27 de juny del 2012

POSIDÓ, DÉU DEL MAR

Com ja sabeu en la mitologia grega hi ha tota mena de déus, nosaltres hem treball un dels més importants, Posidó:

POSIDÓ:

En la mitologia grega, Posidó  era el déu dels oceans. Malgrat ser el rei dels mars mai es trasdallava en vaixell, solia moure's amb una quàdriga impulsada per dofins. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Neptú. Els seus atributs són el cavall i el trident. També se l'anomenava Asfali.

Posidó era un fill de Cronos i Rea. En la versió més antiga, relatada per Hesíode a la Teogonia, era empassat per Cronos en néixer, però després era salvat, juntament amb els seus altres germans, per Zeus.

No obstant això, en altres versions del mite, Posidó, com el seu germà Zeus, va evitar el destí dels seus altres germans en ser salvat per la seva mare, que el va amagar en un ramat de xais simulant haver parit un poltre, que va donar a Crono perquè el devorés. 



Representació de Posidó per Angelo Bronzino

Aquí us deixem les diferents representacions que hem fet al llarg d'algunes classes de l'optativa "Cinema de Clàssics" :


























           

                                                                Enric Farrés
Pol Relloso
                                     
    Imad El Achhab 

Aquí us deixem la presentació en power-point que hem fet sobre Posidó, esperem que us agradi:






Enric Farrés

Pol Relloso
Imad El Achhab


2n ESO

5 comentaris:

Montse ha dit...

L'Imad,l'Enric i el Pol han representat el déu Posidó cadascú a la seva manera. Són uns atistes

Yasmina Ketami ha dit...

Posidó al llarg de l'história sempre ha tingut molta importancia ja que a totes les batalles de l'historia que havien de creuar en vaixell pels oceans demanaven venedicció del déu Poseidó/Neptú.
Representar la seva història ha sigut molt bona idea.
Molt bona entrada!

Unknown ha dit...

Ja n'he sentit a parlar molt sobre Posidó jo, i de fet és un dels meus déus preferits i del que més m'enrecordo és de que un dia vaig llegir que va fer construir un castell sota el mar fet de coralls i pedres de colors :D

Bona feina nois!

Laia Fernández ha dit...

Poseido és un dels déus més importants que representen la mitologia clàssica.
molt bona feina!

Manar ha dit...

Per mi Poseido és el més important de tots els deus es el que mes m'agrada sobretot quan es respresentat amb cua de peix.
Bona entrada nois!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts