23 de març del 2017

LES MASCOTES DELS ROMANS

Veig que no sabem gaire informació sobre les mascotes dels romans i he decidit fer aquest article.

En l'època dels romans, els romans estaven molt ocupats amb les lluites que amb les mascotes. En tenien, però no per fer companyia sinó que per fer algun servei.

Els gossos

Les famílies riques tenien gossos, però els pobres no en tenien perquè eren molt cars, llavors tenien oques. Les famílies romanes utilitzaven els gossos per enviar-se missatges secrets, els donaven de menjar una barra de bronze amb un missatge a dins, i així la persona que volgués llegir el missatge havia de matar el gos. 
Utilitzaven els gossos per anar a caçar.
Els soldats en tenien per poder atacar i defensar-se.

Els gats

Els romans es van acostumar a tenir gats com dins de casa, els gats servien per companyia. Però, gràcies els gats, a casa no hi havia ni rates ni ratolins.

Les mascotes dels emperadors

Els emperadors també tenien mascotes, però la majoria d'emperadors tenien conills. L'emperador Domicià tenia un lleó, el va domesticar i tenia a la gent ben avisada a través d'un cartell:

El cartell 
Finalment, en Juli Cèsar va tenir una girafa. La cosa més curiosa de l'època dels romans. Aquesta girafa es deia Calígula, els romans deien que era un amor especial pel seu cavall, aquí portava a totes les seves festes.

Martina Vilar
4t ESO

7 comentaris:

Miquel ha dit...

Que interessant! Bé, interès, el que es pot tenir per les mascotes, no?
Hi ha una cançó que diu "les oques van descalçes". Serà una al·lusió a que les tenienla gent pobra?

Eva Bujons Cudinach ha dit...

Molt bona entrada Martina.
No ens oblidem parlar també que moltes vegades els gossos o altres animals domèstics participaven en espectacles públics moltes vegades finalitzats amb grans banys de sang d'aquests animals o de salvatges. Actualment això ens sembla molt cruel, almenys en la meva opinió personal, ja que sóc una gran defensora dels animals. Però es veu que això per ells abans era una gran diversió, i no cal donar gaires arguments per explicar-ho, sinó, només s'ha de dir que els hi agradava tant que ho convertien en grans espectacles públics.

Mireia Recuero Solà ha dit...

Una entrada molt ineressant! No havia pensat que els romans poguessin tenir ja mascotes i , de fet, m'ha sorprès molt el fet que siguin molt semblants a les nostres. Tot i així, el fet que es divertissin amb la mort i agressió als animals, em sembla un acció bastant immoral.

Anònim ha dit...

Ostres Martina! Aquesta entrada m'ha fet molta gràcia perquè les mascotes són un aspecte molt quotidià avui en dia i aprendre quina relació tenien amb el món romà és molt curiós. A part dels que ens has ensenyat, m'agradaria saber si s'utilitzaven els coloms per enviar missatges, la mateixa funció dels gossos a l'època romana. És cert, això?

Miquel ha dit...

Crec que volia comentar quelcom sobre les mascotes, però m'he quedat horroritzat amb com feien servir els gossos per portar missatges! Pobrets, com de freda tenien la sang per matar-los!

Helena ha dit...

Tenia totalment oblidat el tema de les mascotes a l'antiga Grècia. És interessant saber que, pel que dius, l'animal que simbolitzava l'honor del rei era el conill, mai m'ho hagués imaginat: és un animal domèstic poc comú en l'actualitat.
Pel que expliques, no sentien massa empatia ni sensibilitat amb els animals, ja que dius que mataven als gossos, molt diferent en l'actualitat... Quina sang més freda!!

Unknown ha dit...

És molt bona entrada Martina! És molt interessant saber quines mascotes tenien els romans ja que és un tema que la gent no es planteja gaire, però sobretot m'ha agradat que has parlat d'un tema proper a l'actualitat d'una manera bastant divertida. Sens dubte el que m'ha sorprès més és el de la girafa, qui ho hauria pensat!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts