22 de maig del 2017

JULI CÈSAR

Gai Juli Cèsar va néixer el dia 13 de Juliol a l'any 100 a.C i va ser assassinat el 15 de Març de l'any 44 a.c. Des de petit va ser educat per grans mestres. Als seus 12 anys va ser nomenat Flamen Dialis que volia dir sacerdot de Júpiter. Va ser obligat a casar-se amb Cornèlia Cinilla. Als 14 anys va quedar orfe del seu pare, i aquí, afectat va negar-se a divorciar-se de la seva esposa.


Juli Cèsar
En la seva juventut va ser segrestat pels pirates on el van portar en un viatge per les illes gregues. Es va alliberar dels pirates pagant un alt rescat. Més tard es va venjar dels pirates, els va crucificar i les dones i els nens els va fer convertir esclaus. Durant el temps, César va anant agafant prestigi en els diferents càrrecs. 

L'any 59 a.C va ser triat cònsul i va guanyar una gran popularitat pels motius següents: va repartir territoris, va augmentar els controls sobre els governadors provincials i va donar publicitat a les discussions del Senat.

Va buscar la base per obtenir un poder personal absolut: es va fer concedir per 5 anys. Cèsar va tenir el poder de controlar Gàl·la Ilíria. Cèsar i Pompeu es van convertir en rivals quan la filla de Cèsar, la Júlia amb a qual estava casada amb en Pompeu, es va morir. A partir d'aquí, Cèsar va iniciar una guerra civil que va durar tres anys i gràcies aquesta guerra va poder conquerir Roma i Itàlia, després va conquerir Hispània i es va dirigir cap a l'Orient on en Pompeu es va refugiar. Finalment en Juli Cèsar assassina en Pompeu a Egipte. Durant la llarga guerra civil va matar molta gent. Quan va arribar a Roma va organitzar celebracions per celebrar la seva victòria.
Cèsar va començar acumular càrrecs i honors que van enfortir el seu poder personal. Va establir una dictadura personal.
El rumor era que en Cèsar podia proclamar-se rei. Els conjurats el van assassinar en el Senat el 15 de Març de l'any 44 a.C.
El seu successor va ser Octavi August, el seu nebot-net.  



Martina Vilar
4t ESO

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una biografia molt ben explicada que demostra clarament que Juli Cèsar va ser un lluitador nat que va aconseguir un poder i un avenç de Roma inèdit i brutal històricament parlant, sobretot posant-nos a la pell de l'època.
El seu caràcter es veu que és dur i dictatorial, o sigui que val més no posar-te amb ell: podies acabar d'allò més malament.

Unknown ha dit...

És una molt bona entrada, i sens dubte ho has explicat molt bé. Hi ha molta gent que creu que realment Juli Cèsar va ser emperador, i no és veritat. Tal com està mencionat, anava a proclamar-se rei quan el van assassinar. És, doncs, una història singular!

Helena ha dit...

Molt ben explicat i molt interessant, tot i que jo mai compartiria la seva filosofia de vida. Pel que expliques centraven la seva vida en el conqueriment de noves terres. Era una persona capaç de convertir dones i nens en esclaus: massa insensible per a mi. Les seves aspiracions a la vida era atribuir-se el poder més màxim que poguéssin per així augmentar el seu ego. En definitiva una persona insensible i dictatorial.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts