EL DÉU APOL·LO


Apol·lo és fill de Zeus i Leto i germana bessona de Àrtemis. Apol·lo també era anomenat com a Dèlic, de Delos.

En la Mitologia Grega ha estat reconegut com el déu de la llum i el sol; de la veritat i la profecia; del tir amb arc; la medicina i la curació; la música, la poesia i les arts.
                                                                                     











Apol·lo amb l'arc i la fletxa


DESPRÉS DEL PART D'APOL·LO                     

Després del part d'Apol·lo, Zeus va enviar regals el seu fill: una mitra d'or, una lira i un carro tirat per cignes. Després li va ordenar que anés a Delfos, però els cignes el van conduir primer al seu país, a la terra dels Hiperbóreos, els quals sempre viuen sota un cel sempre pur i que han consagrat a Apol·lo. Va ser allà on si va quedar durant un any, sent homenejat, i després va tornar a Grècia. D'aquesta manera, a Delfos es celebrava l'avinguda del déu.

NIMFES D'APOL·LO

Apol·lo va tenir nombrosos enamoraments amb Nimfes. Així doncs, es va enamora de Dafne, a Tesàlia. Dafne no corresponia als seus déus i va fugir a les muntanyes. Apol·lo la va perseguir i quan va estar apunt d'aconseguir-la, Dafne li va demanar el seu pare per escapar-se de Apol·lo, i el seu pare li va concedir i la va convertir amb un llorer.


A part de Dafne, va tenir més enamoraments; amb la nimfa Cirene. Apol·lo no va limitar-se a estimar només a dones, també a homes, com a Jacint i Ciparis, entre d'altres.






                                                                                 Apol·lo perseguint una nimfa
EL TRON D'APOL·LO 

El seu tron era alt i daurat, amb inscripcions màgiques tallades. El seu respatller tenia la forma de una lira de set cordes i sobre el seu seient havia una pell de pitó. Apol·lo va matar a un pitó. També penjava un disc amb 21 rajos amb forma de fletxa, semblant a un sol.
                                                                                                                                                            





                                                                                                                                                                                                                                      Apol·lo assegut el seu tron     Abril Llabrés
4t ESO                                                                         

Comentaris

Unknown ha dit…
FF... Apol·lo d'havia ser molt important!! Ser el déu de la llum, d'havia ser molt important!
Unknown ha dit…
es sap perquè Dafne va demanar poder escapar-se d'Apol·lo?
Anònim ha dit…
Aquesta entrada la trobo molt interessant, i m'ha agradat molt quan Apol·lo s'enamora de Dafne.
Unknown ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada i la part dels amors d'Apol·lo, no sabia que també s'havia enamorat de nois! L'amor de Apol·lo a Dafne és molt bonic, però llàstima que ella no el va correpondre.
Unknown ha dit…
Quina història més bonica la de l'amor d'Apol·lo i Dafne. És un dels mites que m'ha emocionat més. Quin poder més gran si era Déu del Sol.
Anònim ha dit…
Ja el coneixia aquest mite però no recordava ben be tot el que passava ni molt menys sabia tantes coses d'Apol.lo. Però no era també el Déu de l'amor? potser m'estic confonent...
Sara ha dit…
És molt interessant tenir informacions dels mites ja que poden ser conegut, però costa que et donin una explicació ven exacta. M'ha agradat!
Unknown ha dit…
Jo també n'havia sentit a parlar de Apol·lo, però no sabia moltes de les coses esmentades. M'ha agradat molt l'enamorament que va tenir amb Dafne, i m'ha sorprès que també s'enamorés de nois!
ANNA LIURE ha dit…
M'ha agradat molt aquesta història! M'ha sorprès molt q a Apol.lo li agradès-hin també nois! M'ha agradat l'anamorament de Dafne!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES