15 de febrer del 2010

LLUITA DE TITANS

L'any 1981 es va estrenar una pel·lícula anomenada "Lluita de Titans", l'argument de la qual tractava del mite de Perseu. En la mitologia grega Perseu era un heroi, fill de Zeus i Dànae. Es creu que va matar la Medusa i va alliberar a Andròmeda, amb la qual es va casar. EL seu avi era el rei d'Argos, Acrisi. Aquest temia que un nét seu el matés, va abandonar a Dànae i a Perseu al mig del mar en una barca. però els corrents del mar els van portar a l'illa de les Cíclades. El pastor Dictis, els va trobar i els va oferir allotjament a casa seva.

Més tard, Polidectes es va enamorar de Dànae, i per mantenir allunyat a Perseu, el va enviar a buscar el cap de Medusa, una de les Gòrgones. Per a aquesta missió comptà amb l'ajut dels déus: Hermes li deixà les sandàlies alades i una espasa corba. Atena un escut brunyit i Hades un casc que el feia invisible.
El van enviar a les Grees, germanes de les Gòrgones, perquè li indiquessin el camí. Després va arribar a l'estatge de les Gòrgones, a l'extrem occident. Les trobà adormides i, caminant d'esquenes i utilitzant l'escut com a mirall per esquivar la mirada petrificadora dels monstres, s'acostà a Medusa, la degollà, ficà el seu cap en una bossa màgica, i va marxar cobert amb el casquet d'Hades. Pel camí de tornada va anar a parar al regne d'Atles, que li negà l'hospitalitat perquè temia que no li volgués robar les pomes d'or de les Hespèrides. Perseu tallà el cap de Medusa i el transformà en una serralada (la serralada de l'Atles).

A les costes d'Etiòpia trobà Andròmeda, filla de Cefeu, encadenada a una roca i a punt de ser devorada per un monstre marí per expiar la culpa de la seva mare. Perseu lluità contra el monstre i el va vèncer. COm a recompensa, Cefeu li atorgà Andròmeda de muller. Però l'heroi encara s'hagué d'enfrontar a Fineu, oncle i antic pretendent d'Andròmeda, que reclamava els seus drets. Va tornar a fer servir el cap de la Gòrgona per convertir en estàtua el seu rival. A Sérifos, es va assabentar que en la seva absència Polidectes havia maltractat i repudiat Dànae, i va fer sevir l'esguard petrificador de Medusa per venjar-se'n. Va voler reconciliar-se amb el seu avi, però aquest, en saber que venia Perseu, havia marxat d'Argos. Al cap de poc temps, a Làrissa, Perseu va prendre part en uns joc atlètics, i va llençar el disc amb tan mala fortuna que en caure va matar un home: Acrisi. Ofès per aquest accident, va renunciar al tro d'Argos i el canvià amb Megapentes pel de Tirint.


Després d'haver explicat el mite de Perseu, us deixo el tràiler de la nova pel·lícula que estrenaran aquest any 2010, i m'agradaria que em diguéssiu si enteneu alguna de les escenes que apareixen!



Mireia Vidal
1r batx

17 comentaris:

Jony ha dit...

No he vist aquesta pel·lícula però sembla interessant.
no he entés gaire el trailer perque apareixen moltes cosees seguides i tot passa molt ràpid.
he entès què els corrents del mar els van portar a l'illa de les Cíclades
i que més trad Perseu lluita contra el monstre i el venç. Com a recompensa, Cefeu li atorgà Andròmeda.

Una pel·lícula més que persegueix les clàssiques!

Paueet ha dit...

Veien el video d'aquesta pel·licula que té pinta de ser molt bona s'he m'ha acudit una idea: perquè no anar-la a veure tots juns al cine en forma d'excursio?¿?

El trailer és molt atractiu, amb molta acció i el titans gegants i violents.
He pogut reconeixer la "Medusa", un esser mitólogic que tenia els cabells llargs, però eren serps.

abigail ha dit...

Em sembla que està relacionada amb el mite que has explicat, i em sembla molt bona aquesta pel·lícula pel que és pot veure en el tràiler.

Nil ha dit...

Com ha dit el Pau les imatges passen molt ràpid, tot i que es pot veure clarament qui es Medusa gràcies als seus peculiars cabells. I sembla que aquesta pel·lícula es mereixi anar-la a veure.

beeRtaa ha dit...

estic d'acord amb el Pau i el Nil, per anar a veure-la, i trobo que esta relacionada amb el mite que ens has dit i reconec a alguns personatjes.

Jessicaa ha dit...

Jo tammbé estic d'acord per anr a veure la pel·licula com si fossim d'excursió

Crec que al pel·licula esat relacionada amb el mite,per que al trailer i sorten alguns personatges qe s'anomenen al mite.

ave!

Maria ha dit...

Si que es veritat que les accions en el trailer passen molt de pressa i no podem apreciar gaires coses, però veig en relació al que has escrit, per exemple la medusa que apareix, suposo que la pel·lícula és una representació del mite.

Una altre que pensa que podríem anar-la a veure! :)

Andrea Padilla ha dit...

Jo crec que la pel·lícula deu estar bé, la podríem anar a veure.
Al trailer, com ja han citat els meus companys, les accions succeixen molt depressa, però he pogut veure la medusa. Si no recordu malament, al llibre de 4t no sortia a la portada una imatge d'aquesta? Potser m'equivoco.

Espero que es hagi anat bé el cap de setmana.

Albert ha dit...

Sembla interessant, tambe trobu que el mite s'asembla a la pel·licula ja que hi surten alguns personatjes, jo tambe penso que estaria be anar veure-la! :)

Elena ha dit...

Hola!
La pel·lícula deu estar bastant bé, i tal i com han dit els meus companys, una de les coses que apareixen és la imatge de la Medusa, tot i que va bastant ràpid el trailer.

Judith ha dit...

Hola

Aquesta pel·lícula deu estar molt bé però no he pogut entendre molt el trailer de la pel·lícula he pogut reconeixer la imatge de la medusa

Ruth ha dit...

Que sapigueu tots que els trailers enganyen!
així que no hus deixeu emportar!
aneu-la a veure i desprès opineu de si es bona o no!
Més que res perqué ens els trailers sempre ensenyen el millor de les pel·lícules!
Tot i així, tots tenen rao en que el trailer passa molt ràpid i només s'hi poden apreciar algunes semblances amb el mite de Perseu!

Per cert! m'encanten els vostres ànims per fer excursions! Tant de bo en puguessim fer-ne més, però no precisament per anar al cinema!

=)

Desi ha dit...

Estem dacord amb els nostres companys, el trailer passa molt depresa i no es pot observar be el que passa, pero deu ser interesant, i que millor per traurens de dubtes que anar a veure-la al cine amb tots els de llati?

Laura & Desi

Carla Solà ha dit...

Com diu tothom, el video passa molt ràpid i per tant no es pot veure massa bé res. Però apart, creiem que és una gran pel·lícula per veure, ja que ni jo ni la Judit no l'hem vist.
Montse la podriem veure no jeje !!

Judit Pujol i Carla Solà.

Elena ha dit...

És una pel·licula que ha simple vista sembla bastant interessant, d'aire així mitològic, com es pot observar en l'escena que apareix la medussa.
Podriem veure-la:)!

Elena Cano i Oriol Bonillo

claudia ha dit...

sembla interassant aquesta pel·licula tot i que el trailer no s'enten massa!

Claudia i Eli

Anònim ha dit...

sembla ser una pel·licula molt bona, no haviem sentit a parlarne! és molt interesant el resum!enorabona
Max i Júlia

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts