28 de febrer del 2010

3a DECLINACIÓ GREGA

Aquesta és la pàgina del Gobierno de España, que ja coneixeu d'altres vegades. Però per practicar la tercera declinació està força bé pel fet que et dóna diferents exemples amb cadascuna de les consonants que provoquen canvis en els datius plurals (els nostres grans amics). Si esteu practicant el tema, com nosaltres, us anirà bé.

Els que teniu aquest tema superat o encara no hi heu arribat, també podeu utilitzar la pàgina per altres temes de morfologia i fins i tot d'història de la llengua, etc. Li treureu profit.

L'enllaç que us hem deixat és el que va directe a la 3a, a partir d'aquí us podeu anar fent moving.

16 comentaris:

Montse ha dit...

Majka, gràcies per aquesta entrada i també pel còmic del rapte de Persèfone. M'ha encantat!! gràcies per ser amb nosaltres.

Aquesta pàgina està molt bé per practicar les declinacions i també hi ha textos. Sort que també hi ha coses de llatí, perquè ja saps que el grec s'ha eliminat al nostre institut!!

Salutacions als teus alumnes de Lliçà!

beeRtaa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Andrea Padilla ha dit...

Majka està molt bé aquesta pàgina, le mirat i llastima que no fem grac perquè segur que ens aniria molt bé. A més no sabia que el grec també tenia tres declinacions.

Moltes gràcies

mireia ha dit...

Majka a nosaltres aquesta entrada no ens servirà de gaire.. ja que com ja saps, no podem fer grec...!
Però està molt bé que la possis pels teus alumnes que segur que els hi serveix de molt! A part hi ha l'enllaç a la pàgina del govern on segur que també hi ha informació sobre les declinacions en llatí!

Nosaltres ara estem per la tercera, i almenys a mi, em sembla bastant complicada!
Un petó

Elena ha dit...

Hola! Gràcies Majka per l'entrada!
La veritat és que la pàgina està molt bé, hi ha informació sobre qualsevol cosa. Llàstima que aquest any nosaltres no fem grec!

Un petó!

abigail ha dit...

Hola.

està molt bé aquesta pag, me la vaig estar miran i no sabia que el grec també tingues una 3r declinació, segur que ens anira molt bé :)

beeRtaa ha dit...

Al ser la primera hora del mati..no me enterat i e ficat que ens serviria bastant la pàgina.. pero de seguida la Montse ma fet veure que es tractava del Grec i no del llatí i ho estic arreglant:)
només dir, que es una bona pàgina, pero efectivament, com que no fem grec no ens servirà gaire, pero és una pàgina molt completa.

Aina ha dit...

Aquesta pàgina està molt bé, hi dona molta informació, quina pena que no fem grec per a poder utilitzarla.

Ave!

Maria ha dit...

Està molt bé aquesta pàgina web, és molt complerta. Encara que no fem grec, sempre va bé saber-ne alguna cosa, gràcies Majka.

Nil ha dit...

Molt bona pàgina Majka l'he estat mirant i encara recordo com es llegien les paraules en grec que surten, quina sort que a LLiçà si que facin grec.

Adéu!

Judith ha dit...

Majka gràcies per l'informació ja que encara tal com diuen les meves companyes no ens servira de gaire però em sembla molt bé que puguis ajudarals teus alumnes am,b aquestes pàgines de tanta utilitat.
Com dius tu "Aviat tot el món serà clàssic"

Jony ha dit...

Está molt bé la pàgina, i informació molt bona i molt interessant, llàstima que no fem grec :( a veure si pots penjar una pàgina de la 3 declinació en llatí que ens anira més bé :D

Adéu

Laia ha dit...

Encara no hem començat les declinacions, però ens anirà bé per altres coses segur:)!

Gràcies Majka

claudia ha dit...

Gracies majka, però encara no em fet res de tot això quant ho fem ens servira d'ajuda!

Elena ha dit...

Encara no em fet la tercera declinació pero ja ens fara d'alguna ajuda en algun altre moment

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts