4 de febrer del 2013

CONCURS DE CULTURA CLÀSSICA ODISSEA 2013

Avui dilluns dia 4 comença la segona edició del concurs Odissea a Catalunya. Es tracta d'un concurs pensat ja fa uns anys per les professores Ángeles Burgos González i Maria F. Loira Santiago, de l'IES David Bajuán. Està dedicat a tots els alumnes catalans que estiguin interessats en respondre preguntes relacionades amb la Cultura Clàssica. 

El concurs d'aquest any tindrà lloc entre els dies 4 i 7 de febrer (el que s'anomena la primera fase) i els dies 20 i 27 de febrer (per si hi ha algun empat i la fase final estatal). Cada dia es respondrà una pregunta, aquest any relacionada amb "L'educació en el món grecoromà". Cada grup d'alumnes tindrà 24h per respondre-la, des de les 9:00h del matí fins la mateixa hora del dia següent.

                                                           Logotip

FUNCIONAMENT

Aquest any, el concurs funcionarà de la següent manera:
-1r dia: l'educació en la mitologia grega i romana
-2n dia: l'educació en la vida quotidiana a Grècia i Roma
-3r dia: l'educació en la història i institucions grecollatines. 
El quart dia, sortiran publicades preguntes-pista i una superpregunta més difícil que les altres preguntes. 


PUNTUACIÓ

Per cada pregunta contestada correctament s'obtindran 5 punts i un error suposarà el descompte d'1 punt. Si es respon bé la superpregunta es guanyaran 10 punts i per cada resposta correcte de les preguntes-pista s'obtindran 2 punts més, tot i que per cada error es descomptarà 1 punt.


PREMIS

- El primer premi serà de 100€
- Hi haurà dos segons premis de 75€ pels dos equips següents
- Per últim, tres tercers premis de 50€ per als tres equips següents.

Els alumnes  de 4t i de 1r de batxillerat del centre també hi participem, en grups de 3, tal com estableix el concurs. Els grups són els següents:

4t ESO:

- Ròmul i Rem
- Mercuri
- Aquarium
- Espartaques
- 8
- Cacauet

1r Batxillerat:

- Les Penèlopes
- Ulisses

Així que desitgem molta sort per tots els equips participats i que guanyi el millor!


Mostra Odisea 2013 en un mapa més gran


Laia Fernández
1r Batx

11 comentaris:

Llúcia Gómez ha dit...

És el primer any que la nostra classe participa en aquest concurs, i la veritat està sent molt interessant. Aprens coses i treballes en grup, espero que el meu grup acabi responent bé la majoria de les preguntes i aconseguir guanyar!

Unknown ha dit...

Com ve ha dit la Llúcia, per nosaltres aquest és el primer any que hi participem en ell i de moment no està gens malament, aprens molt i crec que arribarem a conèixer moltes coses, encara que no encertem totes les preguntes proposades. BONA SORT pels grups que hi participen.

Unknown ha dit...

Com ja han comentat les meves companyes, és el primer any que participem en aquest concurs. Enguany les preguntes són de l'educació, encara que és un tema molt relatiu, perquè engloba altres temes. Crec que és una bona idea i aprens coses. Això de que les preguntes es vagin complicant dia a dia ho veig difícil, ja que el meu grup ja ens ha costat trobar les respostes de les 3 primeres preguntes. Sort a tots els participants. Que guanyi el millor!

Yasmina Ketami ha dit...

Aquest es el segon any que hi participem i tenim que guanyat! Animo a tothom que hi participi perquè es una manera d'apendre amb una competició.
Molta sort a tothom i sobretot a Les Penèlopes i Als Ulisses!

Unknown ha dit...

A classe de llatí estem participant en aquest concurs i sembla molt interessant. La veritat és que de moment les preguntes semblen molt fàcils i espero que no es compliquin gaire més endavant.
Molta sort a tots els participants!

Unknown ha dit...

El famós concurs! És divertit fer aquest tipus d'activitats competint contra altres instituts d'altres poblacions. D'aquesta manera aprenem coses que potser mai no hauríem arribat a saber.
Diuen que cada dia s'aprenen coses noves...
Una entrada molt encertada Laia!

Irene Sánchez ha dit...

Em sembla súper interesant aquesta idea ja que és una activitat bastant interactiva i a la vegada lúdica.. a més que el premi és molt bo! i el meu grup anem desenes jiji

Maria Guallar ha dit...

Ha estat un bon concurs, tot i que en algun moment resultava bastant difícil, pensava que seira més senzill. Tot i així ha anat bastant bé, tot i que cap dels nostres grups hagi entrat al top 5 ni al top 10 hem entrat al top 50, amb il·lusió! :)

Unknown ha dit...

Bona entrada!
Ha estat un concurs bastant interessant, inconscientment al buscar les preguntes hem après moltíssim sobre coses que mai ens hauríem plantejat.

Pel que fa als alumnes d'altres escoles que han participat com nosaltres al concurs, al llarg d'aquests dies hem pogut comprovar que n'hi havien alguns que eren una mica mandrosos i tramposos ja que demanaven les preguntes en pàgines o també modificaven la informació en pàgines web perquè caiguéssim i falléssim! Això em va sorprendre moltíssim, em vaig quedar molt parada...No m'imaginava que la gent arribaria a ser tant competitiva, quan només és un concurs!

Tot i així, m'ha semblat un concurs molt original, i entretingut tot i que a vegades pot arribar a ser una mica complicat compaginar-lo amb els deures i els exàmens, ja que la majoria de les preguntes estan ben estudiades i són difícil de trobar-les. Tot i així, com que només són tres dies ha estat bastant bé.

Adrià Sanchez ha dit...

És el primer any que participo en aquest concurs i penso que és un concurs entretingut a vegades cansat perquè és molt treball trobar la informació concreta, però m'ha agradat molt. No tenia constancia que hi participessin només algunes parts d'espanya. Molt bona entrada Laia, m'ha agradat molt.

Martina Maldonado ha dit...

Com han dit els meus companys, també és el primer any que participo d'aquest concurs i el trobo un projecte molt bo i interessant ja que d'aquesta manera els participants aprenem moltes coses del món romà.
Les preguntes no han estat molt fàcils, és a dir que s'havien de remenar molt per la web per trobar les respostes, i a més a més hi van haver equips que van modificar el contingut de les pàgines (com Wikipedia) posant informació falsa... però tot i així nosaltres no vam caure en aquella trampa.
El meu equip era el d'Espartaques i van quedar en la posició setanta i pico, així que esperem que la Montse ens posi aquell punt extra que ens va prometre que posaria a tots aquells que quedessin entre els 100 primers.
Molt bona entrada Laia!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts