LES MUSES



Les Muses, les divinitats que inspiraven les arts d'escriptura i de la música, i també considerades com les "guardianes de la memòria". Les nou filles de Zeus i Mnemosine la deessa de la memòria. El seu origen és de Pièria, a prop de l'Olimp, però estaven situades al mont Parnàs, segons el mite, on estava el temple d'Apol·lo.


CLIO (Κλειώ)

- Musa de la història.

- S'acostuma sortir amb una trompeta a les mans i un llibre. Al cap té una corona de llorer, que com a significat representa el símbol de la glòria dels herois.

EUTERPE (Ευτέρπη)


- Musa de la música.

- Normalment està representada amb uns instruments musicals entre les mans. Protectora de l'art de tocar la flauta.



TALIA (θάλλεω)




- Musa de la comèdia.
- Està representada amb una màscara de la comèdia, també sol dur a les mans un bastó de pastor i al cap duu una corona d'heura que significa immortalitat.

MELPÒMENE (Μελπομένη)


- Musa de la tragèdia.
- És representada amb una màscara tràgica a la mà, va ricament vestida i està recolzada sobre una maça. 

TERPSÍCORE (Τερψιχόρη)

- Musa de la dansa.
- Representada amb una lira marcant el compàs. 

ÈRATO (Ερατώ) 


- Musa de la poesia lírica.
- Era representada amb una corona de roses i una lira. 

POLÍMNIA (Πολυμνία)

- Musa dels himnes i la geometria.
- Representada amb un rotlle de papir i amb una corona de perles. 

URÀNIA (Ουρανία)

- Musa de l'astronomia.
- Diuen que va vestida de blau perquè escriu poesies basades amb el cel, en el cap té una diadema i una capa plena d'estrelles, també es diu que ens els seus peus hi ha alguns instruments matemàtics, perquè també s'ha la considera musa de matemàtiques i ciències. 

CAL·LÍOPE (Καλλιόπη)

- Musa de la poesia èpica.
- Era la més important de totes, duia una corona per simbolitzar la seva superioritat i a les mans una trompeta per fer-se sentir, i també a la tauleta uns poemes per recitar.


Mariia Myhal
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada. Sabia que existien les muses, però no m'hagués imaginat mai que n'hi hagués nou. Potser la que m'agradaria més seria Euterpe, perquè és la de la música.
Miquel ha dit…
Que interessant aquesta entrada! Una curiositat també interessant és que el llibre que duia CLIO a la mà no era un llibre qualsevol, sinó un llibre de Tucídides, l'autor de la "historia de la guerra del Pelopnès", dividit en 8 parts.
Unknown ha dit…
Una entrada molt maca ja que ens dona a conèixer les nou muses! M'ha agradat ja que totes porten alguna cosa que les representa, per exemple Talia, que és la musa de la comèdia, surt representada amb una màscara o també Melpòmene, és representada amb una màscara tràgica a la mà!

Això m'ha semblat interessant!
Berta Dong Reixach ha dit…
Molt interessant i maca!
No sabia que cada musa tenia una qualitat diferent.
La que més m'ha agradat a sigut la Talia i Euterpe, per mi són les que aporten més alegria de les nou muses que existeixen!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES