23 d’octubre del 2012

QUÈ ENS AMAGA EL MÓN DELS ROMANS?

Tots sabem alguna cosa o altra dels romans, però tot són realitats, és a dir, fets que han marcat la història, anècdotes que ens influeixen avui en dia, sabem que parlaven altres llengües i fins i tot, com s'organitzava la societat en aquella època. Però el món dels romans ens amaga moltes coses. Casualment he trobat un parell de curiositats d'aquest gran imperi.

- COMAM FICTICIAM PONI  (posa't perruca)
Sabeu que els romans s'avergonyien de ser calbs? Doncs si, fet curiós però real.
Se'n sap poca cosa, per exemple: l'emperador Calígula, al passejar pel carrer no deixava que el veiessin des de dalt, ja que no volia que es fixessin en la seva calba. Juli Cèsar també s'avergonyia de ser calb, així doncs es tapava una mica amb una corona de llorer. Altres es feien pentinats estranys per tal de tapar la calba.
Representació de Juli Cèsar coronat amb llorer

Ara que he mencionat la corona de llorer, us n'explicaré alguna cosa.

Corona de llorer
Com molt bé diu el nom es basa en una corona feta de fulles de llorer. Normalment, els poetes, esportistes i guerrers, eren premiats amb aquesta corona.

El llorer també estava present en la mitologia, exactament al mite de Dafne i Apol·lo n'és un gran protagonista.


Una altra curiositat

- "POSAR-SE GUAPOS" PER ANAR A LLUITAR

Us sembla estrany que els centurions romans abans d'anar a lluitar es depilessin les cames i es fessin la manicura? Bé, realment és molt curiós que abans d'enfrontar-se a la batalla es dediquessin a "posar-se guapos", però no us penseu que ho feien com ara. Era molt més dolorós i anguniós.


¿Sabeu alguna altra curiositat dels romans? ¿Què us semblen aquestes dues? 

Aquí us deixo un enllaç on podeu llegir més curiositats sobre el món romà.



Mireia Linares
4t ESO

15 comentaris:

Yasmina Ketami ha dit...

Són anecdotes curiositats de la societat de llavors. Suposo que en totes les societats hi han coses secretes. Es una entrada bastant curiosa. Gracies

Laia Fernández ha dit...

M'ha fet molta gràcia la que expliques que no els hi agrada ser calbs...!!! Els romans tenien la imatge de persones fortes, però amb la mínima tonteria s'escandalitzaven.
bona entrada!

María Jiménez ha dit...

Bé Mireia! Realment m'ha costat de creure el fet de que es posaven "guapos" per anar a lluitar! Bona entrada!

María Jiménez ha dit...

Bé Mireia! Realment m'ha costat de creure el fet de que es posaven "guapos" per anar a lluitar! Bona entrada!

Unknown ha dit...

jajjajajaja imagina't que passés una corrent d'aire molt forta i s’emportés la perruca.. jaajjajaja Aix.. tela! Com eres els romans...! Encara que actualment també hi ha molta gent que s’avergonya d'aquestes coses...
Per altre banda, tot i que ja havia sentit a parlar,he de dir que encara em quedo flipant que es maquillessin fins i tot per lluitar!
Molt interessant l'entrada Mireia:)

Eulàlia Tarragó ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sandra García ha dit...

Fins hi tot els romans es preocupaven del seu físic, i com ha dit la Maria també s'arreglaven per anar la guerra encara que no fos per ninguna situció especial.

Molt bé explica't Mireia!

Unknown ha dit...

No sabia que a els romans no els hi agradava ser calbs però si que en algunes películes surten romans portan perruques.

Molt bona entrada Mireia.

Eulàlia Tarragó ha dit...

No tenia ni idea de que els romans s'avergonyissin de ser calbs! tot i així encara ara hi ha molta gent que també es sent avergonyida per aquest fet, com bé diu l'Angi.
L'altre anècdota que m'ha cridat l'atenció ha estat el fet de que es "poessin guapos" abans d'anar a la guerra, que presumits!

En fi crec que has fet una entrada bastant curiosa!
Bona entrada Mireia!

Brian V. ha dit...

S'avergonyien de ser calbs!Son anècdotes del passat i fets que encara estan presents avui dia, molt bona l'entrada.

Llúcia Gómez ha dit...

Molt bona entrada, i molt curiosa! no em vull ni imaginar com es feien la manicura i es depilaven, si tu mateixa dius que era d'una manera molt anguniosa.. D'altre banda, no es tant diferent a ara això de no agradar la calvície!

Carla Espinosa ha dit...

És una entrada molt curiosa, però no m'estranya que no els hi agradés estar calbs, actualment tampoc agrada a la gent gaire ser calb, però utilitzaven bones maneres a l'hora d'amagar-se.
Bona entrada Mireia(:

Maria Guallar ha dit...

Tothom té una imatge molt masculina dels homes romans, però últimament hem vist moltes entrades que deien que es maquillaven, es feien la manicura, es preocupaven molt del seu aspecte... Francament, m'estranya que aquesta informació no m'hagi arribat mai abans, crec que és una curiositat que hauria de ser més coneguda.

Unknown ha dit...

Trobo molt interessants aquestes dues curiositats. No sabia pas que els homes s'avergonyien de ser calbs i m'ha semblat molt interessant, tampoc sabia que es fessin la manicura, és una curiositat molt interessant.

Unknown ha dit...

Hola Mireia, tinc curiositat perquè els romans s'arreglaven per sortir a lluitar?
I de l'altra curiositat, ja sabia alguna cosa, gràcies a una sèrie en la cuatro(Spartacus).
A estat una entrada curta, però molt ben explicada i molt curiosa.
Et felicito:)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts