Olimp.

                                                La guerra de Troia

Aina Vidal

1r Batx

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Una curiositat, ja que has mencionat que Ares i Afrodita van tenir dos fills, és que Afrodita realment estava casada amb Hefest i un dels dies que Ares estava amb ella, Hèlios, el déu del sol, va observar-los i va avisar a Hefest de la infidelitat.

Anònim ha dit...

Molt interessant, deixem afegir una cosa respecte la seva germana Atena. Els dos deus eren coneguts per la guerra i les seves moltes batalles, però els diferenciava una cosa: Ares era conegut per la força bruta i per tan era reconegut per les guerres violentes, mentre que Atena, més planificadora, era considerada la deesa de l'estrategia en batalla, el contrari que Ares.

Anònim ha dit...

Una entrada molt interessant.
Una informació que podem afegir sobre Ares, és que apareix en 4 mites, els seus noms són:
·El mite de Ares i Afrodita
·Ares i el cant dels galls a l’alba
·Ares. Adonis
·Ares i el primer judici per assassinat de l’història

Anònim ha dit...

Com has dit, Ares equival a Mart, d'aquí el nom del planeta que tots coneixem, com has dit va tenir dos fills, per això les dues llunes de Mart tenen els noms d'aquests.

Anònim ha dit...

És una entrada molt interessant, m’ha sorprès saber que tot hi que tot i ser el poderós Déu de la guerra, també era derrotat. Tot hi així trobo molt curiós que sempre que sempre que assistia a un conflicte portés amb ell els seus dos fills, hi ha alguna raó per la qual ho fes?

Anònim ha dit...

Molt interessant!
M'agradaria afegir com van enamorar-se Afrodita i Ares. Ares va riure-se'n de l'arma del déu l'amor, Eros. Aquest li va dir que la seva arma era pesada i ningú podria agafar-la mai, i com que Ares s'ho va prendre com un repte, va intentar-ho. En veure que les paraules de l'altre déu eren certes va demanar-li a Eros que volia d'ell per haver fallat en el repte. Eros va demanar-li que es deixés disparar amb la seva arma, i un cop va disparar a Ares i a Afrodita, aquests van quedar lligats per sempre.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts