14 de febrer del 2012

L'ORIGEN DE SANT VALENTÍ

L'origen de sant valentí prové de l'Imperi Romà. En el any 270 d.c, hi havia un sacerdot a romà que es deia Sant Valentí. Durant aquells temps governava l'emperador Claudi II, el qual va prohibir als joves casar-se i viure en matrimoni, ja que pensava que els joves solters i sense família eren els millors soldats i d'aquesta manera no tenien cap compromís d'anar cap a la guerra.

També va prohibir el cristianisme ja que es considerava el déu suprem. El sacerdot no va acceptar el decret i va desafíar el rei. Valentí es va rebel·lar i va començar a casar parelles joves en secret sota el ritual de l'església.

Quan Claudi se'n va assabentar, va demanar que el portéssin davant seu i va intentar convèncer Valentí per tal que renunciés al Cristianisme i servís l'Imperi i els déus romans. Valentí no ho va acceptar i va seguir fent propaganda sobre el cristianisme. Llavors l'emperador i els seus aliats el van empresonar amb sentència d'execució.

Mentre Valentí esperava la seva sentència a la presó, el seu vigilant Asteri li va presentar la seva filla Júlia que era cega perquè l'ensenyés . De totes maneres, Asteri, el va retar a veure si aconseguia tornar-li la vista a la seva filla i Valentí ho va aconseguir. En veure això, Asteri i tota la seva família es van convertir al cristianisme.

Però la sentència de Valentí encara era ferma i se'l va executar el 14 de febrer. Segons diuen, es va plantar un ametller al costat de la seva tomba. Aquest arbre actualment és un símbol d'amor i d'amistat eterna.

Imatge tradicional de Sant Valentí



Artur Bossy
2n Batx

18 comentaris:

Montse ha dit...

Nosaltres tenim Sant Jordi, no?

Unknown ha dit...

Hahaha, bona explicació. Artur. Però la Montse té raó: a Catalunya ja celebrem l'amor per Sant Jordi i d'això no ens n'hem d'oblidar!!! Ja que Sant Valentí és una festa americana i s'ha anat comercialitzant cada cop més, jo no crec que tingui gaire sentit... ;)

Cristina Sandoval ha dit...

Bona l'entrada, no sabia d'on sortia aixó de Sant Valentí ni tampoc el sicnificat de l'atmeller.

Carla Moreno Corral ha dit...

me cadat parada al saber el significat.
Bona l'entrada

Yasmina Mesa ha dit...

Que xula l'entrada Artur!
sempre em quedo soptada al saber els significats de les festes, el carnestoltes... sant Valentí, està interessant!! :-)

Natalia Ramirez ha dit...

No hauria pensat mai que Sant Valentí provenia de un nom d'un sacerdot romà esta bé saber l'origen.

Fatima El Attar ha dit...

Òndia, l'entrada està molt ven feta, i es veritat que aquí celebrem Sant Jordi, però Sant Valentí es una festa molt coneguda sobretot pels joves d'avui en dia, encara que no sigui d'origen Català i sigui d'origen Anglès, es coneguda! M'ha agradat l'entrada! :D

Juhy Javier Dominguez ha dit...

M'ha agradat molt aquesta entrada ja que no sabia el significat de sant valentí, és a dir ja sabia que és el dia de l'amor, però no sabia la seva història ni del capellà que va casar parelles joves en secret i que era crstià. Aquesta entrada m'ha servit de molt i m'ha ajudat molt més a comprendre millor aquest dia.
Molt bona entrada :)

Sonia Gamez ha dit...

m'ha agragat molt aquesta entrada , i poder saber el significat de san valenti , bona entrada:)!

Anahi ha dit...

Molt bé Artur, m'ha agradat! No m'hauria imaginat mai que l'origen de Sant Valentí fos aquest, la veritat. Però celebrar la seva mort no és una mica tètric? XD Bé, suposo que el mateix ens passa amb totes les festes... Hauria estat més maco celebrar el dia que va curar a la cega, potser...

En fi, bona entrada, molt bona!!

Albert Mustarós ha dit...

Avui en dia Les restes de Sant Valentí estan en una esglesia a Madrid.

Pau Laviña ha dit...

Mai hauria pensat de que Sant Valentí,fos un soldat que treballés per un emperador

Adan Vidal ha dit...

No m'ho hauria imaginat mai que Sant Valenti provinges d'un saserdot Romá, ESTA MOLT INTERESANT!!

Carla Moreno Saez ha dit...

que interessant l'entrada, no u savia que vingués d'aquesta història! bona entrada.

Anna Marquès ha dit...

jo crec que li donem molta importancia pero en realitat nosaltres celebrem el sant jordi, pero la majoria de gent li dona mes importancia al sant valenti que el sant jord.

Yasmina Ketami ha dit...

Quasi totes les festivitats que celebrem no sabem d'on provnen i si ens fixem quasi totees tenen un pasat llati roma o grec. Jo crec que totes les festes siguin americanes catalanes o d'on siguin son felebrades per tothom pel que són, no d'on són.
Molt bona entrada:D

Adrià ha dit...

És una història realment curiosa i en desconeixia l'existència.
Però com altres companys defenso la idea que aquí el dia de l'amor és Sant Jordi.

Bona entrada Artur!

Alba Masnou ha dit...

Ostres! Jo m'esperava una història d'amor tràgic o alguna cosa així... bé, com sigui. En qualsevol cas, poca gent celebra Sant Valentí, aquí.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts