15 d’octubre del 2015

AQUIL·LES

Aquil·les,
interpretant per Brad Pitt a la pel·lícula Troia
Aquil·les és un dels herois de la mitologia grega més famós, que va participar a la Guerra de Troia.  Era fill de Peleo i la ninfa Tetis. La seva mare, per fer-lo immortal i invulnerable, es va dirigir el llac Estigia, que era un llac d'ambrosia, i va submergir-lo subjectant-lo pel taló dret, el seu punt dèbil i vulnerable. Tetis, la mare d'Aquil·les, abans de començar la Guerra de Troia sabia que matarien el seu fill i el va enviar a la cort del rei Licomedes, on es va disfressar de noia perquè no el reconeguessin. 

Més endavant els grecs s'assabentaren de que no podrien guanyar la guerra sense Aquil·les. Així que Ulisses va decidir anar a la cort del rei Licomedes i va portar joies i una espasa. Quan va portar les joies i l'espasa davant les noies, totes varen anar cap a les joies menys una que es quedà mirant l'espasa, i que era Aquil·les. I se'l va emportar a la guerra. 
Durant el transcurs de la guerra, els grecs, havien raptat a Criseida, que se l'havia quedat Agamèmnon i Briseida, que se l'havia quedat Aquil·les. Però el déu Apol·lo va enviar una pesta al campament grec com a càstig del segrest de les noies. I Agamèmnon va tornar la noia amb el seu pare. Com que ell volia una dona,va agafar la d'Aquil·les, Briseida. Per aquest fet Aquil·les va deixar de lluitar i va ordenar als seus soldats que  també ho deixessin de fer. Com que sense Aquil·les, les tropes gregues perdien, van demanar al noi que tornés i li van retornar a Briseida.

Aquil·les i Hèctor de la pel·lícula Troia
Un dia Patrocle, que era un cosí o un amic d'Aquil·les molt més jove que l'heroi i que li havia ensenyat com lluitar i per això es tenien una relació molt forta, es va posar l'armadura d'Aquil·les i va anar a lluitar. Llavors, Hèctor es va pensar que Patrocle era l'Aquil·les i va anar a lluitar contra ell. Hèctor va acabant matant al jove. Quan Aquil·les es va assabentar de que Hèctor havia matat a Patrocle, es va enfadar molt i li va doldre tant que va voler venjar-se i lluitar contra Hèctor, ells dos sols. L'heroi grec va acabar matant a Hèctor, i amb el seu cadàver, el va lligar al seu carro per anar-lo arrossegant davant dels troians. Però al cap d'uns dies va tornar el cos d'Hèctor al seus familiars perquè pugessin fer-li els ritus funeraris i enterrar-lo. 
La vida d'Aquil·les acaba en una batalla, quan grecs i troians estaven lluitant, Paris li va disparar una fletxa al taló, sense saber que era el seu punt feble, i Aquil·les caigué mort. 


Judit Font
1r batx

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt interessant! He vist la pel:lícula de Troia però ja no me'n recordava, quant he llegit l'entrada ja m'ha vingut tota la història al cap! La veritat és que no s'havia que el passat d'Aquil·les i que l'havien disfressat de noia per amagar-lo.

Maria González ha dit...

La veritat és que ja coneixia la història d'Aquil·les, més que res com a origen de l'expressió "ser el taló d'Aquil·les", però no tant la seva pròpia vida i el paper que va tenir a la guerra de Troia. M'ha sorprès el final, i és que tenia entès que els enemics descobrien el seu punt feble i el mataven, però ja veig que estava equibocada...

Unknown ha dit...

Bona entrada. Aquest mite ens demostra que eren un poble molt guerrer i que donaven molta importància als herois i a ser forts, quasi invulnerables. Però per altra banda ens recorda que tothom té el seu punt feble.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts