21 de novembre del 2009

NATIONAL GEOGRAPHIC



Dins dels recursos clàssics podem trobar un que m'ha semblat molt interessant. Es tracta del link que ens porta a la web de National Geographic. Aquesta revista de cultura sobre el món està destinada a molts camps diversos, tant científics, com literàris, clàssics, etc...




L'estructura principal d'aquesta pàgina està basada en una hemeroteca que es divideix per grans reportatges i seccions. Dins dels grans reportatges tenim : Egipte, Grècia, Roma, edat mitjana, edat moderna i altres civilitzacions.

Pel que fa les seccions, podem trobar-hi:

* PERSONATGES SINGULARS

* DÉUS I MITES
* VIDA QUOTIDIANA

* SOCIETAT I LLEI

* ART I CULTURA

* FETS HISTÒRICS

* GRANS HISTORIADORS


Buscant entre els reportatges m'he fixat en "Roma" on podem trobar una gran quantitat de notícies com el fórum romà, història de Pompeia, el reportatge de la Hispània d'August, etc..

Arribem a la conclusió que podem extreure informació sobre la cultura, la història, els fets més importants tant de l'antiga Roma com de l'antiga Grècia.


Mireu aquest documental sobre tecnologia romana del National Geographic.





































Creieu que els romans han influït en la tecnologia? per què?



Jonatan Martínez

1r Batx

18 comentaris:

abigail ha dit...

Jony molt bona feina!


m'agraden els edificis dels romans.
també trobo molt ort la inteligencia que tenien aquest romans a l'hora de construir-ne coses!

majka. ha dit...

bona elecció, Jony

aquesta pàgina us pot servir per molts temes, sobretot pels d¡història, art i civilització. d'altra banda heu vist que toquen molts temes sobre moltes etapes diferents de la història, no només els clàssics!

Només volia afegir que aquesta pàgina pertany a la revista mensual, ue és molt interessant, sovint ve acompanyada de dvd, llibres etc. és una revista molt recomanable, a la qual jo estic subscrita des de fa molt de temps, aixíq ue si algú de vosaltres en encessita algun dia, me la demaneu!

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Judith ha dit...

Hola!

Jony em sembla una feina molt bona aquests reportatges del National Geographic perquè trobo que fan uns reportatges i revistes molt interessants en l'ambil historic i científic,classics, literaris
Aquest reportatge em sembla molt interessant

Adéu

Jessicaa ha dit...

Es molt interessant veure com s’ha conservat encara un petit tros l’imperi Roma, en el que conviuen l’antiguitat i la modernitat a la mateixa ciutat Roma.

Avee!

Elena ha dit...

Molt bé Jony!
Nosaltres creiem (Elena i Mireia) que els romans si que han influit en la tecnologia, ja que els tecnològics s'han fixat en el model antic per fer nous aparells.
Adéu!

Aina ha dit...

Crec que és molt interessant el reportatges que fan els del National Geografic. Trobo que està molt bé que encara quedin petites coses de l'imperi romà.

Ave!

Paueet ha dit...

Molt ben buscada l'informació Jony! Els jo, com l'Elena i la Mireia, crec que ens em fixat en la tecnologia dels romans, ja que ells la van crear, i nosaltres les anem millorant.

Andrea Padilla ha dit...

Al blog podem trobar de tot, fins i tu aquesta revista de gran presitigi. Els romans han influit molt en la nostra societat actual, i tot i que han passat segles encara conservem mostres de la seva existència.
Molt bé Jony:)

beeRtaa ha dit...

Jony tu has currat molt :) buscant tots aquests videos de national geographic.
El meu pare sempre es comprava aquestes revistes i jo sempre me les mirava i trobava que estavan molt be i hi havian unes imatges molt bones. :).

Laia ha dit...

Crec que sí. Que el que nosaltres, les generacions que han vingut desprès dels romans, l'únic que hem fet és anar millorant la tecnologia que van crear els romans.

Bona informació, és molt interessant.

Carla Solà ha dit...

Jo personalment crec que sí que han influït ja que el que hem fet nosaltres, és a dir les següents generaciosn ha sigut millorar-ho.

Quina gran informació Jony!!

Ousama ha dit...

holaaa!!!

Molt bona informació !!!!!!!

Lo que van creear els romans es fantastic això si ara nusaltres ho millorem gracies a la tecnologia que tenim .

max ha dit...

està molt bé, sincerament. la veritat és que si que és impressionant que avui dia es conservin restes de fa tan de temps en tan bones condicions i a més si que es cert que tots els avenços tecnologics els devem emn gran part als romans

Montse ha dit...

Jony, gràcies per explicar-nos el que podem trobar en aquest enllaç. Ara tots sabem què hi podem trobar en aquesta revista. Realment és molt interessant, com us ha dit la Majka.

Elena ha dit...

Jo crec que els romans si que han influit i molt en la tecnològia, ja que tota la tecnologia s'ha anat milloran a partir del que havien fets els nostres romans.
M'agraden molt aquests documentals, els trobo força interesants.

Desi ha dit...

Els romans no es que han influit en la tecnologia, si no que son qui han fet possible que nosaltres la tinguem tant avançada.

Esta molt be aquesta informació.

un peto

Adrià ha dit...

Els romans ens han influit tecnologicament, i en molts altres àmbits, ja que el català ha sorgit del llatí.
També la manera de consturir en la actualitat es una imitació millorada de com construien els romans.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts