4 de desembre del 2015

AFRODITA

Afrodita (també coneguda com a Venus a la mitologia romana) en la mitologia grega se la presenta com la deessa de la bellesa,del amor, el desig i la reproducció, tot i que és una deessa rencorosa i en molts casos desagradable.

                                                                                       Naixement

Afrodita surt de l'espuma del mar
El naixement de Venus, William- Adolphe Bouguereau, 1879
Afrodita mai va ser un infant. Va néixer ja essent adulta entre les escumes del mar. Va ser fruit dels genitals d'Urà després de que Cronos els hi tallés i els llancés el mar, les gotes de sang van caure al mar i de les ones fecundades es va crear aquesta deessa, el vent la va porta fins Xipre on Hores la va criar.

Vida Adulta


Afrodita mai va ser infant i se la retrata en les pintures com una noia adulta desitjable,  tot i que se la narra com una persona vanitosa, malhumorada i susceptible. Encara que és una de les poques deesses del panteó grec realment casada però li és infidel al seu home sovint, el relat de l'Odissea es veu com prefereix a Ares al déu de la guerra. 

El Judici de Paris


El Judici de Paris és un relat de la mitologia grega on s'explica l'origen la Guerra de Troia.

Tots els déus i deesses havien estat invitats al casament de Peleu i Tetis (pares d'Aquil·les) menys la deessa Eris, que es va presentar més tard amb una poma daurada on hi posava " per la més bonica".

El Judici de Paris, Peter Paul Rubens 1638-1639
Afrodita, Hera i Atena creien que és mareixien la poma, van estar d'acord en porta el problema davant a Zeus, al que no voler el favor de ninguna deessa, li va deixar la qüestió a Paris de Troia.
Hera el va intentar sobornar amb el regne d'Àsía Menor,  mentre Atena li oferia fama, saviesa i glòria en la batalla, Afrodita en canvi li xiuxiuejà que si li atorgava la poma de la dona més bella, ella li donaria la dona immortal i més maca del món. Això va fer que Paris escollis Afrodita. Aquesta dona era Helena.
Paris va raptar a Helena i això va provocar la Guerra de Troia.


Solomon Yeboah 
1r Batx

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Solomon, la teva entrada és molt curiosa, la veritat, es que he après moltes coses sobre la deessa Afrodita, m'ha sorprès una mica el seu naixement; i el mite de Judici de Paris, sempre m'ha agradat i ha set un gust de tornar-lo a llegir.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts