25 de febrer del 2010

RAPTE DE PERSÈFONE


Hola! Som la Raquel, l'Aida i la Jordina de primer de batxillerat de l'IES Lliçà. Estem fent classes de llatí i grec amb la Majka i ens va proposar a tota la classe de fer uns vídeos i aquest és el nostre! Esperem que us agradi!




Jordina
Aida
Raquel
1r Batx
IES Lliçà

17 comentaris:

Montse ha dit...

Hola Aida, Raquel i Jordina!! Sóc la Montse, professora de l'Institut Vil·la Romana.
De part de tots els alumnes de clàssiques us dono la benvinguda al nostre blog i us agraïm, que junt amb la Majka -a qui trobem molt a faltar- feu totes les aportacions que se us acudeixin. Totes són benvingudes per fer un món molt més clàssic!

Heu fet un còmic sensacional sobre el rapte de Persèfone. Us animo a continuar i us en donem les gràcies.

Andrea Padilla ha dit...

Hola noies! Està molt bé el vídeo, ja no recordava aquest mite, i gràcies a vosaltres he pogut fer memòria. Havera sí us animeu a participar al blog. Molta sort, i fins un altre:)!

Majka havera si vens a fer una visita, que et trobem a faltar:(

abigail ha dit...

Hola :)
sou de l'IES Lliça però de amunt o d'abaix..
en fi està molt bé aquest video, m'agrada el mite :)

Jessicaa ha dit...

Hola
el video està molt treballat i s'entén molt bé el mite.

Avee noies i participeu al blog:)

mireia ha dit...

Hola!
Aquest vídeo està molt ben fet! Esperem rebre més visites vostres pel blog!


Majka, vina a veure'ns :)

Nil ha dit...

Molt bé aquest video!! I Benvingudes al blog de classics a la romana, espero que us agradi ;)
Adéu!

Albert ha dit...

Molt bon video noies!
Aviam si entre tots fem que aquest blog es vagi fen mes important dia a dia!
Benvingudes al blog!

abigail ha dit...

El rapte de persèfone filla de zeus i demèter. que va ser casada amb hades.
aquest mite tracta sobre el mon dels morts i dels vius, és a dir persefone era una doncella en el mon dels vius, estimada per la seva mare. però és va casar amb hades, amb la qual cosa va anar al mon dels morts on va provar aliments d'aquells morts i no podia tornar al mon dels vius, però la mare se'n va enrraviar tant que va deixar la terra desertica ja que les plantes no podien creixer.
llavors zeus va ordenar a hades que tornes a persèfone a la seva mare pero ell li va dir que no podia i que si ho feia només podia estar 6 mesos en aquell mon i tornar al mon dels morts.
el tema principal d'aquest mite és: que és el dolor de la mare al perdre a la seva filla, el rapte, i la tornada durant 6 mesos.

Elena ha dit...

Hola! El vídeo està molt ben fet, i amb aquest he pogut fer memòria del mite, que ja no me'n recordava del tot. Gràcies, i fins un altre!

Adeuuu!

Judith ha dit...

ës yun vídeo que està força bé per poder recordar els raptes l'any passat varem fer un treball semblant dels quadres sobre els raptes i crec que un grup d ela nostra classe li va tocar treballar aquest quadre si no recordo malament.

Andrea Padilla ha dit...

Aquí deixo infromació sobre le mite:

Hades, déu del món subterrani, estava enamorat de Persèfone i un dia que va sortir a recollir flors, Hades la va raptar per convertir-la en la seva esposa. Quan Demèter es va adonar que la seva filla havia desaparegut, es va posar a buscar-la per tot arreu durant nou dies i nou nits, però no la va trobar. Al final va demanar ajuda a Zeus, que li va explicar el que havia passat i que la seva filla ja no era una donzella sinó l'esposa d'Hades. Això va fer enrabiar a Demèter i com que era la deessa de la fertilitat de la terra va prohibir que les plantes creixessin i aviat tot el món va ser un desert. Al final, Zeus va ordenar a Hades que retornés a Persèfone a la seva mare, però això ja no era possible perquè, mentre Persèfone havia estat als Inferns, havia menjat sis grans d'una magrana i tot aquell que provava la fruita dels morts ja no podia abandonar aquell món. Però com que Persèfone només havia menjat sis grans, es va acordar que podria passar 6 mesos de l'any al món dels vius i l'altra meitat de l'any al món dels morts.

Torno a dir que el vídeo m'ha agradat molt:)

Aina ha dit...

Persèfone, filla de Zeu i Demeter, va ser raptada per el tiet, Hades, amb l'ajuda del seu tiet. Al desapareixer, la seva mare la va estar buscant i durant aquell temps la terra va ser esteril. Llavors Zeus enpenedit va dir a Hades que dixés lliure a Persèfone, però li va dir que no perquè s'havia menjat una magrana, al menjarsela es tenia que quedar al infern amb ell. Finalment van arribar a l'acord de que Persèfone passaria mig any amb ell i l'altre mig amb la seva mare. D'aquesta manera poden explicar l'arribada de la primavera, que és quan Persèfone va amb la seva mare.
Està molt bé el video, bastant bé explicat.

Ave!

Elena ha dit...

El mite és el següent:

Quan Hades va segrestar la Jove doncella, Demèter, que era la deessa de la fertilitat, va començar a buscar desesperadament a la seva filla oblidant-se de la terra i el món es va convertir en un desert. Davant d’aquest desastre, Zeus va obligar a Hades a tornar la jove Persèfone al món dels vius, però el déu de l’infern només ho va aceptar si la seva esposa passava mig any al món dels vius amb la seva mare i mig any més amb ell al món dels morts. Per això va fer-li tastar una magrana, ja que si menjava el menjar de l’infern, obligatoriament havia de tornar la meitat de l’any amb ell a l’inframón.

Molt bon vídeo !

Maria ha dit...

La veritat és que m'agradaria veure el video però amb aquests ordinadors que tenim a l'institut...
Persèfone era una deessa filla de Zeus i Demèter. Va haver-se de casar amb Hades i es va convertir en la deessa dels inferns. Hades és el déus del món subterrani i un dia que va veure passar a Persèfone la va raptar per convertirla en la seva esposa

Jony ha dit...

Hola, benvigues al blog i heu fet un excel·lent video!

el mite de Persèfone, filla de Zeu i Demeter,tracta de que va ser raptada per el seu oncle i Hades, Al desapareixer, la seva mare la va estar buscant i durant aquell temps la terra va ser esteril. Llavors Zeus enpenedit va dir a Hades que dixés lliure a Persèfone, però li va dir que no perquè s'havia menjat una magrana, al menjarsela es tenia que quedar al infern amb ell. Finalment van arribar a l'acord de que Persèfone passaria mig any amb ell i l'altre mig amb la seva mare. D'aquesta manera poden explicar l'arribada de la primavera, que és quan Persèfone va amb la seva mare.

Aida, Raquel i Jordina ha dit...

Eiii!!! Moltes gràcies a tots!! Ens encanta que us agradi el nostre video! (Ara nomès ens queda que la Majka ens posi bona nota jijijiji :P)

Que vagi bè! Un petunet!

Elena ha dit...

Està molt bé que altres institus colaborin amb aquesta web. Per cert no havia escoltat aquest mite i la veritat que acaba bé i bonic a la primavera i a l'estiu Persèfone estava amb se mare i a la tardor i hivern al infern.
Bon treball!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts