14 de setembre del 2009

BENVINGUTS I BENVINGUDES!!!

Tornem a començar un nou curs, després de les vacances merescudes. I tornem a engegar la tasca en el nostre blog. Tot just fa un any vàrem iniciar aquest camí tots junts, els alumnes de clàssiques de l'institut: 4rt d'ESO, 1r i 2n de batxillerat que fan llatí i grec. Gràcies a la col·laboració de tots vosaltres, que us vàreu abocar al blog amb tota l'ànima, la nostra feina ha obtingut un alt grau de reconeixement. Gràcies a la feina de tots, i a la feina de la Majka, la professora de clàssiques que aquest curs ens acompanyarà des d'un altre institut.

Com bé sabeu, vàrem obtenir el 1r premi dels III premis Edublogs, la baldufa d'or en la categoria de blocs d'aula de batxillerat. El 6 de juny vàrem recollir el premi al Caixafòrum de Madrid. La premsa local i comarcal se'n va fer ressò, així com Ràdio Silenci, l'emissora municipal de La Garriga.

El nostre blog va ser seleccionat un dels 10 finalistres del IV Premi TIC, convocat per la Fundació Impuls i el proper 9 de setembre anirem a recollir el premi al Col·legi de periodistes.

Volem donar la benvinguda als alumnes nous que aquest curs s'incorporen al blog: alumnes de 4rt d'ESO que fan llatí i alguns alumnes nous de 1r de batxillerat. Aquest curs incorporem, també la col·laboració dels alumnes de 2n d'ESO de l'optativa de Mitologia. A tots i a totes: QUE TINGUEM MOLT BON CURS I GAUDIM TOTS JUNTS DE LA CULTURA CLÀSSICA!!

Els alumnes de 2n de batxillerat del darrer curs ja els tenim a la Universitat: antropologia, psicologia, educació infantil... que tinguin molta sort en el seu camí!! De totes maneres, sempre seran benvinguts en el nostre blog, per comunicar-se amb nosaltres o per col·laborar-hi.
E
Us deixo amb el grup Manel i la seva cançó Roma, una cançó calmada que parla de l'antiga ciutat de l'amor. Fixeu-vos en quins aspectes parlen de l'antiga Roma i poseu-los als comentaris.





48 comentaris:

Jony ha dit...

Manel explica a la canço que si hagués viscut a Roma, viuria en un imperi,tindria un esclau, una estatua de marbre dedicat a ell, ànfores de oli i vi al seu pati,escoltaria el so d'un carro al passar,faria un munt de fotos amb els ulls...Aquests son alguns dels aspectes o coses bones que expresa el cantant que li passaríen si visqués a Roma fa més de 2000 anys.

Ivan ha dit...

Bé,ara tornar a començar-ho tot de nou . . . anims a totom!

Desi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Desi ha dit...

Espero començar amb bon peu, bueno, espero que tothom començem bé. Espero que si es torna a fer aquest concurs quedem un altre cop entre els 10 millors, pero que aquest any kedem els primers jeje.

claudia ha dit...

Bé, ara ens toca a nosaltres continuar el blog de clàssics a la romana. Amb tantes coses interesants espero que ens en surtim tant bé com els altres!

Anònim ha dit...

Encara que feia molta mandra començar, de moment el curs és presenta bé, i amb ganes de començar amb tot aixó del blog, encara que ja es veu, tota la feina de l'any passat dels altres cursos, es nota que heu passat un munt d'hores per fer-lo i que quedés tant bé. Aviam si aquest any, s'hi ha aquest concurs, el guanyem també.

Elena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elena ha dit...

Ara, com s'han acabat les vacances, ens toca a nosaltres continuar aquest blog de Clàssics a la Romana.Em de continuar aplian aquest blog, amb treballs de tot tipus que ens aniran demanan durant tot el curs. Per cert, Felicitats per ser dels 10 finalistres del IV Premi TIC.

Judit ha dit...

Ara ens toca nosaltres a treballar també en el blog clàssics a la romana. Esperu que ens surti igual de bé!

Elii ha dit...

Ja hem començat el nou curs, tan jo com altres alumnes ens incorporem nous aquest blog espero que segueixi funcionant igual de be que l'any pasat i tornem a ser finalistes i guanyadors dels diferents concursos.

Killian Aubà ha dit...

esta olt ben feta aquest blog i espero que continui sent-lo amb nosaltres penjant noticies,histories i etc...
estic amb la desi qu eaqust any quederem els primers en el premi...
be en tots els premis

killian aubà

Manon ha dit...

Bé, aquest any ens toca a nosaltres fer que aquest blog continui en peu. Intentarem fer-lo lo millo possible!

oriol ha dit...

Ja acabades les vacances, ens toca rependre el curs i entre altres coses el blog de clàssics a la romana, reconeguts amb nombrosos premis, nosaltres com a "nova generació"(4t ESO), ens toca continuar amb aquesta feina, repetir o fins i tot millorar amb nous premis, un gran repte!!

Mireia Cutura ha dit...

Acabem de començar aquest curs, i espero que nosaltres els de 4t fem aquest blog tant bé com l'heu fet els creadors d'ell! Posem-nos les piles i a treballar amb els clàssiqueros...

Laura ha dit...

Espero començar molt bé. Continuar aquest blog de classics a la romana per que quedi un altre cop entre els millors.

Laia ha dit...

Ara ens toca a nosaltres, els alumnes de quart, seguir amb aquest blog. Aviam si nosaltres també podem guanyar algun premi.
Me'n alegro per tots els premis guanyats fins ara, pero s'ha de reconèixer que aquí hi ha moltes hores d'esforç per part de tots.

Montse Solà ha dit...

N'estic segura de que amb els alumnes que ja han treballat amb el blog i amb els que ens incorporem aquest blog seguirà sent un blog fantàstic! I farem tot el possible per no defraudar l'IES!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

M'encanta tornar a veure això engegat... em feia il·lusió i tot: tornar al blog de clàssiques però ja sense ser alumna, vaja, un altre punt de vista..! jajaja. Gràcies pels ànims! Per aquí estaré rondant (:

Saluts d'una Psicóloga en camí ;)

Adrián Prado ha dit...

El cantant diu que si hagués nascut a Roma tindria un imperi i un esclau, ànfores al pati plenes d'oli i vi, i una estatua de marbre dedicada a ell. Si hagués nascut a Roma diu que el cabell dorat de la seva dona se suposa no faria olor a champu, despres diu que oferira bous als deus i brindarien amb soldats. Despres diu que els despertaria un carro pujant per l'empedrat del carrer. L'altre part no l'entenc gaire perque abans expressa un desig pero despres diu que ara estan fent coses amb les coses que ells abans havien utilitzat. Com per exemple quan diu que els turistes ara es fan fotos on ells havien esmorzat, o quan diu que els turistes es passejen per la seva habitació.

Jessicaa ha dit...

Ara...ens toca seguir treballat per poder arribar a les nostres metas...
i per que aquest blog segueixi guanyant premis.

beeRtaa ha dit...

Espero que aquest any sigui igual o millo que l'any passat. :)
un petonet a tothom.

Aina ha dit...

Tindrem que tornar a la meteixa rutina del curs passat.

Andrea Padilla ha dit...

En aquest vídeo ens parla sobre com era la vida a l’Imperi Romà. Parla sobre els esclaus, que tenien fures de vi al jardí, que tenien estàtues de marbre d’ells mateixos, les ofrenes que feien als deus i els soldats. També parlar del soroll que feien els carros passant per la via.

Moltes gràcies per penjar el vídeo,
Un petó molt fort!:)

Andrea Padilla ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Andrea Padilla ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Andrea Padilla ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Manon ha dit...

En aquesta canço s'explica que faria el cantant si fa dos mil anys hagés nascut a Roma. Com viuria ell, que tindria. Explicant coses de l'antiga Roma, i que es veuria actualment. Com una estatua seva, restes arqueológiques que haurien fet servir. Coses que estarien actualment presents, si fa dos mil anys hagués nascut a Roma.

oriol c ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
oriol c ha dit...

El cantant diu que si ell hagués nascut a Roma ,viuria en un imperi on l'hi farien escultures a ell ,i en el seu pati tindria ànfores plenes de vi i oli .I que sentiria el soroll dels carros cada vegada que pasessin , i als deus els hi donaria bous , i duran tot el video apareixen images de L'Antiga Roma.

Clara G ha dit...

Penso que es una cancó molt il·lustrada perquè et va explicant fets de roma, com et sentiries...

Mireia Cutura ha dit...

En aquesta cançó en Manel explica com hauria viscut fa dos mil anys a Roma.Durant tot el vídeo es veuen diverses imatges de coses que feien els Romans.Està molt ben feta ja que és una altre manera d'explicar la història i més divertida.

oriol ha dit...

Manel, ens fa una reflexió del que seria la seva vida a Roma fa 2000 anys, a través de la música.El que tindria o li agradaria tenir, o el que faria... el comerç amb animals, veure vi, tenir un esclau, i despertar-se pel matí amb el so del carro sobre l'empedregat. Explica que allá on ell viuria, 2000 anys després els turistes i pasarien per la seva "habitació" i que allá on hagués estat segur que els turistes si farien fotografies.

Joan Giralt ha dit...

La cançó està bé i la lletra també sobretot quan parla de les àmfores plenes d'oli i vi junt amb les estàtues de marbre, l'empedrat del terra, etc... La meva opinió es que és una cançó molt original. També cal dir que vivim millor al segle XXI.

eva ha dit...

aquesta canço parla, sobre els monuments, els llocs importants de roma, el video te moltes imatges sobre llocs importants i bonics de roma.

roger ha dit...

Jo crec que aquesta cançó está molb bem feta, original. La cançó parla general ment que si ell hagués viscut a rRoma, tindria un imoeri i un esclau i anforas plenes de oli i vi. que li farien una estatua en honor seu

Elii ha dit...

Manel explica com seria la seva vida si hagues nascut fa 2000 anys a Roma.El que ell tindria,com per exemple un esclau una estatua de marbre dedicada a ell tambe diu que oferira bous als deus i brindarien amb soldats explica que en un futur quan els turistes pasesin per la seva habitacio es farien fotus alla... aixo son algunes de les coses que expresa el cantant en la seva canço.

Elii ha dit...

Manel explica com seria la seva vida si hagues nascut fa 2000 anys a Roma.El que ell tindria,com per exemple un esclau una estatua de marbre dedicada a ell tambe diu que oferira bous als deus i brindarien amb soldats explica que en un futur quan els turistes pasesin per la seva habitacio es farien fotus alla... aixo son algunes de les coses que expresa el cantant en la seva canço.

Laia ha dit...

En aquesta cançó el cantant mitjançant la lletra i una música que recorda, una mica, a l'antiga Roma, el que ens vol transmetre es com era abans la vida. Farà uns 2000 mil anys aproximadament. La lletra ens diu certs elements típics en aquella época: mosaics a les cases, carros, estàtues... A més a més la cançó va acompanyada de diverses fotus on es poden veure escultures, mapes, fotos de monuments arquitectònics de Roma etc.

Elena ha dit...

Aquest video, esta molt ben fet ja que cada cosa que diu es veu representat en una imatge.
La cançó parla en general que si ell hagués viscut a Roma, tindria un imperi i un esclau i anforas plenes de oli i vi.I li farien una estatua en honor seu

Judit ha dit...

Jo crec que es un bon vidio,ja que va esplicant una mica Roma i que ves passat si ell ves viscut a Roma fa 2000 anys. També esta bé que cada cosa que espliqui es representi amb una imatge.

Montse Solà ha dit...

Manel dedica aquesta cançó a l'antiga Roma. Recordant els aspectes del passat que ara serien dificils de presenciar, també, nombra algunes coses que faria si pogués estar a Roma en aquella època. Com per a exemple viuria en un imperi, tindria un esclau, una estàtua, etc...
Crec que és una bona forma de recordar el passat.

majka. ha dit...

Benvinguts!!

aprofito per presentar.me, ja que n'hi ha que no em coneixeu (o només de vista). L'any anterior vaig estar al vil·la romana i amb la montse dalmau van iniciar aquest projecte. els alumnes n'heu fet un tresor.

Espero tenir un institut aviat (encara estic sense plaça) i poder participar com ho feiem l'any passat.

Mevamitja, gràcies per tot, aquest any al teu costat he après moltes coses, sobretot que enlloc estaria millor que aquí, amb vosaltres i la FELICITAT SUPREMAAAAA que sempre ens acompanya!

Un petó a tots de benvinguda i inici de curs i apa, a treballar s'ha dit!

Anònim ha dit...

Manel primer explica com serien les coses si ell hagués nascut a Roma fa 2000 anys, el que tindría i com sería. I després explica com seríen les coses en el futur si ell hagués viscut a Roma, com per exemple, quan diu que hi hauría un nen dibuixant al museu el braçalet de maragdes que la seva dona, se suposa, duría al vel. I mentres va passant el video, es van mostrant imatges de l'antiga Roma.

Montse ha dit...

A veure si Manel ens encomana l'interès per conèixer com era Roma, com vivien, qui eren...

Laura G ha dit...

Manel, explica moltes coses que li agradaria fer a Roma tenir un esclau, esculturesper a ell, en el pati tenir amfores plenes de vi i oli... i amb las fotos i tot el que surt es molt macu de veure aquest video.

un petoo:)

Joan R ha dit...

M'encanta aquest blog. M'agrada això de treballar tant amb els professors com amb els companys d'institut. Espero està a l'alçada del vostre blog.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts