19 de novembre del 2009

TRIDENT


Com tots sabem TRIDENT és una marca de xiclets molt coneguda per nosaltres ,que segurament algun cop n'haureu menjat, aquesta paraula prové del llatí tres tria i dens dentis.




















Trident
és una llança de tres puntes, que va ser utilitzada antigament pels retarii, que feien servir aquesta llança per tal d'atrapar l'adversari i matar-lo. Mitològicament podem dir que aquest trident va ser símbol de
Posidó, déu del mar. Aquest déu sempre va ser esmentat perquè el viatge dels mariners fos segur, i és per aquest motiu que es veien obligats a sacrificar cavalls en el seu honor. Posidó com déu del mar que era vivia en un palau ple de corals i gemes.


Es diu que depèn del carácter que tenia Posidó el mar podia estar d'una manera o d'una altra. Quan el déu estava de bon humor, el mar estava tranquil, en canvi quan el déu es trovava en un estat violent, Posidó feia tremolar la terra amb el seu trident i això provocava que hi hagués fenòmens meteorològics com terratrèmols. Això causava la ruïna de les naus i les enfonsava cap al fons del mar. També feia moure les ones del mar i amb el seu trident feia que les roques caiessin a les costes.

























Per cert, també he trobat una pel·lícula d'aquest déu Posidó que es diu "Poseidon". Aquí en teniu un fragment. Té pinta de ser força interessant.



Quina relació hi ha entre el mite i l'origen del nom del producte?


Judith Vázquez
1r Batx

22 comentaris:

mireia ha dit...

Realment no vec cap relació amb el mite i el producte, potser és que Posidó quan provocava ones al mar feia una acció igual que fa el trident a la nostra boca, neteja les dents...

Potser és una tonteria, però no hi vec cap altre relació..

abigail ha dit...

Judith!

dons mira crec que té relació amb el mite degut a que auesta mena de fletxa que se'n diu trident és del deu del mar i el mar és refrescant i el xiclet també dons li poso aqueta relació.

Ivan ha dit...

Hola!

En principi no li trobo cap relació, però podría ser el que diu l'Abigail.

Maria ha dit...

Crec que la relació que hi ha entre el mite i el producte és que diu; que Posidó feia tremolar la terra amb el seu trident, imagino que això ho compara amb la reacció que fa el xiclet quan ens el fiquem a la boca.
Molt curiós!

Andrea Padilla ha dit...

Hola:)
Jo crec que la relació que pot haver és que, els que van posar el nom aquest producte es consideraven que era el millor, i que per ser-ho que millor que possar-se el nom d'un déu de la mitologia.
Un petó:)

Jony ha dit...

crec que la relació està en que l'ació de Posidó era quan amb el seu trident feia moure les ones del mar, el refrescant xiclet també fa aquesta accio a la nostra boca i al igual que el mar es refrescant

Gràcies Judith!

Elena ha dit...

Hooola!
Jo crec que la relació que hi ha ente el mite i el producte es basaria en el nom de la fletxa, que s'anomena Trident és la del déu del mar, el qual provoca que el producte sigui refrescant i fresc de la mateixa manera que representa el mar.

Јυδιт* ha dit...

La veritat esque no hi trobu cap relació entre el xiclet i el mite, però desprès d'haver llegit el que han posat els meus companys si que pot tenir raó el Jony, la relació de que tant el mite amb llança trident feia moure el mar, el xiclet fa com aquesta acció a la nostra boca =)

Molt bona ressenya Judith!

Aina ha dit...

Crec que té relació amb el que diu la Mireia que feia tremolar el mar igual que ho fa a la teva boca.

AVE!!

Albert ha dit...

La relació entre el mite i el xiclet, és que aquests xiclet et fa sentir una sensació de frescura com el mar, i una sesnació d'explosió de sabor.

Nil ha dit...

Hola!
Em sembla que la relació que hi ha és que comparen el gust del xiclet, amb la força del trident de Poseidó.

Adeu!

Paueet ha dit...

Jo crec que com trident representa al força de Poseidó, i Poseidó controla els mars, i aquests estan frescos, doncs els xiclets et deixen una frescor a la boca.

beeRtaa ha dit...

Jo crec que la diferència que hi ha entre el mite i el xiclet es que a l'hora de menjar-t'el sens la frescor i la sensació de neteja que també et fa sentir el mar.

Laia ha dit...

Suposo que han escollit aquest nom perquè quan mengem aquesta marca de xiclets tenim com una sensació de frescor (com la del marc) dins de la nostra boca.

Killian Aubà ha dit...

no trobo cap que sigui lògica, però:
sera possible que una de les relacions sigui per la frescor que t'ha deixa el xiclet a la boca quan tel menjes, com la frescor que t'ha deixa el mar en el cos quan entres i surts d'ella.

Adrià ha dit...

Jo crec que la relació que hi ha és què posidó és el deu del mar, i aquesta marca de xiclets li posa aquest nom als xiclets per demostrar que son refrescants.

Carla Solà ha dit...

Penso que la relació que hi ha entre el mite i l'origen d'aquest producte, és que deuen ser refrescants i per això li han posat el nom del Déu mar.

Montse ha dit...

Judit, molt bona entrada. Has fet rumiar els companys per buscar la relació entre el nom del producte i el trident del déu Posidó. Està bé que no els ho posem tan fàcil.

Elena ha dit...

Crec que la relacio que hi ha es que el mar es refrescant i el xiclet també, es l'unica relació que he trobat.
Bona rescerca, ens as fe pensar a tots!

Ousama ha dit...

Holaa!!!

com que son tan refrescants i per aixoli han posat el nom del deu mar

Desi ha dit...

jo penso igual que els meus companys. Li han posat aquest nom ja que quan nosaltres ens el posem a la boca ens entra un mar de frescor.

molt bona entrada Judith

un peto

Cristian Martinez ha dit...

Jo crec que la relació que té és les gemes en les que estava envoltat Possidó que representa en si el xiclet i la frescor que entra al mastegar-los com si fos l'aigua del mar i al mastegar és produeix un terratrèmol a la nostra boca.
Bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts