21 de setembre del 2009

EL NOSTRE BLOG, UN DELS 10 FINALISTES DEL IV PREMI TIC I INNOVACIÓ EDUCATIVA

El nostre blog ha estat seleccionat entre els 10 finalistes del IV Premi TIC i innovació educativa, d'entre més de 700 que es varen presentar de tot l'estat espanyol. El 9 de setembre, la professora de clàssiques de l'IES Vil·la Romana Montse Dalmau (Majka Llibre, responsable també del blog, no va poder ser-hi present), va assistir a recollir el premi al Col·legi de periodistes de Barcelona. El premi consisteix en un ordinador portàtil pel professor i la llicència pagada dels llibres digitals d'un curs de l'ESO, pel centre educatiu.

La Majka i jo volem felicitar tots els alumnes que heu contribuït a realitzar aquest blog, per la vostra feina i col·laboració. Entre tots hem fet una bona tasca!!.

També hem d'agrair els alumnes de clàssiques de l'IES Albèniz de Badalona, que amb la seva professora Teresa Devesa han col·laborat amb nosaltres. Comptem amb ells per aquest curs.



                                                Montse Dalmau recollint el premi

A continuació podeu llegir l'entrada que ha fet la Fundació Impuls explicant l'acte. Reproduïm el text íntegre.

Acte de clausura del IV premi TIC

9 de Setembre de 2009


El Col·legi de periodistes de Barcelona ha estat l’escenari escollit per la Fundació Impuls per acollir l’acte de lliurament del IV Premi TIC. A la Jornada han assistit més d’un centenar de persones entre premiats, finalistes, professionals de l’educació d’arreu de l’Estat espanyol, personalitats del sector educatiu i patrocinadors.
El Sr. Jaume Graells, director general de Batxillerat i Educació Bàsica del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregat d’obrir la Jornada TIC i INNOVACIÓ EDUCATIVA, amb un discurs inaugural on ha destacat la trajectòria d’un premi que, després de quatre edicions, s’ha consolidat com tot un referent al sector educatiu. També ha incidit en com el concurs acompleix algunes de les línies estratègiques del Departament d’Educació com ara la integració curricular de les TIC a l’aula i l’atenció dels alumnes amb necessitats educatives especials.

En acabat, el Sr. Graells ha volgut agrair a la Fundació Impuls la seva tasca i l’èxit de la convocatòria.
L’acte ha continuat amb una breu presentació del IV Premi TIC a càrrec Albert Cortés, Coordinador del Premi TIC i, tot seguit, el Sr. Ferran Ruíz Tarragó,membre del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de la Generalitat de Catalunya i creador del portal edu365.com, ha ofert la conferència Educar en un món canviant. El paper de les TIC, que ha estat una anàlisi de com el paradigma educatiu no ha variat des de l’època industrial i de com les TIC poden jugar un paper destacat per motivar aquest canvi. La contribució de les TIC permet millorar el rendiment de l’alumnat facilitant un ensenyament personalitzat, on els alumnes deixen de ser només receptors passius i participen en l’aprenentatge. A més, la influència de les TIC possibilita un major protagonisme del treball cooperatiu i de l’aprenentatge en grup.

Segons Ruiz Tarragó, les TIC tenen encara un impacte superficial en les escoles per un ús limitat i una aplicació sotmesa a un sistema tradicional d’ensenyament, ja que les escoles que les utilitzen ho fan amb un enfocament obsolet d’impartir classe i avaluar. Les TIC no només poden fer més engrescador l’aprenentatge individual, sinó també ho fan més eficaç, i ràpid, i desenvolupen les habilitats de treball en equip. El repte de la educació és conceptualitzar i aprofitar el potencial transformador de les TIC per a proporcionar una educació que respongui a les exigències de la societat del coneixement.


Finalitzada la conferència ha començat l’acte de lliurament del IV Premi TIC, presidit per Juan Pablo Garrido, membre del Patronat de la Fundació Impuls, Santiago Moreno, director general de Fundación Vodafone, Carlos Grau director general de Microsoft a Catalunya, Balears, Comunitat Valenciana i Andorra i, finalment, Joaquim Falgueras, vicepresident del Grup Intercom i conseller delegat d'Emagister.com.
Santiago Moreno -director general de Fundación Vodafone- ha destacat que la societat de la informació ha canviat la forma de treball de les empreses i, fins i tot, la forma de relacionar-nos. Al seu entendre, la responsabilitat de les escoles és de no quedar-se enrere respecte a aquestes tendències socials.
Al seu torn, Carlos Grau -director general de Microsoft- ha subratllat la importància de la col·laboració entre empresa, sector educatiu i societat, per millorar la qualitat de l’educació i la competitivitat de les empreses. En la seva intervenció ha insistit en què l’ús de les TIC no s’hauria de limitar a la matèria d’informàtica, sinó utilitzar-les com un recurs més en el treball a l’aula.
Joaquín Falgueras, del grup Intercom, encomià la tasca de la Fundació Impuls pel reconeixement que fa del professorat i la difusió de les millors experiències educatives, en el ben entès que contribueix a la millora de l’educació, factor bàsic pel progrés del país. A més ha destacat la importància d’utilitzar les xarxes socials en la formació i l’ús d’eines d’autoavaluació i desenvolupament de competències per a facilitar l’elecció d’un itinerari professional.
Tot seguit s’ha fet el lliurament de premis als finalistes que han rebut un petit obsequi commemoratiu, un portàtil Neetbook i llicències de llibres digitals (Digital-Text) per tot un curs acadèmic.

36 comentaris:

Elena ha dit...

Que bé !!
Hem sigut seleccionats entre els blogs més bons!! La veritat, el nostre blog és el millor :)
Unpetó!

Andrea Padilla ha dit...

Enhorabona a tothom que participa en aquest bloc, sense tots això no hagués sigut possible. Felicitats!
Un petó!:)

mireia ha dit...

Està molt bé que haguem guanyat aquest premi. Penso que si seguim amb el nivell del curs passat o amb un nivell superior, podem guanyar algun altre premi! Així que ens tenim que seguir esforçant.
Felicitats a tots :)

Judith ha dit...

I ara un dels 10 selccionats per ser finalistes algú dubta que sóm els millors?
Ha valgut molt la pena les hores i entusiasme d'esforç dedicat a aquest blog
Un petó

Ivan ha dit...

Quina calitat no?
Llibres digitals per a tot un curs d'ESO =)

Maria ha dit...

Que guai! mira la Montse que xula ella recollint el premi tota orgullosa :)
Estic amb la Mireia si seguim així podem guanyar més de dos premis!

un petó classiquerus!

abigail ha dit...

que guayyy :=)

jajaj mola aquesta pagina tot i que no mentenc molt be..
però esta molt be!!

Aina ha dit...

Que bé un altres premi!!
Al final tindrem que fer cas a la Majca i tindrem que fer un apartat per als premis que ens donin!

Ave a tots!

Ousama ha dit...

Soc nou en aquest blog pero pel qu e vist esta molt be!!
¡¡Enhorabona pel premii!!

Adrián Prado ha dit...

Hola soc nou en aquest blog i en aquesta assignatura, pero el blog trobo que es mereixia ser finalista perque esta molt bé. Va que aquet any ens encarregarem nosaltres de fer que el blog guanyi el premi!

Adrii/

claudia ha dit...

Moltes felicitats per aquet premi tan fabulós! La veritat es que hus el mereixeu per treballar tant en el bolg. Avera que tal va amb nosaltres el bolg :) adeu!!

Desi ha dit...

Hos felicito per el premi que vau guañar,, moltes falicitats a tots que vau participar i sobretot felicitat a les profes ja que aixó ho han tingut que fer ellas amb l'ajuda dels alumnes

pu petooO!

Laia ha dit...

Felicitats a tots per els premis guanyats, encara hi ha algu que dubti que els alumnes de Clàssiques del IES Vil·la Romana son els millors? jajajaj.

Esperem poder mentanir aquest nivell.

Anònim ha dit...

Enhorabona per el premi!! i quins premis :P.
Doncs res, felicitats un cop més per ser finalistes del concurs, i esperem que amb tots nosaltres aquest any també poguem aconseguir que sigui un blog tan bo com el de l'any passat.
Un petó:)

Nil ha dit...

Som uns cracs!
Felicitats a totes i a tots, i ànims per continuar treballant com fins ara.
Adéu!

Jessicaa ha dit...

Felicitats per aquest llibre digital de llatí...
Tindríem que fer cas a la Maijka i fer un apartat de premis, que encara queda que guanyem mes...!

Paueet ha dit...

Que "cracks" que som mare meva :D

beeRtaa ha dit...

Enhorabona per el premi! :)
si esque on hi ha cualitat hi ha cualitat. :D
un petó!

Elii ha dit...

Felicitats per el premi!trobo que el blog mereixia ser finalista perque esta molt ben treballat.Avera si aquest any podem fer el mateix!

Manon ha dit...

Felicitats pel premi, ben merescut!
I esperem que aquest any puguem aconseguim, un cop més, ser finalistes.
un petó!

Mireia Cutura ha dit...

FELICITATS a tots els clasiqueros, que gràcies a vosaltres aquest blog a guanyat un premii !! Esperem que ara els de 4t ho fem igual de bé i en tornem a guanyar un altre.
MOLTES FELICITATS :)

Laura ha dit...

Hola soc nova en aquest blog, per espero que aquest any quedi el blog molt bé i puguem quedar un altre cop entre els primers!!
Felicitats pel premi!!!

Anònim ha dit...

Hola aquest és el primer comentari que deixo perque soc nova en aquest blog.
Només os volia felicitar per el premi, i espero que el proxim premi també el guanyeu.
Molta sort amb el blog.

roger ha dit...

Hola, jo tambe sóc nou a aquest blog i pel que he vist sembla que aquest any pinta molt bé conforme els premis, molta sort!!!!!

eva ha dit...

hola, jo també sóc nova per lo que he vist que aquest any heu guanyat molts premis, espero que guanyem un altre més.

Joan Giralt ha dit...

Felicitats a tots els de l'any passat espero que nosaltres, els nous, poguem seguir els vostres passos.

Elena ha dit...

Felicitats per el premi, esperem que aquest any tambe quedem finalistes! Aquest bloges mereix un gran premi, per com esta de ben treballat aquest blog.

Judit ha dit...

Soc nova en aquest blog, pero crec que es meraixia quedar un dels finalistas. Esperu que nosaltres els que som nous ho fem tan bé com vosaltres.

Montse Solà ha dit...

Felicitats per els premis aconseguits i per haver quedat en aquesta bona posició! Ben segur que els que vàren quedar per davant vostre eren fantàstics, sinó, com s'explica? Esperem que aquest any es repeteixi!

majka. ha dit...

Mevamitja, m'hagués agradat acompanyar.te, però el sistema educatiu no m'ho va permetre!

realment aquests són premis merescuts, perquè tots els nostres alumnes han treballat de valent i de forma molt qualitativa, us felicito i encoratjo a continuar així!

--XeXu-- ha dit...

Sóc nou a aquest blog. penso que m'agradara treballar amb els meus companys i la meva professora per a aquest blog.

Arnal ha dit...

com que estic veient que tots els del meu curs us feliciten jo no sere menys pero una cosa que us quedi clara que gracies a nosaltres com molt be diu la mireiaa farem que el nivell d'aquest blog sigui millor

Montse ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris, ara toca treballar de valent durant el curs. Ànims!!

oriol c ha dit...

Enhorabona per la classificació del premi "innovació educativa" crec que en aquest blog heu treballat molt . I ara ens toca a el de segon

FELICITATS!

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts