LA NIMFA ECO

Aquest mite de l'antiga Grècia remunta quan Zeus, el rei dels déus, volia una nimfa especialment per servir-lo, així doncs, va anar al llac de Lerna, una de les fonts de la fertilitat de la terra, i allà va trobar un bella nimfa anomenada Eco. Zeus va ser immediatament atret per la seva bellesa i en aquell mateix moment va decidir convertir-la en una nimfa eterna.

La nimfa Eco

Zeus va donar a la bella un don especial, la capacitat de repetició, això significava que Eco podia repetir les paraules de Zeus exactament com les havia dit, la qual cosa li agradava molt a ell. D'aquesta manera, Zeus es va enamorar profundament d'ella i es va emportar Eco a una cova, on els dos podrien viure junts.

Clarament, això disgustava molt a la seva esposa Hera. Ella moria de ràbia en saber que Zeus s'havia enamorat d'aquella bella nimfa. Hera era una deessa molt gelosa i la seva fúria per l'aventura d'aquests dos la va portar a la venjança. Per castigar-los, va donar a Eco el do de l'eco, la mateixa repetició que li va atorgar el seu amant, però no només amb Zeus, sinó amb qualsevol persona que tingués a prop. 

La nimfa Eco, Paul Lemoyne

Malgrat això, Eco seguia sent una nimfa molt estimada entre els déus, ella ensenyava als mortals a cantar i ballar i gaudir de la vida. Fins i tot Hera va haver d'admetre que Eco era molt bella, talentosa i amable. Finalment els déus van demostrar-li la seva estimació i van assegurar la immortalitat eterna a la nimfa Eco.

                                                            Eco


Doae Boussatta
1r Batx 

Comentaris

Aina Garcia ha dit…
Que interessant. Eco també surt en el mite de Eco i Narcís. El mite explica com Eco es va enamorar de Narcís però per culpa del que li va fer Hera no li va poder dir i Narcís s'en va riure d'ella perquè nomès repetia les seves paraules. Un mite també molt ineteressant
Paula Soldado ha dit…
Molt bona entrada! M'ha semblat molt interessant ja que no havia escoltat mai parlar d'aquest mite.
Tinc el dubte de si Hera després va haver de patir alguna conseqüència per part dels déus per castigar a Eco amb el do de l'eco.
Moltes gràcies!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES