1 de juny del 2021

MINOS I MINOTAURE

Després que Zeus marxés d'Europa, deixant-lo en molt bona posició. Asterió va adoptar els seus fills. Fent que a la seva mort els seus fills es repartissin les parts del món.

Minos volia tenir dret, a part del suport dels déus amb el que mantenien una bona relació. Així que li va dir a Posidó , que fes sortir a un toro, que ell el sacrificaria en honor a ell. Posidó  li va concedir allò, i Minos va aconseguir el tron de Creta.

Però hi havia un problema i era que, Minos no volia sacrificar al toro que Posseïdor li havia concedit perquè era molt vell, així que el va fer va ser amagar-lo entre el remat que tenia i sacrificar-ne un altre diferent.

En assabentar-se'n, Posseïdor , mort de la ràbia, va fer que la seva esposa, Pasífae s'enamorés plenament del toro. Dèdal, va originar una idea de manera que així es poguessin veure sense que ho sabés el seu home. Consistia a buidar una vaca de fusta per dins  i cobrir-la amb pells vaquines, perquè així s'hi pogués posar la reina, i així va ser. Dèdal, va deixar la vaca de fusta amb Pasífae a dins en el prat, on acostumava el toro a passejar. 

9 mesos després, Pasífae va parir a una espècie diferent, anomenat Minotaure, de cos humà i cap de toro. Clarament Minos en veure'l va saber que havia passat aquí i mort de la vergonya i el que pensaria d'ell, va voler-lo ocultar per a tothom. Fent així, que Dèdal dissenyés un laberint, de manera que ningú pogués sortir d'allà un cop a dins. 

El Minotaure, George Frederic Watts

Aquest fet va causar que el Minotaure passés la seva vida sol i sense veure a ningú. Però cada un temps entraven 7 nois i 7 noies, que acabaven devorats per ell.

Si voleu saber les aventures que va tenir Minotaure a dins del laberint, podeu mirar-vos aquest vídeo

Najlae Amazian

4t ESO

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Una entrada molt interessant.
Però tinc una pregunta: Per quina raó Asteró va ser qu va aoptar els fills de Zeus? I quins va adoptar?

Anònim ha dit...

Molt interessant però tinc una pregunta: com va morir el minotaure? S'explica en algun moment?

Anònim ha dit...

Responent a la pregunta de la Lídia, el minotaure va ser mort per Teseu. Ariadna que estava enamorada d'ell va demanar a Dèdal que dissenyés un pla perquè Tesseu no fos deborat pel monstre. El que va fer va ser donar-li un fil perquè recorrés el laberint i pogués tornar per on havia vingut seguint el fil que anava estirant.

Anònim ha dit...

També voldria afegir que a Creta es va trobar una part d'estàtua de la qual només es veien els peus, però tot i així la van atribuïr a Posseidó

Núria González ha dit...

M'ha agradat molt, però m'agradaria afegir que el Minotaure és trectat com una criatura captiva que ningú el veu,com una ombra,és com una lleus sospita de la seva existència. La imatge del Minotaure representa tots els aspectes negatius que tenim els éssers humans que totom amaga ja que no la volem acceptar.

Nour el Karrouchi ha dit...

L'he trobat molt interessant, però tinc un petit dubte; que va passar amb Pasífae? Minos li va fer alguna cosa en assebentar-se del què va fer?

elias ha dit...

L'entrada està molt bé perquè jo també he fet el Minotaure.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts