TROBEN SIS ESQUELETS ROMANS I LES CLAUS DE LES TOMBES DE FUSTA A TARRAGONA
Han aparegut un conjunt de càmeres funeràries que donen importància al jaciment, ja que es conserven pintures i diversos elements funeraris.
Aquesta zona on es troba l’enterrament, està situada a pocs metres del carrer Sant Antoni Maria Claret i de l’avinguda Marquès de Montoliu.
César Pociña, que és el director de l’excavació i arqueòleg de l’empresa Codex, va informar al diari que ens trobem en alguna zona familiar que es trobaria molt a proa d’una via. Aquesta trobada permetrà avançar en la reconstrucció del pla urbà de Tarraco, ja que aquesta zona de la ciutat moderna no es caracteritza per la presència de restes romanes.
El fabricant de teules
En un d’aquests enterraments, s’ha trobat l’esquelet d’una persona, ja que en una teula es van trobar les dades de Lucius Hereni.
A las tombes, s’han trobat les restes de dos dones, una d’avançada edat, de nens i adults. A més, Pociña va trobar un esquelet d’un adolescent de 1.70 centímetres.
A més, aquest arqueòleg ha trobat dues fases en el jaciment: la més antiga detectada per cendres trobades per totes les incineracions que es van fer al segle II.
Juntament amb aquestes restes mortals, han trobat una làmpeda d’oli que conté una moneda, un llagrimal de vidre molt ben conservat, un anell d’una dona i una col·lecció de claus dels tombes de fusta on van ser enterrats els cadàvers. A més, han trobat un ganivet elaborat amb ossos.
Joan Andreu Torras, que és el titular del Col·legi Sagrat Cor, va dir al diari que els treballs dels arqueòlegs no han afectat pas i per tant, el que es vol és que les obres avancin el màxim possible i així es pugui utilitzar la sala esportiva el pròxim mes de maig.
Torras va comentar que el centre s’havia plantejat a l’empresa Codex de fer una exposició al mateix col·legi amb les peces que s’han trobat a l’excavació i les fotografies que s’han fet.
A més, aquest jaciment ha servit per a que a les classes es parli dels diferents enterraments que es van posar en pràctica a Tarraco. El col·legi ha explicat als pares dels alumnes aquests descobriments que s’han dut a terme a sota terra del pavelló.
Elena Martínez
1r Batx
Comentaris
es una noticia fantastica.
trobo que està molt bé que trobem coses així per poder saber més coses encara de la humanitat, com ara: com es poden trobar més coses que no siguin els cadavers, s'hi han més cosses que ens pugui portar més enlla del que ens pot dir el cadaver.
Gràcies Elena :)
Moltes gràcies Elena, és increible que després de tants anys seguim trobant restes tan antigues. Així podem saber molt més del nostre pasat.
Un petó:)
Aixo es un gran descobriment!
Sembla mentida que avui en dia encara hi hagin escalets de gent romana!
Molt bona notícia Elena
Ave
És molt interesant com fins ara,encara es troben restes,esquelets humans...que han estat durant tant de temps al terra.
Grácies Elena=)
Es impressionant que es trobin restes i encara més cadàvers de romans del segle II I III.
l'avanç de l'arqueològia és excel·lent.
Gràcies Elena:)
T'ho has treballat moltissim, com ha de ser =)
Gràcies per l'aportació de la noticia!
Jo que em pensava que a Tarragona ja estava tot escabat, veig que anava ben errat! M'alegro de que encara en aquesta ciutat no estigui tot trobat.
És una noticia que m'ha sorprès molt perquè la trobo molt interessant i a més a més el món de l'arqueologia es un dels oficis que més m'agraden potser en un futur no descarto aquest ofici però tot es veurà. Em sobten molt els llocs on es troben aquests cadavers i en els temps en els que els trobem tenint en compte que aquests cadvers porten milers d'anys sota el pavellò de l'escola.
A part crec que la proposta del director del pavellò esta molt bé, el que l'empresa ensenyi les restes dels cadvers als alumnes perquè poguin mostrar més interès en aquest món de l'arqueologia.
Gràcies
Un petonet
Molt bona noticiaa :)