22 d’abril del 2016

LES TERMES


Les termes (balnea) era molt important en la societat romana, sobretot en l'època imperial. Eren edificis públics amb prestacions. Són els precursors de les modernes cases de banys, saunes i balnearis termals i representaven dels principals llocs de trobada a l'antiga Roma. 

Malgrat que estaven obertes des de mig matí, la majoria de la gent hi anava a la tarda per relaxar-se després de la feina. El preu de l'entrada al terme era prou baix perquè els pobres també s'ho poguessin permetre, així doncs els banys acollien gent de tota condició social-de vegades fins i tot esclaus-. Algunes termes estaven dividides en dues parts: una per a homes i l'altra per dones, d'altres admetien el bany mixt. Emperadors com Adrià o Marc Aureli van intentar imposar-hi horaris de manera que al matí hi anessin les dones i a la tarda els homes. 

ESPAIS A LES TERMES

Palestra: Pati central al que s'hi podia practicar exercicis físics.
Caldarium: Bany d'aigua calenta.
Frigidarium: Era la sala destinada als banys d'aigua freda.
Tepidarium: Habitació de temperatura tèbia que preparava al banyista per a la d'aigua calenta.
Apodyterium: Vestuaris.
Laconicum: Bany de vapor

TERMES DE CATALUNYA
Sant Boi de Llobregat
Badalona
Caldes de Malavella
Caldes de Montbui
Un vídeo que ens mostra les termes

Natàlia Bansell
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Natlàlia!

La teva entrada m'ha semblat molt interessant, jo també l'havia fet aquesta entrada, i la veritat que no havia trobat enlloc que els emperadors volien posar horaris. Trobo que és una bona entrada.

Unknown ha dit...

Molt bona entrada. M'ha fet venir ganes d'anar a unes termes d'aquestes!

Martina Vilar ha dit...

Molt bona entrada!! Un tema interessant per explicar. La veritat és que jo també volia fer aquest tema, però no trobava gaire informació i tota la informació està aquí. Molt bona feina!!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts