26 de setembre del 2011

COM AFECTA LA CRISI ALS MONUMENTS A GRÈCIA?

Com ja sabeu estem passant per una crisi mundial,però actualment a Grècia això de la crisi se li ha escapat de les mans. El govern ha endeudat tot el país i tota Grècia ha quedat submergida en deutes econòmics que no poden pagar.
Com afecta això als grans i importants monuments grecs?
Aquest estiu 2011 han sigut cancelades més de 20.000 visites per Atenes ja que els turistes fugeixen de les vagues i del revombori que hi ha a les ciutats.


Manifestació a Grècia
El 17 % de l'economia de Grècia es basa en el Turisme. La crisi afecta tant als monuments que s'ha arribat a fer un acord amb Finlàndia: a canvi dels présetecs donats a Grècia, s'utilitza el monument d'Atenea Parteneos, "El Partenón" com a abal dels préstecs.
 
L'Acròpolis en restauració
En altres casos com el de l'Acròpolis i altres monuments prolonguen les seves obertures per ajudar a recollir més diners, però ja no hi ha tants turistes com abans.


Mireu aquest vídeo on els manifestants prenen l'Acròpolis.





No pot ser que es vegin afectats monuments com aquests que s'han conservat al llarg dels temps, i a causa d'una mala gestió econòmica del país es vegin afectats.
També us deixo un enllaç amb visites pels monuments Grecs.


Yasmina Ketami
1r Batx

21 comentaris:

Anahi ha dit...

Sí, si, efectivament el que passa a grècia és horrorós. Esterem que es solucioni aviat.
Bona entrada!!

Mireia Cutura ha dit...

Crec que no està gens bé que s'arribi a abalar un monument de tanta importància com són els de Grècia per poder pagar la gran crisi que ens afecta a tots.

Mireia Cutura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aina ha dit...

La veritat és que és una gran pena que aquests monuments no siguin visitats per les manifestacions que hi ha. Però crec jo que es pot visitar un país com aquest encara que hi hagi manifestacions.

Sergio ha dit...

Es un gran problema el de Grècia,i no poder veure aquests monuments per culpa de les manifestacions...Esperem que es solucioni aviat.

Antonio ha dit...

No crec que la mala intenció domini per sobre de la historia de Grècia. Els grecs tenen molt en compte el valor de la seva cultura. Igual que Sócrates anava a l'Oracle a demanar consell, els grecs utilitzen la seva historia clàssica per reclamar els seus drets. Una pancarta davant l'acròpolis grega és un focus mundial.

Artur Bossy ha dit...

Aquest tema de la crisi a Grècia se l'hi ha escapat de les mans. Que es vegin afectats els monuments més importants d'aquest país a causa d'una mala gestió econòmica és una vergonya. Haviam si es soluciona aviat. Bona entrada!

Artur Bossy ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Evidentment i com a tot arreu, aquí el problema són els polítics i les empreses que en el seu moment van comprar tant i sense control. Jo crec que la manera de fer política ha de canviar radicalment per a tirar el món endavant: és ben senzill, que els empresaris no especulin tant i que TOTS els polítics s'abaixin el sou. O és que tant els costa tenir el mateix sou que un ciutadà de classe alta? Doncs sí, ells han de tenir molts diners sempre, i no es poden rebaixar al nostre nivell.
Si col·laboressin d'aquesta manera no s'haurien de fer totes les retallades que s'estan fent i Grècia no es veuria tan afectada en assumptes de cultura com aquests. Perdó, el Partenó no tansols és cultura, és un gran patrimoni històric de la Terra que va ser construït al segle V abans de Crist. I ells s'ho prenen tan a la lleugera, com si fos més important el seu sou.

Aquest estiu he estat a Grècia (a les illes de Milos i Santorini) i allà he vist moltes edificacions inacabades, que se'ls veien les totxanes encara. Aquesta és la representació visual de la gran crisi que pateix Grècia i el motiu pel qual cada cop hi va menys gent. Tot és una cadena que porta a la decadència progressiva. Confio que aviat s'acabarà la crisi perquè ja s'estan engegant o ideant processos coses realment útils, i aviat podrem tornar a gaudir d'aquestes obres amb normalitat.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Trobo molt interessant la teva entrada Yasmina.. Molt països estan en crisi, però això no es excusa per a que no deixin entrar a la gent aquests monuments, aixó el que fa es perdre turisme, com ja dius tu.. Almenys si deixesin que la gent entrés jo crec que guanyarien alguns diners per anar tirant endevant!

Anna Solà ha dit...

Espero que aquesta crisis que ens està afectant a tots s'acabi abiat. Trobo molt desagradable que per culpa d'alguns s'hagin d'arribar a avalar algunes obres i es redueixi el turisme d'aquestes.
Podriem anar a Grècia els alumnes de llatí a impulsar el turisme i l'economia grega.
Bona entrada "Yasmi"!

Adrià ha dit...

És lamentable que degut a la mala gestió del país es cancelin les visites a totes aquestes obres d'art clàssiques, i també el fet que es dongui el Panteó com a abal dels crèdits.
Aquest es el respecte que mereixem els clàssics? Tots junts podem començar a canviar-ho!

Bona entrada!

Arnau Moret Portet ha dit...

Quina bona idea, mai s'em hauría acudit plantejar un tema com aquest, i pensar que ens arriba cada día com a plat en els telenotícies coses noves sobre la profunda crísis grega...
Per part estic molt d'acord amb el comentari de la Juhy, referent al fet d'obrir els monuments per tal de poder aportar una certa quantitat de diners i d'aquesta manera tenir uns ingressos extres.
Aprofitant el turisme, fascinadors dels monuments i la cultura grega.
Per tant si s'obren els monuments poden esdevenir a donar llocs de feina a molta gent desempleada.
Sortir de la crísis els i serà molt difícil per no dir impossible, pro si no s'intenta fer algo per tirar endavant l'economía cauràn totalment en l'absoluta miséria.
Per tant, molt bona feina Yas!! :D

Joan Giralt ha dit...

Mai es pot retallar amb cultura, educació ni salut. Mai! És fer un gran pas enrere. De fet millor no fer retellades però en aquests àmbits mai. És greu.

Inés Galletly ha dit...

Increïble el fet de que no es pugui aprofitar aquests monuments històrics tant com abans per culpa de quatre polítics...

fermin samblas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
fermin samblas ha dit...

es fascinant que amb la quantitat de monuments que hi ha no s'aprofiten per culpa dels polítics

M.Barrera ha dit...

Em sembla molt patetic això que estan fent,els monuments tant importants com els de Grècia, que han estat presents al llarg de la historia, que es vegin afectats per culpa de la crisi, i la gestió mal portada dels politics.

Roger Morató ha dit...

és lamentable que per culpa dels politics i el seu sou intocable hi hagin aquests problemes que afecten a la cultura grega. repeteixo que és lamentable
tot i aixó bona entrada

Anònim ha dit...

Es un llàstima que no es puguin reparar aquests monuments per culpa del govern i les revoltes han fet que els turistes ja no visiten Grècia, i necessiten el turisme per reparar-los.

ferran bertran ha dit...

pero no entenc perque els monuments tenen que ser la moneda de canviper els politics

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts