ELS ESPORTS AL COLISSEU ROMÀ

El Colisseu Romà va ser construït l'any 71 d.C, fet per l'emperador Vespesià. Va ser el major amfiteatre romà: 188 metres de longitud, 156 metres de llarg i 57 metres d'altura. L'aforament del Coliseu era de 50.000 persones aproximadament.

Coliseu Roma 

Colisseu Roma i els esports

Els diferents esports que es duien a terme:

Combats  

- Combats de gladiadors                                                                                 Aquests combats es consistien en que els gladiadors es paraven a l'alçada de la llotja per passar a examinar les armes. Tot seguit lluitaven i era un entreteniment cap al públic, tot i que els gladiadors entrenaven dies abans. Quan un gladiador anava a l'altura de la llotja i baixava el dit polze el mataven.

 Combat de gladiadors

- Venationes                                                                                                      Aquests combats consistien en que un gladiador lluitava contra una fera, com fer exemple: lleons, tigres, ossos. Els animals eren caçats o matats pel mateix gladiador.

- Naumaquiae:

Aquestes batalles el Colisseu s'omplia d'aigua per fer batalles amb vaixells i barques.

Representació de batalles nàutiques

- Execucions                                                                                                   
Les execucions també era espectacle per al públic. Consistia en matar en directe a esclaus, presoners o criminals.

Les carreres

Simplement les carreres consistien en fer voltes en carros de cavall (entre 2 i 4) fins fer uns 8 kilòmetres. Els xocs donaven molt espectacle quan un carro i els cavalls bolcaven.

   Carreres de cavalls

Llançament de javelina i disc
Es basava en llençar la javelina que era un pal que s'havia de llençar el més lluny possible. El llançament de disc es basa en el mateix format, però el disc és un objecte rodo. Aquests dos esports formen part dels jocs olímpics actuals.
Llançament de disc

Vídeo sobre els combats de gladiadors

Jordi Vilarrasa 
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)