EL MITE DE MEDUSA

Medusa, és un dels personatges més anecdòtics que existeixen a la mitologia Grega, era part de les gorgonas i els seus pares eren Forcis i CetoTenia una característica que la diferenciava de la resta de les gorgones, era la única que era mortal i era la més guapa de totes les germanes.
Medusa
Gràcies a la seva bellesa, va ser capaç d'enamorar a Posidó, i ell a causa d'estar enamorat de Medusa va decidir seduir-la, tot i que algunes persones van dir que va ser una violació, en el temple d'Atena. Això va provocar una rivalitat entre Atena i Posidó, tot i que ja eren rivals.

Les tres Gorgones
Atena, en assabentar-se del que va passar, i a més en el seu temple, va decidir castigar Medusa, que va passar a ser igual que les seves germanes, Esteno i Euríal. Les dues eren monstres sense ànima, amb les mans metàl·liques i ullals molt afilats, i tenien uns ulls que emetien una llum, que si et mirava directament als ulls et deixava de pedra.





Afrodita no estava conforme amb el càstig, i estava gelosa de la cabellera de Medusa, li va convertir els cabells en serps, i d'aquesta manera Medusa, va estar desterrada a viure a les terres hiperbòries. 

Del què va passar entre Posidó i Medusa, va sorgir un embaràs, el que va fer que incrementés el rancor d'Atena, la qual va ordenar a Perseu que matés Medusa.

Perseu
Perseu, en la seva missió, que era una cosa casi impossible de realitzar, va utilitzar unes sandàlies que tenien ales, que els hi havia donat Hermes. Aquesta protecció addicional, li prevenia la mirada de Medusa, també portava un escut brillant, de manera que si ella l'arribava a mirar, ell amb la llum de l'escut podés repelar la seva mirada. Per sort, no va tindre la necessitat d'utilitzar-lo, ja que va esperar que Medusa es quedés adormida a la seva guarida. Perseu, volant amb les seves sandàlies va aconseguir posar-se sobre de Medusa i li va tallar el cap.









Amb aquest tall, pel mig del coll de medusa,  van sortir els seus fills, Pegàs i el gegant Criasor. El cap de Medusa va ser per Atena, que el va utilitzar a totes les seves batalles com escut, al igual que va fer Perseu anteriorment per rescatar a Andròmeda i poder matar  Polidectes.


La sang que va sortir del coll de Medusa, la van guardar, per finalitats que només els déus coneixien, ja que la sang de la seva vena esquerra era el verí mortal, i la sang de la part dreta, tenia característiques que permetien curar i que s'utilitzaven fins i tot per ressuscitar els morts. 

El mite de Medusa s'ha fet famós i ha sortit en pel·lícules. Aquí deixo un fragment de la pel·lícula de "Persy Jackson y el ladrón del Rayo" on apareix Medusa. 


Irene Riera 
1r Bat

Comentaris

Miquel ha dit…
Bona entrada! Medussa també ha estat presa com un signe feminista, sobretot el segle passat. D'aquí venen els estampats de la cabellera de Medussa a certes samarretes feministes!
Judith Rodríguez ha dit…
Molt interessant! He de dir que no em sorprèn que un cop morta, Atena utilitzés el cap de Medusa com a escut, ja que com ja sabem la deessa de la sabiduria i la jove no mantenien una relació gaire amigable. Precisament, va ser Atena qui va convertir a la bella jove en una criatura monstruosa i aterradora per a molts personatges i herois.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES