CARONT, EL BARQUER INFERNAL
Llacuna Estígia |
En els quadres, Caront era representat com un home vell amb una llarga barba i molt lleig, a més, la seva vestimenta era bastant simple, únicament vestia una llarga túnica esparracada.
Caront travessant per la Llacuna amb les ànimes |
Sempre viatjava en barca i aquesta la movia amb un llarg pal per així poder transportar totes aquelles ànimes que havien estat enterrades.
En alguns casos, concretament dos, Caront va deixar passar a dues persones sense que aquests haguessin pagat, i això li causà molts problemes, ja que Hades, el déu de l'inframón, el va tancar durant un any. Aquestes dues persones van ser Hèrcules i Orfeu, aquesta última va encantar el barquer, i per això el va deixar passar sense cap problema.
Adjunto un vídeo que ens dóna una mica més d'informació sobre qui era Caront:
Adjunto un vídeo que ens dóna una mica més d'informació sobre qui era Caront:
Carla Espinosa
4t ESO
Comentaris
Mai havia sentit a parlar sobre Caront, tot i així no sé per què ja em sonava la Llacuna Estígia...
Pel que fa a aquest mite, realment és dur aquest personatge Caront, ja que les ànimes que eren pobres i no tenien diners com s'ho feien per accedir-hi a l'infern? Al·lucino que fins i tot s'hagués de pagar per anar-hi sense tenir problemes! Suposo que deuria ser molt cruel la vida per la llacuna... per estar-hi 100 anys.
El que m'ha fet gràcia és que anteriorment als enterraments els parents del difunt enterressin al mort amb monedes, és com si ja tenien present que potser aniria a l'infern, tot i així, considero que aquesta precaució tampoc servia de molt pels que eren molt creients i consideraven que ho havien fet tot perfecte ja que segur que no dubtaven que anaven al cel i no s'enterraven amb monedes i desprès es podien trobar amb un altre destí inesperat...
Considero que Caront, per una vegada que "va obrir" el seu cor i va permetre que dues persones passessin a l'inframón sense pagar, no l'haurien d'haver tancat 1 any , tot i així, la veritat és que si la seva feina era controlar i no deixar que ningú passés amb aquella condició, estava bé que fos exigent... Per aquesta raó, suposo que aquests personatges eren molt exigents i cruels ja que sinó desprès també eren castigats i els altres no els tindrien respecte.
Molt interessant el mite Carla, mai havia sentit a parlar d'ell!
La veritat és que trobo molt malament el fet que s'hagi de pagar fins i tot mort, ja que per la gent que tenia diners evidentment no hi havia cap problema, però la gent que era pobre i que havia mort no podia pagar aquest viatge. Per aquest motiu, em sembla realment molt cruel que els condemnessin a estar 100 anys vagant per la famosa Llacuna Estígia. Ells no tenien cap culpa de no tenir els diners suficients, i no podien estar tranquils ni després de la mort.
Tot i això, tinc compassió cap a Caront, ja que ell no ho va manar, sinó que el que manava era Hades, el déu de l'infern. Sincerament, crec que ha de ser molt trist dedicar-se a portar als morts cap a les portes de l'infern, ja que aquest personatge mitològic hauria de veure la desesperació de moltes de les persones que, encara que no havien fet res de dolent al llarg de la seva vida, pel simple fet de no haver estat ric havien d'anar a l'infern.
Tinc un dubte, com és que aquesta persona que es dedica a portar a la gent a les portes de l'infern és Caront i no va ser escollida una altra persona?