PITÀGORES

Pitàgores de Samos va ser un famós matemàtic i filòsof grec. 
És molt conegut pel seu teorema de Pitàgores, que tracta sobre els triangles rectes. Va ser el fundador d'un grup de matemàtics, anomenats "els pitagòrics".
D'ell hem de destacar que va tenir un gran impacte en les matemàtiques, la teoria de la música i també en l'astronomia.
Va tenir molta influència sobre Plató.

Vida:
Pitàgores va néixer a Samos, en una petita illa a la costa de l'Àsia Menor. 
Quan es va fer gran, no estava gens d'acord amb el govern que hi havia aleshores, ni tampoc en la manera com escolaritzaven els alumnes, així que va va crear la seva pròpia escola. 
En aquesta escola hi vivien tots els alumnes en comunitat, sense possessions personals i amb una dieta estrictament vegetariana.
Pitàgores era el seu únic mestre i ells l'havien d'obeir.

Bust de Pitàgores

El seu teorema més conegut, deia que en un triangle rectangle, la longitud del costat més llarg anomenat hipotenusa al quadrat, era igual a la suma del quadrat dels altres dos costats.

La fórmula del teorema és:

                                 h² = a² + b²

H és la longitud de la hipotenusa i a i b són les longituds dels costats. 

Filosofia:

Es diu que va ser la primera persona, que va anomenar el terme "filosofia".  La religió era molt important per als pitagòrics.
Aquests pensaven que l'ànima era immortal i que passava per un cicle de reencarnacions fins que arribava a ser pura.
Fins i tot pensaven que les ànimes es podien localitzar en la vida animal i en la vegetal.



Finalmentcom a curiositat, Pitàgores ens diu que hi ha tres menes de persones: les que busquen la glòria, les que es fixen en els diners i les que intenten gaudir i contemplar la vida.

Anna Martí
1r Batx 

Comentaris

Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant!
Una altre cosa que podem dir sobre pitàgores es que va fer un canvi molt important en l’astronomia d’aquell moment. Va dibuixar un sistema solar on el centre hi havia foc, al mig tots els planetes, amb la lluna i el sol inclosos, i amb una tira d’estrelles al final envoltant tots els planetes ie l foc.
Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant, no sabia que havia format un grup de matemàtics. Deixem afegir que Pitàgores deia que a la vida, com a la música, tot té una teoria matemàtica.
Anònim ha dit…
Molt bona entrada, deixam afegir que això de la reencarnació de les ànimes es deia Orfisme i que el seu Arkhé eren els números

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES