SI PERSÈFONE VISQUÉS A L'ACTUALITAT...

Persèfone, filla de Zeus i Demèter, és la protagonista d'un dels mites grecs més coneguts de la història. Al mite Persèfone és segrestada per Hades portant-la a viure a l'inframón. Hades li diu que si no menja res de l'inframón podrà tornar a casa, però finalment acaba menjant una magrana. La seva mare preocupada sortia a buscar-la plena d'angoixa i de tristesa i al ser l'encarregada de la fertilitat de la terra per allà on passava la terra quedava seca i infèrtil. Zeus va veure que la situació era insostenible i va intervenir, arribant a l'acord que Persèfone passaria la meitat de l'any a l'Olimp amb la seva mare i l'altra meitat a l'inframón amb Hades. Així que quan era amb Demèter les terres eren fèrtils i hi havia bon temps, originant la primavera i l'estiu. En canvi l'altre meitat del any quan era l'inframón Demèter queia i en tristesa i crea l'hivern i la tardor. Però realment 

Persèfone viuria de la mateixa manera a l'actualitat? Aquí deixo com crec que seria a l'actualitat. 

 Estàtua representativa de Persèfone 180-190 d.C

Persèfone és una noia completament misteriosa, ningú sap gaire de la seva vida perquè mai passa prou temps al mateix lloc com per crear vincles amb la gent del seu voltant. Als estius i primaveres va a visitar a la seva mare Demèter (que és una dona molt ben valorada ja que te una empresa de fertilitzants per la terra) a Grècia aprofitant el bon temps. Als hiverns i tardors els passa amb l'Hades, un noi que va conèixer a la universitat i es van fer parella. Hades viu en un pis no gaire gran i una mica a brut al centre de Barcelona, però te la sort que a sota de casa seva hi ha un bar que és diu "l'Inframón" on només hi va gent molt gran, però s'hi menja molt bé, la seva especialitat un postra fet amb magrana. Al principi Demèter es negava completament a que Persèfone anés a viure tot l'any amb Hades i la va amenaçar de no continuar pagant-li els estudis, sort en va tenir del seu Pare, Zeus, que va fer la proposta que passes mig any a cada lloc. 

Persèfone és una noia que sent molta devoció per les arts i concretament el que més li interessa és e disseny de moda (estudia a l'IED Barcelona) per això sempre duu vestits tant detallats i perfectament confeccionats al seu cos els quals  ha dissenyat ella mateixa. Al interessar-se tant per el món de la moda als matins després d'anar a la universitat li agrada molt cuidar la seva imatge per aquest motiu va cada tres setmanes al carrer d'Homer on la seva amiga Afrodita (la qual també va venir a estudiar a Barcelona) té un centre d'estètica i menters li repassa el tint pèl-roig fan safareig de tot el que passava al seu antic institut a Grècia, L'Olimp. 

Afrodita  sempre li explica que no creu en les relacions monòtones i que per això va cada dia amb algú diferent, Persèfone no ho acaba d'entendre del tot aquestes coses que li explica Afrodita perquè ella ja fa molt de temps que és amb l'Hades i no te la intenció que això canviï, però sempre li respon amb un somriure. Cada tarda va al parc del Ciutadella o al Tibidabo amb els seus amics alternatius a donar un vol o si no a veure alguna pel·lícula amb Hades, ja que ell estudia la carrera de cinema.  A les nits li agrada anar a festes, però prefereix que siguin a cases privades perquè diu que les sales de festes o discoteques hi ha massa gent i que la música és molt dolenta, és amant del rock dels 90s.  

Aquesta és la meva visió de com podria ser Persèfone a l'actualitat, teniu alguna proposta per afegir a la vida d'aquesta icònica deessa?

Gina Rodrigo 

1r Batx

Comentaris

Marc Gómez ha dit…
Molt bona entrada! La idea de tractar el caràcter dels deus i deesses de l'antiga Grècia a partir d'un punt de vista més modern és una manera bastant diferent de tractar els mites. Potser els fa més fàcils i divertits. A més el mite de Demèter i Persèfone és el meu preferit, així que punts extres de la meva part.
Irene Altés ha dit…
M'ha encantat l'entrada! Si hagués d'afegir alguna cosa, penso que als seus temps lliures també li deu agradar llegir teatre, sobretot tragèdies. Crec que li agradaria Romeu i Julieta com a història romàntica i estaria enganxada a la sèrie "Gilmore girls" ja que li recordaria a la relació estreta que té amb se mare.
Maria Vasileva ha dit…
M'encanta la teva entrada. No n'havia vist cap així i m'ha semblat molt interessant i molt divertit. Mai m'havia parat ni tan sols a pensar com podria ser la vida d'un déu o una deessa a l'actualitat, incluint-li tots els canvis que s'han anat fent, els avenços tecnològics socials i etc. És una molt bona manera d'explicar un mite i sentir-nos més propers a aquest. Bona feina.
Laura Font ha dit…
Entrada molt interessant. Em sembla que agafar una deessa o un déu i pensar o imaginar compondria ser la seva vida com un simple mortal i estant envoltat de tot nosaltres és una activitat molt curiosa e fer i que realment podem treure moltes conclusions. Això fa que les figures celestials les coneixem més i le veiem des de una perspectiva més quotidiana.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant, crec que has reflectit perfectament com Persèfone seria en l'actualitat, la seva relació amb Hades, la seva en comptes de estar en els camps i ajudant per la fertilitat d'aquest, doncs avui en dia té una empresa sobre fertilitzants, penso que l'has descrit perfectament, el que he trobat molt curiós és com Hades a sota té un bar que és diu l'Inframón i que només hi van els avis. Bona Entrada!
kawtar el mouden ha dit…
M'ha agradat molt la teva entrada. M'ha agradat que hagis pensat com seria Persèfone en la actualitat. Mai arribat a pensar com seria un déu o una deessa en la actualitat. Una entrada molt ben feta i molt interessant. Per mi has identificat a Persèfone en l'actualitat perfectament. Molt bona entrada, increïble!
Doae Boussatta ha dit…
És una entrada molt creativa i diferent, m'encanta la idea de representar els oficis de Persèfone i Hades, han quedat ben relacionats i amb un gir d'actualitat molt realista!
Arnau Giner ha dit…
Molt bona entrada! M'encanta que relacionis a Persefone amb una estudiant de moda alternativa de l'actualitat, ja que té molt sentit, afegiria, potser, que es fumadora esporàdica i que li agradaria el cinema independent francés de finals del segle XX.
Lucas Torres ha dit…
M'ha sorprès molt originalitat que te aquesta entrada. Es molt creatiu crear una historia o Persèfone visques a l'actualitat, també molt interessant com seria les seves vides personals i les seves preferències. M'agradaria una historia mes extensa sobre el deus de l'Olimp a l'actualitat.
Edurne Ruiz ha dit…
Em sembla una entrada molt original, a més a més, crec que molt poca gent es posa a pensar en aquestes coses i són molt divertides de pensar. Per mi, Persèfone seria una amant de la biologia, pel seu do, i una amant del romanticisme.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada molt interessant i bastant original. Llegint aquesta entrada m'ha fet pensar en la sèrie de Netflix: "Ginny and Georgia" perquè hi ha algunes similituds com ara:
La relació de mare-filla: Tant Ginny com Georgia i el mite de Persèfone giren al voltant de complexes relacions mare-filla. Al programa, Ginny lluita amb la seva relació amb la seva mare mentre que el mite, Persèfone està dividia entre la seva mare Demèter i el seu marit Hades.
Separació dels éssers animats: Tant a la sèrie com al mite, hi ha un tema de separació dels éssers estimats. Ginny es veu obligada a traslladar-se sovint que no li permet construir una amistat de llarg temps. Persèfone també es veu obligada a passar diversos mesos de l'any lluny del seu marit, Hades, a l'inframón.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES