4 d’abril del 2016

PEGÀS


Pegàs era un cavall alat. Els seus pares eren el Posidó i la Gorgona Medusa. Quan l’heroi Perseu va mata la Medusa, del seu coll va néixer el Pegàs. 


En poc temps, en Pegàs va conquerir la muntanya Helicó i de seguida va començar a fluir la font d’inspiració divina, on les Muses varen tenir molta fama. Elles mateixes van cuidar el cavall amb ales, i a l’hivern quan no tenia menjar, les muses, alimentaven. 

Quan aquell va arrivar al Olimp, al palau de Zeus. El Déu li va donar la missió molt important. Havia de portar els raigs i els llampecs i també conduir el carro de l’Aurora. La deessa de la guerra, Atena, va domar Pegàs. I després el va donar a Perseus perquè anés a alliberar Andròmeda


Moltes persones i déus intentaven atrapar el cavall, però tothom sense cap èxit. Però el príncep de Corint, Bel·lerofont, per ell era una obsessió. 

Una vegada, quan el príncep de Corint va passar la nit en un temple d’Atenes seguint unes normes d’un endeví, aquell es va presentar amb unes corretges d’or, amb les quals ell podria atrapar Pegàs. De seguida  Bel·lerofont va anar al prat on estava pasturant Pegàs. Es va acostar a poc a poc, i el va muntar sense que aquell es va resistir. El cavall es va convertir en un gran ajuda de Bel·larofont, que junts van tenir moltes aventures contra les Amazones i la Quimera. 
Bel·lerofont i la Quimera
Tenint totes aquestes conquestes, el príncep de Creta es sentia molt orgullós de si mateix, i es passejava dient que podia volar com els déus. Dient això, va obligar el cavall a pujar fins a l’Olimp. Tot i així, el cavall no es volia acostar-se als déus, perquè sabia que Zeus podria castigar-lo, d’aquesta manera es va deixar caure. Després que passés això, Bel·lerofont va començar a viatjar pel món sense parar i Pegàs es va quedar a l’Olimp fent de transport del tro i el raig de Zeus.


Mariia Myhal
1 Batx

1 comentari:

Unknown ha dit...

Mariia!

La teva entrada m'ha agradat molt, fa poc jo en vaig fer una sobre la Medusa, és a dir la seva mare, i la veritat de Pegàs n'havia sentit a parlar algun cop però no sabia del tot bé el que havia fet i qui era.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts