17 d’octubre del 2012

UNA MICA DE ROMA

Aquest estiu jo he tingut la sort de poder fer una petita visita de la ciutat de Roma, l'actual capital d'Itàlia i antiga capital de l'imperi romà. És la ciutat amb més història, cultura i on podem trobar més restes. Jo, us faré encinc cèntims de la ciutat perquè us en feu una idea.

La ciutat de Roma té una curiosa història sobre la seva creació, que de ben segur quasi tots sabeu. El mite de Ròmul i Rem. Aquest mite parla sobre el naixement de dos germans bessons, que essent només uns petits nadons van ser llençats al riu Tíber. 


Estàtua de Ròmul i Rem amb la lloba. Roma

Una lloba els rescata i els alleta fins que un pastor els troba, i els cuida com si fossin els seus fills. Els bessons es van fer grans, i van descobrir la seva procedència reial. A partir d'allà van decidir crear una ciutat on havien estat trobats, van crear la majestuosa ciutat de Roma.


Una de les restes romanes més importants de hi ha en aquesta ciutat, és el Colisseu, l'amfiteatre de Roma. Es va construir fa més de dos mil anys, i està situat al costat de l'arc de Constantí. És un dels grans atractius turístic de la ciutat, s'ha utilitzat fins i tot de cinema! A dalt de tot hi ha el museu del déu Eros, i al centre s'han fet varies pel·lícules com Gladiator. També és patrimoni de la humanitat i costat hi ha gent disfressada de romà, com si fossis a les rambles! 


Què és el que té aquest màgic edifici que et tele-transporta al passat?

                                   Arc de Constantí i Colisseu

Llúcia Gómez
4t ESO

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Llúcia! Molt interessant tota l'entrada en general. Ja havia llegit més d'un cop el mite de Ròmul i Rem.
Bé, crec que el que té d'especial aquesta resta romana, és la quantitat de història que té radere el que veiem nosaltres a primera vista.

Laia Fernández ha dit...

Hauria de ser una cosa bàsica el fet de saber una mica sobre l'antiga cultura romana. És realment densa i interessant. Esperem que aquest edifici no caigui mai, perquè a part de ser un gran monument, aquí hi ha passat masses coses. bona entrada!

Cristian Martinez ha dit...

Molt interessant el mite sobre la fundació de Romà, jo crec que el que el fa tant interessant, a part de la majestuositat del edifici i els detalls, és les batalles que es van lliurar allà i la importància que va tenir per la potencia que en aquell moment manava sobre el món. Bona entrada!

Unknown ha dit...

Gran edifici! espero que el conservin durant molts anys. Molt bona entrada Llúcia! :)

Unknown ha dit...

Quina sort haver pogut estar en una d'aquestes grans ciutats!
El mite que ens esmentes jo també ja el sabia, però és molt interessant.
Trobo que la "màgia" d'aquest edifici que comentes deu ser que com s'han viscut tants moments allà, només imaginar-t'ho ja se't posa la pell de gallina.

Adrià Sanchez ha dit...

Bona entrada Llucia,
encara que ja hi tenia constancia d'aquest mite ha estat una vegada més per tornar-lo a recordar, gràcies per explicar el teu viatge a Roma, espero jo un dia anar i encara més amb el que ens acabes de explicar. Gràcies Llucia.

Paula Campelo ha dit...

Deu ser impressionant haver estat a Roma i tenir, en un moment, monuments com en aquest cas el Colisseu al teu costat i començar a imaginar-te la de coses que van tenir lloc allà en el passat. Casi tots ja havíem sentit a parlar sobre el mite de Ròmul i Rem, però igualment és un mite que sempre crida l'atenció.

M'agradaria tenir la oportunitat algun dia de visitar Roma i poder explicar les impressions que he tingut amb les meves pròpies paraules.

Molt bona entrada Llúcia (:

Carla Espinosa ha dit...

Aquest mite és bastant conegut i n'hem parlat d'ell fa uns anys, però em segueix semblant un mite bastant estrany pel fet de que uns nens siguin cuidats per una lloba.

M'ha agradat molt l'entrada Llúcia!

Maria Guallar ha dit...

Bona entrada :) La veritat és que el Colisseu en directe és molt impressionant, i tal com diuen en un moment a la pel·lícula de Gladiator, sembla increïble que l'ésser humà hagi pogut construir una edifici tant magnific. Realment et transporta a uns altres temps.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts