14 de novembre del 2009

ÀGORA, LA PEL·LÍCULA

Ahir dia 10 de novembre, els alumnes de primer de batxillerat vam fer una sortida a Barcelona. Vam anar en tren fins allà, i després d'agafar els ferrocarrils de la Generalitat vam arribar al COSMO CAIXA. Allà ens vam dividir per grups: per una banda anaven els alumnes del científico-tècnic i per l'altra els de l'humanístico-social.

Al COSMO CAIXA vam poder disfrutar d'una xerrada i exposició sobre drogodependència. Cal dir que estava tot molt ben muntat i d'aquesta manera no se'ns va fer avorrit. Segons el meu punt de vista va ser interessant ja que vam poder saber coses de les drogues que no sabíem, i ens van conscienciar molt bé dels problemes que comporta consumir-les.

Allà van fer activitats relacionades amb biologia i tots plegats vàrem veure una exposició molt interessant sobre Darwin. La resta de temps la vàrem dedicar a experimentar amb qüestions de física, de lents, d'ones... ens ho vàrem passar molt bé jugant i experimentant la ciència.

Després del COSMO CAIXA, vam tornar a agafar els ferrocarrils de la Generalitat per dirigir-nos cap a Plaça Catalunya, on vam tenir una estona de temps lliure per dinar, i a les 4 vam anar al cinema Comèdia, situat al Passeig de Gràcia, per veure la pel·lícula Àgora. Després de fer una llarga cua per comprar les entrades i les crispetes (i d'altres coses). Vam entrar a la sala del cinema i vam poder gaudir de dues hores de pel·lícula.

Àgora és una pel·lícula dirigida per Alejandro Amenábar. La protagonista és Hipàtia d'Alexandria (Rachel Weisz), i la pel·lícula es situa al segle IV dC. Egipte està sota l'Imperi Romà. Les violentes revoltes religioses en els carrers d'Alexandria arriben a a la seva llegendària Biblioteca. Atrapada dins els seus murs i amb els seus deixebles, la brillant astrònoma Hipàtia lluita per salvar la saviesa del Món Antic amb l'ajuda dels seus deixebles. Entre ells hi ha els dos nois que es disputen el seu cor: Orestes i el jove esclau Davo.

Després que els cristians entrin a la biblioteca i la cremin, Hipàtia fuig d'Alexandria i lliura al seu esclau Davo, amb el qual al cap d'uns anys es retrobarà. Ara, si voleu saber com acaba la pel·lícula, us aconsello que l'aneu a veure!
















La meva crítica de la pel·lícula no és massa bona, penso que quan abans d'estrenar-la hi van haver molta expectació, ja que se'n va fer molta publicitat , però penso que a la pel·lícula li falla una cosa, és massa llarga i per tant es fa pesada.




L'argument està molt bé, i penso que la pel·lícula és molt bona ja que els decorats estan molt ben fets, però quan fa una estona que l'estàs mirant, ja no li trobes la gràcia.

Ara bé, vosaltres què en penseu de la pel·lícula? Us va agradar?

Mireia Vidal
1r Batx

23 comentaris:

Jessicaa ha dit...

Anar a l’exposició sobre les drogues no va ser tan avorrit,ja que la forma d'explicar les coses era d'una manera didàctica.
desprès al veure la pel•lícula d’Àgora a la veritat no em va agrada la pel•lícula sencera nomes em va agradar algunes parts de la pel•lícula com quan podíem veure com la biblioteca era destrossada o els moment en el que Davo ofega a Hipatia perquè no pateixi les pedrades que li anaven a donar.
Penso que nomes hi havien pocs moments en que potser a mi em van agradar,ja que al ser tan llarga, es va fer pesada

Cristina ha dit...

Hola Mireia!

Tot i que no vaig anar amb vosaltres a veure la pel·licula, ja que sóc de segon, hi vaig anar poc després d'estrenar-la.

La veritat és que em va agradar molt, sobretot per l'argument i els decorats, però potser si que vaig trobar que es feia una mica llarga.

Penso que han fet molta públicitat de la pel·licula (que està molt bé), però que un cop ja l'has vista penses que no hi havia per tant.

Però en general la impressió ha estat bona.

Jony ha dit...

M'agradat molt la película ja que ha estat molt ben escenificada, l'argument era impressionant i és un aconteixement que ha passat historicament o en part, sens dubte crec que Amenábar s'ha documentat molt per fer-la, també és veritat que la publicitat ha fet o ha ens ha impactat massa i degut això, anàvem a veure la pel·lícula amb molta espera, malgrat això ha estat genial tota la pel·lícula i en general tota la sortida.

Jony ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Judith ha dit...

Hola

Jo penso tot el contrari la pel·licula em va agradar molt penso que els decorats estaven força bé i que la pel·licula en general es molt educativa perquè ens fa saber com van acabar amb la vida d'Hipatia d'Alexandria. Potserl'unic que va fallar va ser el final que no m'esperava que acabès així...però ja se sap aquest tipus de pel·licules

Adeu

Albert ha dit...

La pel·licula estaba molt ben feta, l'únic inconvenient és què es bastan llarga i pot ser que en alguns trossos es fagi pessada.
Però va ser molt interessant!

Ivan ha dit...

Hola!

Crec que va ser una bona pel·licula; bons decorats, bon argument... Però crec q té una durada massa extensa, apart és repeteixen fets dels que és podrien prescindir.

Elena ha dit...

Va ser un dia bastant entretingut. L'exposició de les drogues, que no va estar gens malament, desprès una visita pel Cosmocaixa, i finalment anar al cine Comèdia a veure Àgora.
Em va agradar bastant la pel·lícula, tot i que el final ja m'he l'esperava quan comencen a passar un seguit de coses. És bastant bona, tot i que podrien haber posat altres coses més per a que impactes del tot.
És interessant sobretot perquè barrejen l'acció amb l'amor, i per tant, d'aquesta manera es fa més entretinguda.

beeRtaa ha dit...

A mi, sincerament la pel·lícula em va agradar, no molt pero si que em va semblar bé. Ara bé, no la recomenaria. Suposu que la pel·lícula la vaig trobar pesada pero com que al final acaba d'una determinada manera..( que no ho diré xd) dons em va agradar o simplement em va fer molts pena.. i aixo va fer que al final m'agradés. ( no se si ho eu antes.. pero bueno.. xd)
muuaaà!.
BON COSMO CAIXA :).

Andrea Padilla ha dit...

Hola:)
La sortida en general va ser genial.Però el problema va ser la pel·lícula, com bé a dit la Mireia és massa llarga. Alhora s'ha d'afegir que el final ja el sabiem perquè el vam estudiar a filosofia. Però per la resta va estar molt bé, amb moments molt emotius.
Un petó:)

Maria ha dit...

Estic bastant d'acord amb la Mireia. La pel·pel·lícula està molt ben feta, però és bastant extensa trobo que és el que falla. A més vull afegir que anar al cinema a les 16.30 és per a molts pesat, ja què com dic jo, és l'hora de la migdiada i estar asseguts a un cinema i veure la pel·lícula es pot fer bastant pesat, tot i així Àgora no em va desagradar i el final em va impactar molt.
La resta del dia he de dir que va estar molt bé.

abigail ha dit...

Mireiaaa :)


Dons primer´, la xarrada sobre les drogues va ser molt interressant i lo de Darwin va ser encara millor ja que ja em sabia una mica bastant la seva historia.

Respecte a la pel·lívula, dons la veritat m'esperava alguna cosa diferent, però en general em va agradar.

Јυδιт* ha dit...

A mi no hem va agradar gens! No està mal feta, està molt ben per ser espanyola i l'espai i el vestuari, podén diferenciar les classes socials, estàn molt ben fetes, però la pel·lícula en sí no m'ha agradat gens ni mica. Que sigui llarga no ha sigut la causa perquè per exemple Harry Potter és llarguissima però si m'agraden, però la causa de que no m'hagi agradat és perquè aquest tipus de pel·lícula no m'agraden i se m'ha fet molt pesada.
Un altre motiu perquè no m'hagi agradat a sigut a sigut a causa de les crítiques. Pensereu però si tothom parla molt bé d'ella? Pues per això, que he rebut moltissimes crítiques sobre aquesta pel·lícula molt bones, i això el que m'ha produit és que hem desepcioni, perquè hi parlen molt bé i tanta gent que penses que deu ser bonissima i desprès no era per tant, i molt menys no agradant-me aquest tipus de pel·lícula.

Espero que no agradar-me no afecti la meva nota de llatí.. ¬¬ és broma xDD, se que no afectara! Jo només he donat la meva opinió del que demanaven =)

Adéu!

Molt bon article Mireiaa!

Јυδιт* ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Paueet ha dit...

Al cosmocaixa ja hi haviam anat, però sempre hi ha coses interessants com la xerrada sobre drogues que ens van fer.

La pel·licula d'Agora em va agrada. Parla d'una dona que no creu en la religió de la gent que vol matar, però que descobreix la veritat de l'òrbita de la terra.

claudia ha dit...

Em sembla que m'haure de plantejar d'anar a veure la pel·lícula ja que diuen que es molt maca!
Aixó si esta molt ben feta per lo que e vist!
Merci!

Elena ha dit...

No he vist aquesta pel·lícula, pero em podria plantejar de algun dia veure aquesta pel·lícula Agora

Killian Aubà ha dit...

sembla bona la pelicula. però mai s'ha sap;
a vegades:"les aparences enganyen".

Ousama ha dit...

Holaa!!!

encara no eh vist la peli pero

alomillor mes endevant alomillor la

miro acompanyada d'unes bones

crispetas jeje

Desi ha dit...

A mi m'auria agradat haver anat a barcelona a veure-la pero aixó no va poder ser.. pero beno, jo la pelicula encara no le vist i espero veure-la ja que pal que m'han comentat es molt bona... ja anire a veure-la o me la descarregare.

un peto

Aina ha dit...

A mi la pel·lícula hem va agradar bastant,però hi havien parts en que es feia pesada. És el que diu la Mireia era molt llarga i van fer molta publicitat i tampoc es per a tant.

Ave!

Montse ha dit...

Jo crec que la sortida va anar super bé!! hem de repetir l'experiència de sortir junts tots els alumnes de 1r, per exemple, sense distingir per assignatures o modalitats. Tots vàrem poder aprofitar els coneixements al cosmocaixa o al cinema.

A cadascú li ha agradat més o menys la pel·lícula, però ara que l'hem vista tots podem opinar i fer la nostra crítica. De totes maneres és interessant haver conegut el personatge d'Hipàtia, ja que les dones estaven apartades de la vida pública, i de la ciència. Què en penseu?

Irene Sánchez ha dit...

la pel·licula està molt ben feta, vaig anar just després de que s'estrenès i recordo que em va agradar molt :)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts