13 de febrer del 2010

ESPÀRTAC, A CRONOS

El dia 18 de gener,al Canal 33 van passar un documental sobre Espàrtac. En ell explicaven els esdeveniments que va portar a terme. Però abans hauríem de saber qui era realment aquest personatge històric.

Espàrtac va ser un gladiador traci que va viure en el règim de l'esclavatge i que es va convertir en el líder del, fracassat, alçament dels esclaus contra la República de Roma.



Fragment d'Espàrtac de Stanley Kubrick (1960).



Poc es sap sobre aquest personatge abans de l’alçament, però la seva lluita es presenta com la lluita dels oprimits per aconseguir la llibertat davant l’aristocràcia. És considerat un dels herois populars de tots els temps.

Si cliqueu Aquí podreu veure el vídeo del Canal 33.


Andrea Padilla
1r Batx

14 comentaris:

Jony ha dit...

La veritat es que aquesta pel·lícula està molt bé!
fa temps que la vaig veure però em va impactar com es representava la societat marcada per l'esclavatge, on dominava la llei del més fort!
Es una pel·lícula impactant i molt ben feta.

Bona feina Andrea

Aina ha dit...

Jo també he vist aquesta pel·lícula, però quan era petita i no m'en recordo de molt. Crec que Espartac va fer molt bé revolucionantse encara que no li sortís bé del tot. Bona feina Andreaa!

Ave!

Andrea Padilla ha dit...

Espero que us hagi agradat l'entrada.
Bon cap de setmana de carnaval:)

Nil ha dit...

Tot i que no he vist aquesta pel·lícula, per la descripció que en fas sembla un film semblant a la de "Gladiator". Bona entrada Andrea!

Jessicaa ha dit...

Jo no he vist aquesta pel·licula peró amb els petits detalls i els videos de suport,és veu clarament com diu el Jony domina la llei del mes fort.

Judith ha dit...

És una pel·lícula que la vaig veure fa temps la veritat es que no em va agradar gaire però vaig poder conèixer com emplea la seva força i les carcteristiques d'aquella edat.

abigail ha dit...

Pel que veig en aquest viedeos aquesta pel·licula m'agrada, ja la veure quan pugui.
Crec que quan donaven aquell documental vaig veure una mica, però no del tot per que anava canviant tota l'estona de canal..
La veritat em sembla molt bona aquesta pel·licula.

majka. ha dit...

quina mítica pel·lícula! L'anny passat, amb els alumnes de 2n (que ara són a 3r) vam treballar aquesta figura a arrel de la pel·lícula "Gladiator". Interessant el món dels gladiadors i el mite que els envolta...

Anònim ha dit...

A mi em sembla que he vist aquesta pel·lícula, crec que esta molt ben feta, ja que et dóna més coneixements sobre Espartac i el que fa.
Em va agradar :)

Paueet ha dit...

Jo aquesta pel·lícula no la he vist mai, però guiant-me pel trailer pot estar bé.

Maria ha dit...

No he vist la pel·lícula, però després dels comentaris dels companys, m'agradaria veure-la, ja que penso que pot estar interessant.
A més a més és molt mítica i em sap greu no saber-ne res.

Albert ha dit...

no le vist mai, pero cuan tingui temps li fare un cop d'ull aviam que tal esta, sembla força entretinguda!

Elena ha dit...

Hola!
Doncs jo no he vist aquesta pel·lícula i m'agradaria veurela desprès del que diuen els meus companys.
Bons videos i bona entrada!

Elena ha dit...

Jo tampoc he vist la pel·lícula, pero deu estar força interesant. La podriem veure algun dia, no Montsee?
Bona feinaa!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts