30 de juliol de 2010

TROBEN EL TEMPLE DEDICAT A L'EMPERADOR AUGUST A TARRAGONA

Els arqueòlegs que fan prospeccions al subsòl de la catedral han trobat sota la nau principal el temple romà dedicat a l'emperador August. Les excavacions van començar a principis d'aquest mes amb l'objectiu de trobar les restes d'aquest imponent centre de culte.

Cliqueu per veure el reportatge sencer.


Una moneda romana amb la imatge del temple d'August.


Superposició informàtica del mapa de la catedral de Tarragona amb l'antic temple d'August.

6 comentaris:

Montse ha dit...

La veritat és que s'estan fent troballes interessants...

andreaaa ha dit...

Encara em sorprenc quan a una ciutat com Tarragona, on almenys jo, creia que totes les restes possibles ja havien estat trobades, encara en troben més! Els nostres antepassats van fer una feina impressionant, espero que nosaltres deixem alguna resta tan imporant com les que estem trobant avui dia.

Albert ha dit...

És fantàstic! s'em posa la pell de gallina només de pensar que el famos emperador August tingues el seu temple aqui, a Tarragona!
Gran descobriment el que han fet.
Segur que si els arqueolegs comensesin a buscar de valent per diverses ciutats o pobles antics de Catalunya trobarien un munt de restes més. Però clar, no tot és tant fàcil ;)


M'encanta aquesta entrada!

Aina ha dit...

Crec que seria interesant poder veure aquest temple. Espero que puguin trobar-lo.

abigail ha dit...

el dibuix que hiha en la moneda romana la vaig dibuixar en 4rt amb el Leo, avera si es troba alguna cosa d'aquest temple.

Cèlia ha dit...

Estaria molt bé quan acabéssin les excavacions, féssin d'aquest lloc un atractiu turístic, així el podríem anar a visitar!