Els arcs de Roma són estructures arquitectòniques que es troben a la ciutat de Roma, Itàlia, i que van ser construïdes durant l'antiguitat romana fa més de dos mil anys. Solien ser construïts per commemorar victòries militars, honorar personatges importants o simplement com a part de l'urbanisme de la ciutat.
Durant aquesta entrada us presentaré uns quants arcs famosos com per exemple, el de Constantí, el de Titus, el de Septimi Sever o el de Trajà.
Els arcs estan fets principalment de pedra i tenen una forma semicircular o de mig punt, amb una obertura al centre per on passaven els carrers. Són decorats amb relleus escultòrics i inscripcions que solen explicar la seva finalitat i el seu propòsit.
Arc de Titus o Arc de Titus Flavi: Construït al voltant del 81 dC per commemorar les victòries de l'emperador Vespasià i els seus fills, Titus i Domici.
És un dels arcs més antics i ben conservats de Roma.
Arc de Titus
Arc de Constantí: Va ser construït al voltant del 315 dC s.IV per commemorar les victòries de l'emperador Constantí el Gran sobre Maxenci a la batalla del pont Milvi. Està ricament decorat amb relleus escultòrics que representen escenes de batalles i triomfs.
Arc de Constantí
Arc de Septimi Sever: Construït al voltant del 203 dc per commemorar les victòries de l'
emperador Septimi Server i els seus fills sobre els Parts. Encara es poden veure les restes d'aquest arc al F
orum Romanum.
Arc de Septimi Sever
Arc de Trajà: Construït al voltant de 113 dC. per commemorar les victòries de l'emprenedor Trajà en les guerres dàcies. És conegut per la seva escala impressionant i els resultats detallats que narren les campanyes militars de Trajà.
Arc de Trajà
Jo penso que avui en dia d'aquests arcs ens en podem endur els records presents perquè ells mateixos encara s'aguanten en peu a Roma i estan disponibles a tothom. Per tant, sentimentalment no sé, però físicament encara els tenim a tots aquests. I que existeixin, ja fan que tinguin una història que sabem, per tant, amb ells, ens n'enduem la història i records.
Tigist Masllorens Mas
4t ESO
Comentaris
Bona feina!