8 de febrer del 2010

QUI VOLEU SER DE GRANS?

Sempre us pregunten què voldreu ser quan sigueu grans..., doncs, nosaltres us preguntem
QUI voldríeu ser de grans?

Com bé sabeu, la mitologia grega està plena de divinitats amb característiques i caràcters diferents, però també hi ha un munt d'herois, monstres, nimfes, etc. Creieu que us assembleu a algun d'ells? o si puguessiu escollir, qui voldrieu (o no) ser? Potser estaria bé ser el cà cèrber, possiblement es passi el dia dormint.... o potser seria més interessant ser Hèlios i conduir el carro del Sol cada dia pel cel... què en penseu?

Potser no coneixeu gaire tots els personatges mitològics que hi ha, per això us deixo un parell d'enllaços que us ajudaran a trobar-los i prendre una decisió!
Aquí trobareu la pàgina juegos mitológicos, interessant per anar descobrint coses sobre els déus olímpics. Aquesta pàgina és molt interessant, trobareu una gran quantitat d'informació sobre mitologia i personatges mitològics.

19 comentaris:

Elena ha dit...

La deessa que m'agradaria ser seria Hestia, que és la deessa del foc, de l'hogar i de la familia, i crec que triaria ser igual que ella sobretot per la familia.

Andrea Padilla ha dit...

A mi la deessa que m'agradaria ser és Hera, la deessa de la fidelitat. Crec que la fidelitat és un dels pilars més importants d'una relació.

mireia ha dit...

A mi m'agradaria ser la deessa Atenea, és a dir la de la guerra! És un pilar molt important per sobreviure!

Jessicaa ha dit...

A mi la deessa que m'agradaria ser és Atenea, perquè és la deessa de la guerra.
A la Maria li agradaria ser Afrodita, per ser la deessa de l'amor, i a la Judit B. prefereix ser Hera la deessa de la venjança i el rencor.

abigail ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
abigail ha dit...

Hola :)

nosaltres pensem que si tindriem que escullir una deesa o un deu ens agradaria ser : Afrodita o Hades.
voldriem ser mes o menys com ells per que ens identifiquem una mica.

Judith i Abigail

Aina ha dit...

Aina: A mí, igual que la Jessica, m'agradaria ser Atenea la deessa de la guerra.
Nil: Dionís, deu del vi, de la vegetació, del plaer i de la FESTA!

Ave!!

Paueet ha dit...

A nosatres l'heroi que ens agradaria ser és Belerofont (Bellerophontes), un gran heroi que va captura a Pegaso, el caball alat, i va salvar a la terra de la devastació del monstre Quimera (Khimaira)amb èxit.


Albert i Pau

Ivan ha dit...

Hola!,
A nosaltres ens agradaria ser Cronos o Aeon, ja que això de poguer controlar el temps quan es vulgui ha de estar bastant bé.

Jonatan i Ivan

majka. ha dit...

mmm... bé bé... però sempre voleu ser déus? no heu pensat mai com seria viure sent el can cerber? o la hidra de lerna?...

claudia ha dit...

Jo si tingués de triar triaria el Déu Apolo, primer perquè els Deus estan al cel i no fan res i Apolo perquè es el déu del sol, de la bellesa, la música i la poesia. I segur que només fer això estaria molt bé!!

Laia ha dit...

A mi per exemple no m'agradaria gaire ser Crono (Saturn). Això d'haver-me de menjar els meus propis fills... No li trobo molta gràcia encara que sigui perquè no em treguin el poder.

En canvi m'agradaria ser la deesa Afrodita (Venus) que és la deesa de l'amor i la bellesa. Crec que una mica més d'amor entre nosaltres mateixos (encara que no sigui amor propiament dit) no ens aniria malament, per poder viure amb més tranquil·litat, sense tans problemes entre uns i altres.
A més a més a ningú li desagrada ser atrectiu físicament, no?

Els dos links m'han servit de molt, ja que jo tot això dels Déus, Deeses... No ho domino gaire bé.
Gràcies!

Elena ha dit...

No em desagradaria pas ser la deesa Leda. Era la princesa de Etolia, estava casada amb Tindáreo. Però Zeus com estava enamorada d'ella i es va cnverir en un cigne i va tenr amor amb ella. I leda va posar dos ous i un d'ells va sortir Helena.
M'agrada perquè és una princesa i també perquè m'agrada la seva llegenda.
Sort que teniem els links per entrar en aquestes pàgines, perquè m'han servit de gran ajuda.
Bona activitat!

Manon ha dit...

A mi, no hem desagradaria ser el deu Helios, el deu del sol que també va ser guardia dels juraments y el déu del do de la vista. Vivia en un palau d'or. I és representat com atractiu i generalment imberbe (sense barba), vestia amb un túnica morada i coronat amb una brillant aureola.

Anònim ha dit...

Jo crec que si hagues de ser una deesa,(no la triaria però mi assemblo) és la deesa Hera o també anomenada Juno, i li agraden les coses justes, com a mi.

Si pogués escollir-ne un, el que més m'agrada és Hades, o també anomenat Plutó, ja que tenía un casc que el feia invisible, i això sempre crida l'atenció! A part, era el déu més ric, ja que poseia totes les pedres precioses i minerals.

El que no m'agradaria gens ser, es el déu Ares, ja que és el déu de la guerra i la guerra, no és massa amiga de la pau i l'amor.

Estan molt bé les dues pàgines web que hi ha incluides a l'actualització, gràcies!

Mireia Cutura ha dit...

Buscant he trobat una deessa grega que a mi m'aniria bé ser : Mnèmòsine, que era la deessa de la memòria (ja que de vegades em costa rcordar coses) i també és la mare de les nou muses. Un déu que no m'agradaria ser és Ares, el déu de la guerra, ja que és massa violent. I Atenea estaria bé per la part de les arts. I si podem demanar molt, magradaria ser Zeus, ja que és el més poderós i el seu regne és el cel.
Gràcies per les webs, seràn de bona ajuda!

Laura ha dit...

He estat buscant, i he trobat la dessa grga Iris que es la que m'agradaria ser: la deessa del Arc de Sant Martí, la missatgera dels deus olímpics.I tamé m'agradava perquè era misstgera personal de la deessa Hera i també a la vegada era una deessa del mar i de la terra així que podia estar als dos llocs.

majka. ha dit...

Laura, Iris és la deesa que també s'utilitza com a símbol pels mediadors, ho sabies? t'agrada això de la mediació?

Míriam ha dit...

M'agraden totes les deeses, els hi veig a totes algo de especial.!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts