12 de juny del 2012

ONIROMÀCIA


Com tots sabreu, la religió grega era politeista. Tenien moltes maneres de descobrir la voluntat dels déus, com per exemple els oracles, l'observació dels vols dels ocells... Però també la interpretació dels somnis. 

L'Oniromàcia és la tècnica d'endivinar o predir esdeveniments per mitjà dels somnis. Diversos especialistes han fet estudis que demostren que els somnis són una visió de la realitat representada en forma de mirall i ens mostren fins i tot allò que no volem veure com les pors i les culpes, ja que tenen domini de la realitat.



Els grecs creien que els somnis eren premonitors, és a dir, revelaven el futur. Creien que Morfeu, que era el déu dels somnis, anava volant fins al llit de les persones que dormien i els introduïa els somnis que ell volia al subconscient. 

També creien que ell mateix hi sortia amb una forma humana dels seus éssers estimats. En els somnis era l'únic moment en les persones no estaven a disposició de la voluntat dels déus i per això li donaven gran importància. Segons la mitologia, Zeus va castigar a Morfeu per revelar secrets dels déus als mortals per mitjà dels seus somnis. 




Els somnis en realitat sorgeixen de les funcions cerebrals i orgàniques que provenen de desitjos i són una reordenació de la ment per no tenir desequilibris de conducta.

Una manera fàcil de saber els somnis que tenim és escriure un diari cada vegada que somiem, sense pensar realment en el que hem somiat, només explicar objectivament el que hem vist. 

En escriure el somni, ens alliberarem d'aquest i tindrem tot el temps per reflexionar sobre aquest, i buscar concordàncies amb la nostra vida i els somnis que tindrem posteriorment. 


A continuació us deixo un vídeo d'un grup que té molt a veure amb Morfeu:





Quins són els atributs de Morfeu?
Heu tingut algun somni premonitori? Algun somni que ens pogueu explicar?


Anna Solà
1r Batx

4 comentaris:

Nerea ha dit...

Doncs si jo he tingut somnis premonitoris, he trobat informació sobre Morfeu que diu que Morfeu els porta al món Oníric i que també els seus germans Fobetor i Fantaso eren els encarregats de les aparicions d'animals i altres objectes que apareixien als somnis.
Molt bona entrada Anna, molt curiós.

Susanna Guerra Sala ha dit...

Havia sentit a parlar d'això d'endevinar coses a través dels nostres somins, però no sabia que s'anomenava Oniromàcia, i és molt curiós tot el que els grecs creien que feia Morfeu. He buscat informació sobre aquest tema, tot i que està en castellà, aquí deixo l'enllaç: http://www.aliciagalvan.com/articulos/suenos/la-oniromacia
Bona entrada!

Pol Relloso ha dit...

Sabia que existien els somnis premonitoris i que eren , però no sabia que s'anomenava Oniromància.l'entrada és força interessant, hi has posat un vídeo i això fa que sigui més bona a nivell visual. Aquí et deixo més informació sobre aquest tema:
http://somnisnuria.blogspot.com.es/2010/11/somnis-premonitoris.html

Gràcies per la teva aportació!!!

Unknown ha dit...

Jo com els companys que han comentat l'entrada, també havia sentit parlar dels somnis premonitoris, però tampoc s'havia que d'això se'n deia oniromàcia. És molt curiós que es pugui endivinar o predir coses a partir d'un somni. Trobo molt interessant això que diu que els somnis tenen domini de la realitat, i és per això que també ens mostren coses que no podem veure com les pors i les culpes.
Opinio el mateix que en Pol sobre el vídeo.

Molt bona entrada! :))

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts