TETIS

Tetis era una de les 50 neriedes, filles de Nereu el déu de l'oceà. Tetis va ser una de les més iomportants de les seves germanes, en la mitologia grega va ser una de les deeses més grans del mar.
Era consciderada una divinitat marítima i inmortal.
Va ser criada per Zeus i la seva dona Hera, qui la va ajudar molt. Es diu que quan Tetis va ser més gran, Zeus va intentar conquistar-la però ella s'hi va negar mostrant respecte cap a Hera. Posidó també va intentar seduïr-la, però va deixar d'intentar-ho quan ell i Zeus es van adonar que el fill de Tetis seria més poderós que el seu pare. Zeus, que temia que Tetis es casés amb un déu i sigués més poderós que ell, la va fer casar amb un humà, Peleu. Al principi a Tetis no li feia gaire il·lusió casar-se amb Peleu però va acabar cedint el seu amor.

Tetis i Peleu van tenir diversos fills, però Tetis els asfixiava quan acabaven de néixer ja que no volia que fossin humans com el seu pare.

Van tenir el setè fill, Aquil·les. Tetis va intentar de totes les maneres fer-lo inmortal, fins que un dia va decidir portar-lo al riu Estix. Per posar-lo a dins de l'aigua, el va haver d'agafar per el taló, però Peleu va arribar al llac i va veure Tetis posant Aquil·les dins l'aigua. Peleu, pensant-se que Tetis l'estava intentant matar, es va endur a Aquil·les i va abandonar Tetis.Casament de Tetis i Peleu

Tetis, desde llavors, sempre va estar pendent del que feia Aquil·les. Va intentar protegir-lo de la guerra de Troia disfressant-
Tetis submergint a Aquil·les al riu Esfinx
lo de dona, ja que ella sabia que Aquil·les moriria en aquella guerra. Però ell tot i així va anar a la guerra amb armes i armadures que li havia donat la seva mare.


Paris va matar a Aquil·les a la guerra de Troia. Tetis va tornar al fons del mar amb la resta de les Nereides per plorar la mort del seu fill, en va guardar les seves cendres, i va cuidar el seu nét Neoptòlem.

Laura van Esch 
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
És una història molt trista, tot i que hi ha alguna part bonica. M'ha agradat molt.
I saps com és que ella no volia que els seus fills fossin humans?
Unknown ha dit…
Jo també ho crec Laia, per això em va agradar! Jo diria que Tetis devia voler que els seus fills siguessin déus com ella.
Coneixia una mica la història de Aquil·les, però la de la seva mare no. M'ha semblat molt bonica la part en què mostra el seu respecte cap a Hera perquè podria haver estat infidel amb Zeus però no ho va fer. Bona entrada!
Alba Le Riera ha dit…
Encara no havia sentit a parlar mai de Tetis. Trobo que va tenir molta valentia en negar-se quan Zeus intentava seduir-la, ja que aquest déu és famós per la seva necessitat de seduir a totes les dones que li agradessin.
Aquil·les va morir a causa d'una fletxa que li van disparar al tendó, ja que era el seu punt feble. A causa d'aquest fet el nostre tendó rep el seu nom; el tendó d'Aqeuil·les.

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE