1 de juny del 2017

BEN-HUR

L'antiga Roma ha sigut objecte de moltes produccions cinematogràfiques tenint en conte que són la base de la cultura occidental. Una d'aquestes pel·lícules és 
Ben-Hur.

Trama:

Ben-Hur és la història d'un jove príncep jueu, un home respectat i admirat de la ciutat de Jerusalem durant la dura ocupació romana, l'any 30 dc.
Aquesta ocupació provoca un gran sentiment de rebuig entre els habitants de Judea. Això fa que Messala, un militar amic de la infància de Ben-Hur li proposa que ajudi a l'imperi a trobar tots aquells que mostren reticència a Roma i que 
Judà sigui un aliat clau de l'imperi. Judà es nega a l'oferiment ja que no vol trair al seu poble. Aquesta decisió crea tensions entre els dos amics.

Al cap d'uns dies el governador romà destinat a Judea visita la ciutat de Jerusalem tot passant per sota la casa de Ben-hur des d'on cau una teula accidentalment davant el cavall del governador. Això fa que el cavall s'espanti i el governador caigui a terra.
Seguidament els soldats romans entren a casa de Judà Ben-Hur agafant-los a ell, la seva mare i la seva germana. Seguidament Ben-Hur  suplica a Messala que no els castiguin ja que la teulada era vella i que la teula havia caigut sola.
Messala tot i sabent que ha estat un accident permet que enviïn a les galeres a Ben-Hur i que empresonin a la seva mare i la seva germana.
Ben-Hur enviat a galeres.

Un cop Ben-hur és esclau a les galeres, és victima d'un enfrontament entre romans i cartaginesos del qual en surt supervivent, salvant també el comandant de la flota Quinto Arrio que el nomena fill seu per haver-lo salvat. Més tard entra a Roma juntament amb el comandant mitjançant una entrada triomfal per haver guanyat l'enfrontament amb les tropes enemigues.


Ben-Hur tot i que duu una vida luxosa i aristocràtica al costat del seu pare adoptiu, marxa a Judea per retrobar a la seva família i venjar-se de Messala.
Un cop arriba a Jerusalem demana per parlar amb Messala presentant-se com a fill de Quinto Arrio. Messala se sorprèn al veure'l i Ben-Hur li ordena que trobi a la mare i a la germana de Ben-Hur i les alliberi. Al mateix temps que els soldats de Messala busquen la família de Ben-Hur, els dos adversaris s'enfronten en una disputada cursa de quadrigues a Roma en la que guanya Ben-Hur malgrat les trampes de Messala.
En tornar a Casa, Ben-Hur troba la seva mare i la seva germana que havien estat contagiades per la Lepra.
L'estat de les dues dones semblava incurable però la mort de Jesucrist que s'està produint a la ciutat cura miraculosament les dues víctimes.

Us deixem amb la carrera de carros que surt a la pel·lícula:


Xavier Roura
4t ESO

6 comentaris:

Miquel ha dit...

Déu n'hi dó quina por que fa un home amb poder, sobretot que creu que pot fer pagar la seva fúria amb qualsevol persona!

Martina Vilar ha dit...

Aquesta pel·lícula ja la vaig veure, la veritat és que no em va agradar perquè vaig patir molt. Hi ha una escena on es veu la mare i la germana de Ben-Hur, pàl·lides i molt malaltes, en veure aquesta escena, ja no vaig voler continuar mirant la pel·lícula.

Anònim ha dit...

Bones Xavier! No sé si tindràs l'oportunitat de respondre'm via aquest blog, però crec que a molts de nosaltres ens interessaria saber si la història de Ben-Hur és real o està basada en fets reals, sobretot perquè de vegades el mèrit del director és tan o menys segons l'ambientació en què es basa la pel·lícula.

Gràcies!

Unknown ha dit...

No he vist la pel·lícula, però crec que una cosa important d'aquestes és que estiguin ben adaptades. Les pel·lícules d'acció són freqüentment vistes per joves, i que a partir d'elles es pugui treure una base històrica és un plus!

Helena ha dit...

Es curiós com s'ha arribat a conservar aquesta història tan bé, considerant que tot això passa abans de Crist, com perquè actualment s'hagi pogut arribar a fer una pel·lícula. És interessant com era la seva filosofia de vida, se centraven en el triomf de les batalles i posaven el seu honor per davant de tot el que fos possible. Molt bona entrada.

Nora Prado ha dit...

es impressionant com amb una història daavan de crist siguiu casi exactament i tant bona, impresionant l'article, val la pena llegir-lo!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts